Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Εδώ και πολλά χρόνια οιΑμερικανοί και τα όργανά τους σε Ελλάδα και Τουρκία θέλουν να ανακοινώσουν τηναρπαγή του Αιγαίου και των πετρελαίων του με τη φόρμουλα της συνεκμετάλλευσηςΕλλάδας – Τουρκίας μέσω αμερικανικών εταιρειών. Φοβούνται την αντίδραση τουελληνικού λαού και διστάζουν.
Οι καταστροφικοί σεισμοί σε Ελλάδα και Τουρκία ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, να προωθήσουν τα σχέδιά τους με περίσσεμα υποκρισίας περί ελληνοτουρκικής φιλίας. «Οι σεισμοί έφεραν τους δύο λαούς πιο κοντά» επαναλαμβάνουν τα ΜΜΕ, λες και οι λαοί είχαν από πριν να χωρίσουν τίποτα. Εκμεταλλεύονται την ευαισθησία του ελληνικού λαού, τη δεδομένη επιθυμία του για ειρήνη και αλληλεγγύη. ’λλωστε, ας επαναλάβουμε, η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Μ. Ασίας δεν είναι τουρκικής καταγωγής και ένα μεγάλο μέρος απ’ αυτούς είναι ελληνικής καταγωγής.
Ξεχνούν,βέβαια, τα ΜΜΕ ότι οι μεγάλες αγάπες ξεκίνησαν πριν τους σεισμούς, όταν τοαμερικανάκι, που παριστάνει τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, μας προκάλεσε,αποδεχόμενος την τουρκική ερμηνεία της Συνθήκης της Λωζάνης, μιλώντας περίτουρκικής μειονότητας στη Θράκη. (Μια Συνθήκη δυσμενής για την Ελλάδα, αφούυπογράφηκε αμέσως μετά τη μικρασιατική καταστροφή και, παρ’ όλ’ αυτά, κάνειλόγο μόνο για μουσουλμανική μειονότητα!). Ο ίδιος βλαξ εδήλωσε ότι δεν τονενοχλεί να αναγνωριστεί ως τουρκική η μειονότητα, αφού δεν αμφισβητούνται τασύνορα!! Ποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι, αν γίνει αυτή η αναγνώριση, θα είναι τοπρώτο βήμα του σχεδίου, που προβλέπει στη συνέχεια τη μετατροπή της Δ. Θράκηςσε Κόσοβο, την ανεξαρτητοποίησή της και, τέλος, την υπαγωγή της στοστρατοκρατικό καθεστώς της Αγκυρας; Σύσσωμος ο τουρκικός τύπος έγραψε, λοιπόν,στις 28/7/99 «Μπράβο Γιώργο».

Τα πετρέλαια του Αιγαίου

Το θέμα, λοιπόν, είναι ότιέχουν σοβαρή δυσκολία να ανακοινώσουν το χάρισμα των πετρελαίων του Αιγαίουστους Αμερικανούς. Η Τουρκία, ως τοποτηρητής, θέλουν να πάρει ένα καλό μπαξίσι.Η Ελλάδα, που οι «σύμμαχοί μας» δε θέλουν να τη βλέπουν στα μάτια τους, θέλουννα υποστεί ακρωτηριασμό και ταπείνωση. Για να προωθηθούν όλ’ αυτά, Τούρκοι καιΑμερικανοί μας περνούν από διαδοχικές επιθέσεις φιλίας και έχθρας. Τώρα είμαστεστα φάση της φιλίας και ο Ετσεβίτ με τον Τζεμ έγιναν τακτικοί πελάτες τωνελληνικών ΜΜΕ. Ο Γιωργάκης και ο Ακης δηλώνουν ότι το πρόβλημα του Αιγαίου δενείναι σημαντικό.

Προκλήσεις το καλοκαίρι

Το γεγονός ότι η ξαφνικήφιλία επιδιώκει τη συγκυριαρχία στο Αιγαίο και την αυτονόμηση της Θράκηςφαίνεται και από τα εξής (να μην τα ξεχνάμε):
Στιςδέσμευσαν για όλο τον Ιούνιο μια θαλάσσια περιοχή 15 μίλια μέσα στοΑθηνών μεταξύ Λήμνου και Λέσβου. Η ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας(Υ.Π.Α) «από λάθος» δεν αντέδρασε!

Στις 15 Ιουλίου η τουρκική Υ.Π.Α έκανε λόγο για μικτό FIR\και ανήγγειλε τη δημιουργία και λειτουργία αεροδιαδρόμου Σμύρνης – Ρόδου, πουένα μέρος του βρίσκεται μέσα στο FIR Αθηνών!
Τον Ιούλιο η Τουρκία ζήτησε την ενεργοποίηση δύο πεδίων βολής γιαασκήσεις 5 μίλια βόρεια της Λήμνου (από 2/8/99 έως 2/10/99) και νότια τηςΙκαρίας (από 2/8/99 έως 2/8/2000) μέσα στον ελληνικό εναέριο χώρο! [Ευτυχώς, σ’αυτό το αίτημα η ελληνική κυβέρνηση απάντησε αρνητικά].
·Οι τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές (του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και του ΣΥΝ)διαμαρτυρήθηκαν για καταπάτηση δικαιωμάτων των «Τούρκων» της Δ. Θράκης καικανείς και πουθενά δε διερωτάται για την τύχη του Ελληνισμού στην Πόλη, τηνΙμβρο, την Τένεδο και τη Β. Κύπρο.
Στην Κύπρο, μετά το φιάσκο τωνS-300 και τηναποχώρηση της ΕΔΕΚ από την κυβέρνηση, προωθείται ολοταχώς η διζωνική –δικοινοτική λύση, δηλ. η αποδοχή των τετελεσμένων.
·Τέλος, ο Ετσεβίτ δήλωσε ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα που δε μπορεί ναλυθεί ούτε περιοχή που δεν μπορεί να διανεμηθεί». Και βεβαίως δεν εννοούσε τηνΑν. Θράκη ή τη Μικρά Ασία.
Η φιλία, λοιπόν, είναι υποκριτική και (το κυριότερο) προσωρινή. Όπως συμβαίνει πάντα,μας περιμένουν τα χειρότερα. Όσο την Ελλάδα θα κυβερνούν Σημίτηδες καιΚαραμανλήδες εμείς θα χάνουμε και από το μίσος και από τη φιλία. Ελπίζουμε όχιγια πολύ.