ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

7/2/2017

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

Κείμενο σε pdf

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην απελπισία της  μπρος  στο φάσμα της συντριβής που αντιμετωπίζει με τη ψήφιση αυτών των αδιανόητων  μέτρων που ζητούν οι δανειστές, δηλ. την ουσιαστική κατάργηση της εργατικής νομοθεσίας, την μετατροπή μισθών-συντάξεων και εισοδημάτων σε φόρους με εσαεί αδιανόητα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% και με κοφτερούς κόφτες , τη διαρπαγή της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και άλλα σημαντικά παρόμοια, επανέφερε σκόπιμα τη συζήτηση για το εθνικό νόμισμα.

 

«Τα περασμένα χρόνια δαιμονοποιήθηκε μια κουβέντα, εγώ είχα πει ότι και επί δραχμής η Ελλάδα μεγαλούργησε» είπε, μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπροσωπός του ΣΥΡΙΖΑ. Οι στόχοι τους είναι πολλαπλοί αλλά αμφίβολης αποτελεσματικότητας.

-Να τρομάξουν το 1% της κοινωνίας που δηλώνει ότι  ωφελείται με το ευρώ (με offshore και καταθέσεις στο εξωτερικό) και να το υποχρεώσει να πιέσει τα κόμματα του ευρωπαϊκου τόξου να ψηφίσουν τα μέτρα της «2ης αξιολόγησης».

-Να πιέσουν απ’ ευθείας  αυτά τα κόμματα να ψηφίσουν τα μέτρα.

 

-Να τρομάξουν τους «εταίρους» στην προεκλογική τους περίοδο.

 

-Να ξανακοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό, που βλέπει ότι με το ευρώ και την Ε.Ε.                           δεν πρόκειται ποτέ να ορθοποδήσει η χώρα και η οικονομία. Ενας λόγος παραπάνω είναι ότι τα ποσοστά κατά του ευρώ αυξάνουν, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ.

 

Όμως η συζήτηση άνοιξε και «νομιμοποιήθηκε» για επαναφορά στο εθνικό νόμισμα με  απόφαση της Ελλάδας, όρο αναγκαίο για επιβίωση και πρόοδο. Οι λοιδορίες,  οι απαξιώσεις, οι δαιμονοποιήσεις, οι καταστροφολογίες  και οι λογοκρισίες  του πρόσφατου παρελθόντος σ’ όποιον μιλούσε για εθνικό νόμισμα έδωσαν τη θέση τους σε βήματα προβολής απόψεων υπερ της επαναφορας του εθνικού νομίσματος με ό,τι αυτο συνεπάγεται.

Να λοιπόν και μια ... θετική κυβερνητική παρενέργεια.  

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)