ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

2/4/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο ΟΨΙΜΟΣ «ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ»

   Είναι πολύ θετική εξέλιξη ότι πολλοί, ανεξαρτήτως προθέσεων, ξανάρχισαν να εμφανίζονται «σκεπικοί» για το ευρώ, άλλοι να υποστηρίζουν την έξοδο και από την ευρωζώνη και μάλιστα κάποιοι να υποστηρίζουν την έξοδο και από την Ε.Ε, ενώ δημοσιεύονται δημοσκοπήσεις που τα ποσοστά υπέρ του ευρώ είναι χαμηλά. Αυτό συνέβη και το 2011, αλλά τότε σχεδόν όλοι οι «ευρωσκεπτικιστές» εν μιά νυκτί μεταστράφηκαν σε υποστηρικτές του ευρώ «πάση θυσία», υπό το φόβο της ανατροπής ολόκληρου του καθεστώτος της εξάρτησης. Κι αυτό επειδή πολλοί απ’ αυτούς (και οπωσδήποτε όλοι όσοι και τότε και τώρα προβάλλονται από τα συστημικά ΜΜΕ) ανήκουν στην άρχουσα κάστα.
   Η εξέλιξη αυτή δείχνει ανάγλυφα και το φόβο της εγχώριας δουλόφρονης κάστας ότι ο κατακτητής με το νόμισμά του θέλει να τους τα πάρει όλα, όπως έκανε στην Κύπρο. Προετοιμάζονται έτσι, για να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να υπηρετήσουν άλλους προστάτες, είτε τους πέραν του Ατλαντικού είτε τη μερίδα του γερμανικού κεφαλαίου που αντιτίθεται στην έξαλλη πολιτική της Μέρκελ, που οδηγεί τη Γερμανία στην τρίτη της ιστορική ήττα. Το σύστημα, άλλωστε, δεν έχει ανάγκη μόνο από μια πειθήνια κυβέρνηση, αλλά και από μια ελεγχόμενη αντιπολίτευση, ακόμη και αριστερή ή αντιμνημονιακή ή αντιευρωπαϊστική.
  Κανείς απ’ όλους αυτούς τους όψιμους, που τότε πανηγύριζαν ότι έγιναν «Ευρωπαίοι», δεν έχει σήμερα τη γενναιότητα να θυμηθεί ότι το ΑΣΚΕ από την ίδρυσή του το 1984 προειδοποιούσε για τις καταστροφικές συνέπειες της παραμονής μας στην ΕΟΚ-Ε.Ε. και από το 2001 για τον όλεθρο που θα προκαλούσε το ευρώ (βλ. ανακοίνωση στην παρούσα ιστοσελίδα).

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)