Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΚΕ

Η Ε.Ε. του ΑΣΚΕ αποφάσισε να επιχειρήσει μια προσπάθεια δημιουργίας κινήματος για την αποχώρηση της χώρας μας από την ΕΟΚ, με πρόταση που θα κινείται στα παρακάτω πλαίσια:
Πριν από την ένταξη στην ΕΟΚ η κατάσταση στη χώραμας δεν ήταν ειδυλλιακή. Όμως με την ένταξη έγινε πολύ χειρότερη. Η εξάρτηση βάθυνε και οι κυβερνήσεις λειτουργούν απροσχημάτιστα, πλέον, ως εντολοδόχος των ξένων. Τα αποτελέσματα της ένταξης είναι πλέον αισθητά σ' όλους τουςτομείς της δημόσιας ζωής και σε κάθε κοινωνική κατηγορία. Πρέπει να θυμηθούμε ότι μας έβαλαν στην ΕΟΚ χωρίς δημοψήφισμα, δηλ. χωρίς να μας ενημερώσουνκαι χωρίς να μας ρωτήσουν.

 

Η αποχώρηση της Ελλάδας από την ΕΟΚ δε θα είναι πανάκεια. Είναι, όμως, αναγκαία προϋπόθεση όχι μόνο για οποιαδήποτε πρόοδο, αλλά και για την επιβίωσή μας ως έθνους. Όσο ταχύτερα προχωρήσουμε τόσο θα αποφύγουμετα χειρότερα.

 

Σ' όλες τις χώρες της ΕΟΚ δυναμώνουν οι αντιδράσειςκαι οι αμφισβητήσεις, που περιλαμβάνουν από την άρνηση της ΟΝΕ (π.χ. δημοψήφισμαστη Δανία) μέχρι την άρνηση της ΕΟΚ. Πρέπει να θυμηθούμε π.χ. ότι η Γαλλία και η Σουηδία ενέκριναν τη συνθήκη του Μάαστριχτ με 52 % ΝΑΙ και 48 % ΟXΙ.

 

Η χώρα μας υφίσταται περισσότερο από κάθε άλλη τις συνέπειες της ένταξης, σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της ΕΟΚ. Όποιος ισχυρίζεται ότι αγωνίζεται εναντίον της αμερικάνικης παγκοσμιοποίησης και ειδικότερα για τα συμφέροντα της Ελλάδας πρέπει να στρατευτεί στοναγώνα για την αποχώρηση.

 

Η Ελλάδα δεν πρέπει να αντιδράσει τελευταία, αλλά πρώτη. Ένα κίνημα κατά της ΕΟΚ πρέπει να περιλαμβάνει φορείς και πολίτες απ' όποια πλευρά κι αν προσεγγίζουν το ζήτημα.

 

Το ΑΣΚΕ θα απευθυνθεί σ' όλους αυτούς και θα προτείνει συνεργασία, πρωτοβουλίες και αγώνα κάθε μορφής, για να αποχωρήσει η Ελλάδα από την ΕΟΚ.

 

Εννοείται ότι η πρόσκληση δεν περιλαμβάνει την ακροδεξιά,που μερικές φορές υιοθετεί λαϊκά αιτήματα, για να εκμεταλλευθεί την αγανάκτηση των λαών, προσφέροντας έτσι στους «εκσυχρονιστές» της παγκοσμιοποίησηςκαι της ΕΟΚ άλλοθι και επιχειρήματα για να δυσφημήσουν την όποια πραγματικά λαϊκή προοπτική.

 

Στις 27 Νοέμβρη αντιπροσωπεία του ΑΣΚΕ πήρε μέροςστη συγκέντρωση στα Προπύλαια, και στην πορεία προς την τουρκική πρεσβεία σε συμπαράσταση προς τους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς κρατούμενουςπου κάνουν απεργία πείνας μέχρι θανάτου στις φυλακές της Τουρκίας. Το ΑΣΚΕ συμμετέχει στην επιτροπή συμπαράστασης.