ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

22/11/2016

«ΑΝΕΧΩΡΗΣΕ» Ο ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Κείμενο σε pdf

Κηδεύεται σήμερα (ad Deum-Αντίο) ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σεβαστός, μέχρι λίγο προ του τέλους, σε σχεδόν όλους τους Ελληνες πολίτες.

            Υπήρξε ευπρεπής έως άψογος στην ιδιωτική ζωή του, ευπρεπής και σχεδόν υψηλόφρων στη δημόσια, δεξιά, διαδρομή του, ο τελευταίος ίσως της χορείας των πολιτικών που αποχώρησαν πτωχότεροι ή ,έστω, όχι πλουσιότεροι.

            Κορυφαία στιγμή της πολιτικής του δράσης υπήρξε η υπερήφανη προσφώνησή του στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Κλίντον, όπου ετόνισε, πέραν των άλλων, ότι το μόνο υπαρκτό πρόβλημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ήταν η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου, που θα μπορούσε να παραπεμθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

            Δυστυχώς, δέχθηκε, ως ιδιώτης πλέον, να κατασπαταλήσει το υψηλό, μέχρι τότε, κύρος του, δημοσιεύοντας στις 28/5/2006 το αχαρακτήριστο (επιεικώς...) άρθρο του για παραπομπή όλων των προβλημάτων με την Τουρκία (δηλ. των άνομων διεκδικήσεών της !) στο «Διεθνές Δικαστήριο !» της Χάγης, κάτι που έσπευσε να επαινέσει ο Κυριάκος (..!), γιατί τόλμησε να πει αυτά που οι άλλοι δε θα τολμούσαν... 

            Ετσι, δυστυχώς και πάλι, ενέγραψε εαυτόν, ακούσια ίσως, στη μακρά χορεία του Δωσιλογισμού από το Μνημόνιο για την Κύπρο του Κωνσταντίνου Καραμανλή και τα «mea culpa» στο Νταβός για το Αιγαίο και «Ενδιάμεση Συμφωνία» για τα Σκόπια του Ανδρέα μέχρι και τα ανάλογα των Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Σημίτη, Γιωργάκη και Τσίπρα και, πιθανόν, αν τους επιτρέψουμε, των επόμενων.

            Πάντως, και παρά το «Προς γαρ το τελευταίον εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται», Γαίαν έχοις ελαφράν και μνήμην καλήν, Κωστή Στεφανόπουλε.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)