ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

OI ΔΑΝΟΙ(πάντως) ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ

Είχαμε γράψει προκαταβολικά για το δημοψήφισμαστη Δανία της 28ης Σεπτέμβρη στο προηγούμενο φύλλο της "Ε". Λοιπόν,τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν. Οι Δανοί με 53% απέρριψαν την ένταξη στην ΟΝΕ,παρά την πολύμηνη πλύση εγκεφάλου και από την κυβέρνηση και από τηναντιπολίτευση και τους εργοδότες και τα συνδικάτα και όλα τα ΜΜΕ!! Ήταν μιαψήφος ταξική. Αναλύσεις έδειξαν ότι οι πολίτες δεν ψήφισαν με βάση τηνκομματική τους προτίμηση, αλλά με βάση την κοινωνική τους θέση. ΟΧΙ ψήφισαν ηεπαρχία, τα μεσαία και κατώτερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα και οι γυναίκες!Δεν ήθελαν την κατάλυση της εθνικής τους κυριαρχίας, που θα τους εξαθλίωνε!
Απογοήτευση στους φιλοεοκικούς κύκλους της Σουηδίας και τηςΜ Βρετανίας, όπου το ΟΧΙ σε αντίστοιχο δημοψήφισμα (που το έχουν υποσχεθεί)προβλέπεται πιο ηχηρό από το δανικό. Απογοήτευση στους φιλοεοκικούς κύκλους τηςάρχουσας τάξης της Νορβηγίας, που σκόπευαν να οδηγήσουν για τρίτη φορά (!) τηχώρα σε δημοψήφισμα με το ερώτημα της ένταξης στην ΕΟΚ. Ο Γάλλος υπουργόςεξωτερικών σε μια δεύτερη (μετά τα αίσχη της Γιουγκοσλαβίας) εξαιρετικήεπίδειξη για το πώς οι Γάλλοι σοσιαλιστές αντιλαμβάνονται τη λειτουργία τηςδημοκρατίας δήλωσε ότι οι Δανοί "θα έπρεπε να ντρέπονται"!!
Συμπληρώνοντας τα στοιχεία της προηγούμενης "Ε",αναφέρουμε δυτικές δημοσκοπήσεις, που λένε ότι το 70% των Γερμανών δε θέλει τηνΟΝΕ, γι' αυτό και η κυβέρνησή τους (δείχνοντας κι' αυτή το ... σεβασμό της στηδημοκρατία) δεν κάνει δημοψήφισμα! [θυμίζουμε ότι ο γερμανοτραφείς κ.Τσοχατζόπουλος ακολούθησε το παράδειγμα των κυρίων του και είχε απορρίψει τοδημοψήφισμα για τη συνθήκη του Μάαστριχτ με το επιχείρημα ότι "αυτά είναιοχλοκρατικές εκδηλώσεις"!].
Ακόμη και σε υπό ένταξη χώρες όπως η Τσεχία και η Πολωνίαόπου μέχρι πριν λίγο καιρό καταγραφόταν στις δημοσκοπήσεις ένα συντριπτικό"ΝΑΙ στην ένταξη στην ΕΟΚ" (ως αποτέλεσμα της αποστροφής προς ταπροηγούμενα καθεστώτα του "υπαρκτού σοσιαλισμού"), τώρα δε θεωρείταικαν βέβαιο ότι το ΝΑΙ υπερτερεί του ΟΧΙ (Καθημερινή 1/10/2000).
Οι εν Ελλάδι έμμισθοι κατάπιαν τη γλώσσα τους. Κανένα σχόλιο(!!!) από τους πολυλογάδες των παραθύρων των καναλιών. Πλήρης υποβάθμιση ενόςπολύ σημαντικού γεγονότος. Ευτυχώς γι' αυτούς, ήρθαν τα γεγονότα στηνΓιουγκοσλαβία, για να ξεχαστεί προσωρινά το θέμα.

Καταρρέουν οι μύθοι

Αυτή την εποχή δεν καταρρέει μόνο ο μύθος ότι "όλοιθέλουν να μπουν". Καταρρέει και ο μύθος του ισχυρού ΕΥΡΩ. Και σιγά, σιγάκαταρρέει και ο μύθος ότι η ΕΟΚ είναι ένας ισχυρός οργανισμός, που εξασφαλίζει,τουλάχιστον, την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των λαών της. Με τη νέα κρίση τουπετρελαίου η ΕΟΚ γονάτισε, σε βαθμό που εκλιπαρεί τη Ρωσία να αυξήσει τηνποσότητα φυσικού αερίου και πετρελαίου που της εξάγει.
Μεγάλες διαδηλώσεις ξέσπασαν στη Γαλλία, το Βέλγιο, τηνΙσπανία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, αφού οι κυβερνήσεις κατά τησυνήθειά τους έριξαν τα βάρη κι αυτής της κρίσης στις πλάτες των λαών. Και στηνΕλλάδα ξεκίνησαν αντιδράσεις από ψαράδες, φορτηγατζήδες κ.ά. Αποκαλύπτεται άλλημια υποκρισία της ΕΟΚ: ότι για την αύξηση της τιμής των καυσίμων ευθύνονται οιχώρες του ΟΠΕΚ. Διέρρευσε πια στον τύπο ότι για κάθε 4 δολάρια που πληρώνουμεγια πετρέλαιο τα 3 είναι φόρος! Δε διέρρευσε πόσο μέρος από το υπόλοιπο 1δολάριο παίρνουν οι ταλαίπωρες πετρελαιοπαραγωγές χώρες και πόσο οι 7 αδελφέςεταιρείες του πετρελαίου, που, πάντως, διπλασίασαν τα κέρδη τους σε ένα χρόνο!!! (βλ. άρθρο Κ. Βεργόπουλου, στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 27/9/2000).
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ Η "δημοκρατική" ΕΟΚ »


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)