ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Η τελευταία κυβερνητική εβδομάδα 2-9/6

ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ

Η πεμπτουσία, σύνοψη, επιτομή των εκδηλώσεων του Συριζαίικου, Τσιπραίου «ΗΘΙΚΟΥ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΟΣ»(!!!) ήταν η εβδομάδα 2 έως 9/6.

Το είχε επισημάνει πολύ ενωρίς ο παίζων το ρόλο της εσωτερικής αντιπολίτευσης Ν. Φίλης ότι το περίφημο «αριστερό ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ είχε εκπνεύσει προ πολλού και έτσι άφηνε... ελεύθερο το πεδίο για συνύπαρξη με το «βρόμικο ΠΑΣΟΚ» (και νυν ΚΙΝΑΛ...). Πού να είχε προβλέψει τι θα συνέβαινε την τελευταία εβδομάδα, πριν από την προκήρυξη των εκλογών.

Πράξη 1η.  Τα μεσάνυχτα της 26ης Μαΐου ο Α. Τσίπρας διακήρυξε ότι την επόμενη των επαναληπτικών εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα επισκεπτόταν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητούσε την προκήρυξη εκλογών για σοβαρό εθνικό λόγο.

Ακολούθησε, προφανώς, πανικός στο κόμμα του, μια που έτσι θα έχαναν την ευκαιρία επίδειξης «ηθικού πλεονεκτήματος» διαφόρων δημόσιων, ιδιωτικών και προσωπικών «διευθετήσεων», και ανέβαλε την επίσκεψη-προκήρυξη κατά μιαν εβδομάδα και αμέσως άρχισαν τα όργια!

Πράξη 2η.  Εν ριπή οφθαλμού έφεραν προς ψήφιση το νέο Ποινικό Κώδικα, φροντίζοντας να έχουν απαλείψει ό,τι εύκολα θα οδηγούσε, πιθανόν, σε δίκες και καταδίκες και να μειώσουν τις ποινές για ό,τι αυτοί και προστατευόμενοί τους είχαν φυλακιστεί ή κινδύνευαν να καταδικαστούν σε φυλάκιση ή σε κάθειρξη. Επέτυχαν όμως σύμπραξη, ως φύλλου συκής, του ανύπαρκτου «ποταμιού».

Πράξη 3η. Επειδή, προφανώς, δεν έφτανε ο νέος Π.Κ., για ασφάλεια μεγαλύτερη έσπευσαν να ορίσουν (διορίσουν) νέους Πρόεδρο και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενώ η θητεία των ήδη λειτουργών αυτών λήγει στις 30 Ιουνίου και η προσυπογραφή και σφραγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι, τουλάχιστο, αμφίβολή.

Πράξη(!) 4η Το τι έγινε την τελευταία αυτή εβδομάδα στη Βουλή από τους βουλευτές και διάφορους συμβούλους, παρατρεχάμενους κ.λπ με τροπολογίες (ευτυχώς δε μπορούσαν όλες να γίνουν δεκτές εκτός, από αυτές, τις πάμπολες, των Υπουργών), μετατάξεις, μονιμοποιήσεις στο προσωπικό της Βουλής και εκτός αυτής (π.χ. ο διαβόητος Γαβρόγλου πρόλαβε να μετατάξει 107 εκπαιδευτικούς σε κατάλληλες θέσεις, στο διάλειμμα του να σβήνει από τα απολυτήρια των μαθητών το μάθημα των Θρησκευτικών!) δεν περιγράφεται. Δεν έμεινε φίλος, σύζυγος, τέκνο κ.λπ που δεν «τακτοποιήθηκε»!!!

Ερωτηθείς για το όργιο αυτό ο κ. Βούτσης, μέσω του οποίου διεξήγετο αυτό το πανηγύρι, εδήλωσε: «δε φέρω κανένα ίχνος ευθύνης και ενοχής». Και ο Πρωθυπουργός, θορυβημένος από το σάλο που δημιουργήθηκε εζήτησε να σταματήσει αυτό το ξεφάντωμα, αλλά εις μάτην. Αλλωστε είχε εκείνος σε ανύποπτο χρόνο τοποθετήσει τη σύντροφό του ως καθηγήτρια, μετα από περιπλανήσεις σε... κατώτερες σχολές, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο...

Και γράφονται αυτά, όχι για να διορθωθούν, κάτι που μπορεί να συμβεί ή και ΟΧΙ, αλλά για να καταστήσουμε, όσο μπορεί ο καθένας που εξοργίστηκε απ’αυτά, σαφές στους διαδόχους τους, να τηρούν, τουλάχιστο, τα προσχήματα.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)