Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απέμεινε καμιά δικαιολογία στο ΠΑΣΟΚ ;

Του ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΓΟΠΟΥΛΟΥ
μέλους της Ε.Ε. του Αγωνιστικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΣΚΕ)
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 27/12/99
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ

Αποκρουστική σε μας η Ν.Δ., η "παράταξη" της, η ιστορία της. Υποτέλεια, εθνική μειοδοσία, βία, εξορίες και φυλακές, "ανάπτυξη" που τσιμεντοποιήσε την Αθήνα. «’λλαξε μαλλί» το 1974, δεν άλλαξε «χούγια». Ο ίδιος ρόλος με ευφυέστερο τρόπο. Η οημερινή ηγεσία της παράταξης, συμβολική. Όλα ίδια. Μόνον που η δοτή ηγεσία ασκείται κληρονομικά σε πλήρη σύγχυση και απόγνωση, γιατί άλλοι υλοποιούν τo πρόγραμμα της και, μάλιστα, πιο αποτελεσματικό.

Οδηγηθήκαμε οε ιστορικές συγκρίσεις, βλέποντας τον κ. Σημίτη να επιστρέφει περιχαρής μετά το μειοδοτικό του κατόρθωμα στο Ελσίνκι, Όπως ακριβώς ο θείος του ανιψιού είχε δηλώσει το 1959 ότι είναι η «ευτυχέστερη μέρα της ζωής» του η μέρα που υπέγραψε τις συμφωνίες της Ζυρίχης, που οδήγησαν στον Αττίλα το 1974, Όπως ακριβώς περιχαρής ο θείος μας οδήγησε στην «πολιτισμένη» ΕΟΚ και έβαλε τη χώρα μας σε τροχιά διάλυσης.
Και αυτοί που για να τους πολεμήσει ιδρύθηκε το ΠΑΣΟΚ; Οι ξένοι αφέντες, σχεδόν όλοι, στnρίζoυν ΠΑΣΟΚ. Η εμπορομεσιτική ελληνική αστική τάξη, προφανώς, επίσης. Τα κανάλια των μεγαλοεργολάβων, το ένα μετά το άλλο, ευθυγραμμίστηκαν με τον κ. Ρέππα- Οι πολιτικοί της Δεξιάς, ο ένας μετά τον άλλο, εκδηλώνουν την υποστήριξή τους προς το ΠΑΣΟΚ. Και όσοι παραμένουν στη Ν.Δ (Μητσοτάκης) και όσοι "δεν πολιτεύονται" (Σουφλιάς, Ράλλης, Ανδριανόπουλος) και όσοι έκαναν άλλο κόμμα (Μόνος) και όσοι δηλώνουν ειλικρινώς ΠΑΣΟΚ (Κοντογιαννόπουλος, ο απεχθής. Ματζαπετάκης).

Γιατί αυτό το θαύμα; Απλούστατο, γιατί το ΠΑΣΟΚ κάνει ό,τι θα έκανε και η Ν.Δ. και, επιπλέον, μειώνει τις αντιδράσεις. Σκεφτήκατε, αν η επάρατος Δεξιά υπέγραφε τους βομβαρδισμούς της Γιου­γκοσλαβίας ή το Ελσίνκι! Σκεφτείτε να οδηγούσε η Ν. Δ. τη χώρα στην ΟΝΕ ή να εκμαύλιζε το λαό με το Χρηματιστήριο! Η Ν.Δ, ανατράπηκε, γιατί πήγε να ιδιωτικοποιήσει τον ΟΤΕ. Το ΠΑΣΟΚ έχει βάλει στησειρά για ξεπούλημα όλους τους δημόσιους οργανισμούς, μέχρι και την ΕΑΒ! Ο Κοντογιαννόπουλος εκπαραθυρώθηκε, όταν επεχείρησε τη «μεταρρύθμιση- του κ. Αρσένη! Γι' αυτό τόσο «μικροί» άνθρωποι παραμένουν τόσα χρόνια στην κυβερνητική εξουσία,

Και εσείς του ΠΑΣΟΚ, όσοι δεν πουλήσατε την ψυχή σας στα ατομικά οφέλη της εξουσίας; Τι άλλο θέλετε να δείτε, για να αντιληφθείτε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σήμερα η Δεξιά;

Όσο για τα ψελλίσματα περί ρεαλισμού και παντοδυναμίας των αντιπάλων, μάλλον διαψεύδονται μετά την παταγώδη αποτυχία του Σιάτλ, Αποτυχία που οφείλεται και στα κινήματα που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα και τον παραλογισμό της αμερικανικής παγκοσμιοποίησης και στις αξεπέραστες αντιθέσεις των εντός της αιθούσης του Σιάτλ Η ανθρωπότητα έχει σήμερα περισσότερο από ποτέ ανάγκη από το οράματα της Αριστεράς, αλλιώς οδηγείται σε οικονομική, πολιτιστική και οικολογική καταστροφή. Ο καθένας ας επιλέξει σε ποιο στρατόπεδο ανήκει.