Εκτύπωση αυτής της σελίδας
27/1/2015

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 25ης ΓΕΝΑΡΗ

Κείμενο σε pdf

Το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου 2015 είναι, σε πρώτη έστω ανάγνωση, ελπιδοφόρο.

Τιμωρήθηκαν οι πρωταίτιοι της καταστροφής, ηττήθηκαν οι συνεχιστές τους, μειώθηκαν οι ψήφοι στήριξης του αίσχους της «Χ.Α.», έφυγαν από τη Βουλή πολλοί πολιτικά και προσωπικά ανάξιοι, και το κυριότερο, αναδύθηκε μια αριστερή πρόταση εξουσίας με την προσθήκη μιας, μικρής, δύναμης συνέπειας και εθνικού προσδιορισμού.

Όμως, πρέπει να επισημανθεί ότι αυτά εντάσσονται πιθανόν στο πλαίσιο των αντιθέσεων ΗΠΑ Γερμανίας…

Επαναλαμβάνεται το πολιτικό παίγνιο (sic) του 2009, όταν ανατέθηκε στο ΓΑΠ, με προσάναμμα την Ελλάδα, να βάλει φωτιά στην Ευρωζώνη, με τα γνωστά (στο πετσί μας) αποτελέσματα της σαδιστικής αντεπίθεσης της Γερμανίας εναντίον μας. Η νέα επιλογή, ικανότερη, ασφαλώς αυτής του 2009, ωθήθηκε για να συνεχισθεί κατ’ αναλογία το ίδιο σχέδιο επίθεσης (μακάρι), αλλά (δυστυχώς) και για τη «διευθέτηση» των εθνικών ζητημάτων.

Ομως αυτός ο υπερατλαντικός (και βρετανικός) σχεδιασμός είναι υψηλού ρίσκου για τους εμπνευστές του. Μεγάλο (τουλάχιστο) μέρος των υποτιθέμενων από την εδώ πλευρά «εκτελεστών» του σχεδίου είναι πολύ διαφορετικό από αυτό του 2009 και κατά ισχυρή πιθανότητα με δικό τους, αντιθετικό σχεδιασμό, που γνωρίζουν καλά ότι τίποτα δεν μπορεί να κατορθωθεί μέσα στην Ε.Ε. και το Ευρώ της και γενικότερα με όποιους λεόντιους εταιρισμούς. Και έτσι τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, υπέρ του Ελληνικού λαού!

Το ευχόμαστε και το ελπίζουμε, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, γιατί αλλιώς (...) το πισωγύρισμα θα είναι πολλών δεκαετιών...