ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ: ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ «ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗΣ» ΔΥΣΗΣ

"Ο λαός είναι οι ήρωες"

 

"Ο λαός είναι οι ήρωες" ίσως αυτό να είναι το συνοπτικότερο συμπέρασμα αυτού του πολέμου.

 

Ο λαός είναι οι ήρωες και πρέπει να αισθάνονται ως ήρωες και να συμπεριφέρονται έτσι …..

 

Αυτή είναι η μόνη ίσως αλήθεια από το διάγγελμα του Σλ. Μιλόσεβιτς προς το λαό της Γιουγκοσλαβίας.
Πράγματι η ηθική νίκη του είναι τεράστια.Κατόρθωσε  με τη στάση του ν’ αποκαλύψει σ’όλη την ανθρωπότητα το πραγματικό πρόσωπο της “πολιτισμένης” Δύσης , της Ευρώπης των Σημίτηδων και των υπόλοιπων υπανθρώπων.Κάτι που θα χρειαζόταν δεκαετίες.Το πιο σημαντικό,που ίσως τώρα δε φαίνεται,είναι ότι απομάκρυνε για το ορατό μέλλον ανάλογες νατοϊκές επεμβάσεις.
Η αντίστασή του για 78 ημέρες στην πιο μεγάλη στον κόσμο πολεμική μηχανή με μοναδικό του όπλο το φρόνημα ,το ήθος και τον πολιτισμό πρέπει να μας γεμίζει ελπίδα.Μιά πολεμική μηχανή τόσο ισχυρή,που σκοτώνει εκ του ασφαλούς Γιουγκοσλάβους ή Ιρακινούς, αλλά τρέμει στην ιδέα να έχει δικούς της νεκρούς.

 

Γιατί η Γιουγκοσλαβία

 

Στην πολύπαθη αυτή χώρα συνέκλιναν τα συμφέροντα των ΗΠΑ και των πιο ισχυρών δυτικοευρωπαϊκων χωρών (Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία). Η Γιουγκοσλαβία ήταν η πιό πρόσφορη ως υποψήφιο θύμα. Είχε προηγηθεί η διάλυση της μεγάλης Γιουγκοσλαβίας, είχε γίνει παραπλήσια επέμβαση στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, είχαν δεδομένο το Μιλόσεβιτς και το Κοσσυφοπέδιο αποτελούσε το καλύτερο πρόσχημα.

 

Οι ΗΠΑ έχοντας καταστεί στην παρούσα ιστορική φάση η μοναδική υπερδύναμη επιδιώκει τον περιορισμό του ΟΗΕ που εξέφραζε, την εποχή που ιδρύθηκε, μια ισορροπία δυνάμεων διπολική – τουλάχιστον. Παραμερίζονται μαζί και οι βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου του ΟΗΕ, που αφορούν την κυριαρχία των κρατών. Με πρόσχημα τα δικαιώματα των όποιων μειονοτήτων (όπως είχαμε αναλύσει στο προηγούμενο φύλλο της “E”) νομιμοποιούν τις επεμβάσεις σε κυρίαρχα κράτη με εργαλείο το ΝΑΤΟ. Οι ΗΠΑ αυτοαναγορεύονται ως η “ηγέτιδα δύναμη ” της “διεθνούς κοινότητας”.

 

Στη Γιουγκοσλαβία οι Αμερικάνοι πρωτοεφαρμόζουν το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, ενώ υπογραμμίζουν τη στρατιωτική τους κυριαρχία στον ευρωπαϊκό χώρο. Η Γιουγκοσλαβία αποτελεί για τις ΗΠΑ τη λυδία λίθο της πολιτικοστρατιωτικής επιβολής της “παγκοσμιοποίησης” με τη δημιουργία “χαλαρών” συνόρων δηλ. προτεκτοράτων. Με τη γνωστή συνταγή του Ιράκ: “Δαιμονοποιήση” του ηγέτη τους (“δικτάτορας”, “χασάπης” κ.λ.π) που όμως τον στηρίζουν πλήρως ώστε να έχουν “επιχειρήματα” επέμβασης. Ο Σαντάμ και ο Μιλόσεβιτς ουσιαστικά έχουν στηρίξει την αμερικανική πολιτική. Μάλιστα ο Μιλόσεβιτς αποδέχθηκε τους αμερικανονατοϊκούς όρους τη στιγμή που οι δυτικοί είχαν περιέλθει σε πλήρες αδιέξοδο.

 

Οι υπόλοιποι, οι θλιβεροί δυτικοευρωπαίοι, “μυρίστηκαν” νέες ζώνες επιρροής και έσπευσαν ν’αρπάξουν τα κόκκαλα.

 

Η ΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡΡΕΙΟΣ

 

Η Γιουγκοσλάβια ήταν μόνη. Ακόμη και η Ρωσία, που δεν παύει να είναι ισχυρή παρά τον οικονομικό μαρασμό της, στήριξε τις ΗΠΑ με την “ξεφωνημένη” κλίκα Γιέλτσιν σ’ αντίθεση με το ρωσικό λαό.
Κι όμως παρ’όλ’αυτά πανικοβλήθηκαν ,όταν είδαν ότι τα σχεδιά τους για επικράτηση εντος 96 ωρών απέτυχαν. Επιστράτευσαν ένα τεράστιο μηχανισμό παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης επειδή γνωρίζουν ότι η απώλεια του δικαίου και της ηθικής από μια υπερδύναμη υπονομεύει μακροπρόθεσμα την ισχύ της.
 Οι  απάνθρωποι βομβαρδισμοί, οι θηριωδίες και ο κυνισμός τους έχουν δημιουργήσει σε πολλούς λαούς αισθήματα αποτροπιασμού φρίκης και εναντίωσης απέναντι στους δυτικούς βαρβάρους και στον εφιαλτικό κόσμο της «Νέας Τάξης» τους. Οι λαοί αυτοί θα επιβάλλουν αργά ή γρήγορα στις ηγεσίες τους ν’αναζητήσουν μορφές συλλογικής ασφάλειας απέναντι στην απειλή της «Νέας Τάξης».
Η κατάληψη του Κοσσυφοπεδίου από τους αμερικανονατοϊκούς δεν είναι το τέλος της κρίσης, είναι η αρχή. Ηδη ο UCK εκκαθαρίζει τους Σέρβους που έχουν απομείνει και δεν  αφοπλίζεται ενώ επικρατεί το χάος. Αρχισαν αντιθέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρώσων στρατιωτικών μεταξύ ΗΠΑ και ΕΟΚ για το ποιός θα πληρώσει τα “νέα σχέδια Μάρσαλ” και όλα δείχνουν ότι το Κοσσυφοπέδιο δεν θα είναι αμερικανικός περίπατος. Οι ΗΠΑ και οι θλιβεροί συνοδοιπόροι τους τελικά θα το πληρώσουν αργά ή γρήγορα.

 

“ΕΛΛΗΝΙΚΗ” ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ :Ο ΠΙΟ ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΣ

 

Τι να πεί κανείς για τη δουλοφροσύνη της κυβέρνησης, που η μοναδική πολιτική της είναι yes, αλλά και των κομμάτων, που ενώ τάχα διαμαρτύρονται για την κυβερνητική στάση και για την παραμονή νατοϊκων στρατευμάτων στο ελληνικό έδαφος θεωρούν ότι πρέπει να παραμείνουμε στο ΝΑΤΟ για να είμαστε με τους “νικητές” ή αυτών που διαμαρτύρονται για το θεαθήναι.
Πριν ακόμη τελειώσουν οι βομβαρδισμοί, σαν τα κοράκια ,ο κ.Γιάννος και οι εργολάβοι του μοίραζαν τα “νέα σχέδια Μάρσαλ”, οι ανόητοι, χωρίς το ξενοδόχο. Τώρα πιά δεν τους δίνουν τίποτα. Οι αμερικανονατοϊκοι θα τα δώσουν στους δικούς τους εργολάβους.
Ο κ.Ακης ονειρευόταν περιοχή του Κοσσυφοπεδίου υπό ελληνική στρατιωτική διοίκηση και τους έστειλαν στον αμερικάνικο τομέα, προφανώς για να φυλάνε τους “γενναίους” Αμερικάνους από τις κακοτοπιές.
Η χώρα μας απ’όλη αυτή την κρίση βγήκε ταπεινωμένη. Τα εθνικά μας συμφέροντα έχουν πληγεί σε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο. Δεν έχει αξιοπιστία ως χώρα επειδή δεν έχει δική της πολιτική στην περιοχή αλλά αυτή που της υπαγορεύουν οι ΗΠΑ και η ΕΟΚ. Αν η κυβέρνηση δεν παραχωρούσε το ελληνικό έδαφος και τον εναέριο χώρο είναι αμφίβολο αν το ΝΑΤΟ μπορούσε να έχει οποιαδήποτε αποτελεσματικότητα επέμβασης.
Το ΝΑΤΟ χρειάζεται την Ελλάδα ενώ η Ελλάδα μόνο δεινά υφίσταται με τη συμμετοχή της σ’αυτό.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)