ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

20/10/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ

   Τώρα που η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού βιώνει τις συνέπειες των (όπως μας έλεγαν) «εθνικών στόχων», δηλ. της ένταξης στην ΕΟΚ/Ε.Ε. και της ένταξης στο ευρώ, χρηματοδότες και ΜΜΕ νεκρανασταίνουν πολιτικούς εκπροσώπους του δολαρίου και «ανακαλύπτουν» νέους, οι οποίοι μας προτείνουν την έξοδο από το ευρώ, αλλά την παραμονή στην Ε.Ε.
   Η Ε.Ε. είναι η κυριότερη σύμμαχος των ΗΠΑ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν οι μεταξύ τους ανταγωνισμοί, οι οποίοι μεταφέρονται δια των εκπροσώπων τους και στην Ελλάδα. Οι Αμερικανοί θέλουν την παραμονή της Ελλάδας στην Ε.Ε., με αύξηση της δικής τους πολιτικής επιρροής. Στο νομισματικό επίπεδο έχουν ως πρώτη επιλογή την παραμονή της Ελλάδας σ’ ένα ευρώ αποδυναμωμένο και μη ανταγωνιστικό προς το δολάριο. Τη γραμμή αυτή εκφράζουν συντηρητικοί πολιτικοί, φθαρμένοι οι περισσότεροι από τον πολύχρονο αμαρτωλό πολιτικό τους βίο, κυρίως όμως σήμερα η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ως δεύτερη επιλογή έχουν την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ. Τη γραμμή αυτή θέλουν να εκφράσουν με άλλους «αριστερούς», παλαιούς και νέους.
   Στον αντίποδα, οι δυνάμεις του γερμανικού ευρώ συσπειρώνονται περί το Σαμαρά, προσπαθώντας να κρατηθούν στην εξουσία ακόμη και με την ίδρυση νέου κόμματος, που θα συμπεριλάβει και απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ.
   Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι όσο οξύνεται η κρίση τόσο λιγότερο ολόκληρο το σύστημα θα μπορεί να εξυπηρετείται από τους φθαρμένους παλαιούς πολιτικούς και τόσο περισσότερο θα χρησιμοποιεί ακροδεξιούς και «αριστερούς».
  Ο ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη από αλλαγή δυνάστη, αλλά από την Εθνική και Κοινωνική του Απελευθέρωση, που προϋποθέτει την αποχώρηση από την Ε.Ε. και το ευρώ της.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)