Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΤΟΣΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ... ΕΛΠΙΔΕΣ(!)

Για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία απροκάλυπτα και απροσχημάτιστα οι πιο ανεπτυγμένες (δηλαδή αυτές που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πλούτου) χώρες πήραν μόνες τους την απόφαση ότι αποτελούν την κυβέρνηση του πλανήτη. Κατήργησαν, ουσιαστικά και τυπικά, ό,τι μέχρι τώρα είχε καθιερωθεί ως διεθνές δίκαιο, διεθνείς κανόνες «δικαίου», που εξασφάλιζαν έναminimum ανεκτής διεθνούς συμπεριφοράς.
Το σημαντικό είναι ότι δεν υπήρξε κανένα πρόσχημα, καμιά αφορμή, όπως π.χ. για την «Ιερά Συμμαχία» η νίκη τους κατά του Ναπολέοντα και η «υποχρέωσηή» τους να ρυθμίσουν τη διαταραγμένη ευρωπαϊκή «τάξη» ή νίκη των συμμάχων κατά του Χίτλερ και η «υποχρέωσή« τους να αντιμετωπίσουν τη Σοβιετική «απειλή». Είναι, λοιπόν, μια απροκάλυπτη εκδήλωση αλαζονικής επίδειξης δύναμης των ΗΠΑ και αυτών που αποδέχονται την κυριαρχία τους, αλλά ταυτόχρονα επιζητούν να κερδίζουν τα κόκκαλα που θα αφήνουν.
Αντιδράσεις, ουσιαστικά, δεν υπάρχουν ή, τουλάχιστο δε φαίνονται ακόμη. Όμως ο ωμός τρόπος εκδήλωσης του φαινομένου και, ευτυχώς, τα πρόσωπα που το εφαρμόζουν, οι εξευτελισμένοι στις συνειδήσεις της παγκόσμιας κοινής γνώμης Κλίντον, Μπλερ και Σία, θα επιταχύνουν την αντίδραση, που δε θα αργήσει να εκδηλωθεί και μάλιστα με απροσδόκητους τρόπους...