ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ

Οι βομβαρδισμοί των αμάχων, των εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας, των μαιευτηρίων, των γεφυρών, η πρόκληση ανεπανόρθωτης καταστροφής του περιβάλλοντος και η καταδίκη του σερβικού λαού σε αργό θάνατο από τη χημική μόλυνση και τη ραδιενέργεια είναι διαρκές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, που διέπραξαν οι δυτικοί γκάνγκστερς. Στο Ιράκ το διαπράττουν ακόμη. Η ανθρωπότητα δεν πρέπει να ξεχάσει τους ένοχους δυτικούς ηγέτες και την ηγεσία του ΝΑΤΟ και κάποτε ν’ αποδώσει δικαιοσύνη.
Πρόσχημα ήταν η καταπίεση των Αλβανών τουΚοσόβου από το καθεστώς του Μιλόσεβιτς. Ο Μιλόσεβιτς ήταν δικόςτους μια και τους είχε βοηθήσει στη Βοσνία με την εγκατάλειψη των Σερβοβόσνιων και τον ξεριζωμό 300.000 Σέρβων για να μοιράσουν τη μεγάλη Γιουγκοσλαβία στιςσφαίρες επιρροής τους.

Έγκλημα

Το έγκλημα είναι ειδεχθέστερο, επειδή η επέμβαση δεν είχεκανένα ουσιαστικό γεωπολιτικό στόχο ούτε για τις ΗΠΑ ούτε για τους ευρωπαίουςκολαούζους τους. Ούτε τη μεγάλη Αλβανία ήθελαν , ούτε ν’ αλλάξουν τις ισορροπίες της περιοχής που έτσικι’ αλλιώς έχουν υπό τον έλεγχό τους. Αντίθετα η ανεξαρτησία του Κοσόβουθ’ αποσταθεροποιήσει τα Βαλκάνια με πρώτη την ίδια την Αλβανία. Οι Αλβανοίτου Κοσόβου θεωρούν τους ομόφυλούςτους της Αλβανίας «υπανάπτυκτους».
Η επέμβαση έγινε καθαράγια επίδειξη της αμερικανικής δύναμης και τη νομιμοποίηση του ΝΑΤΟ ως οργάνου επέμβασης της αμερικανόπνευστης «διεθνούς κοινότητας». Κτύπησαντο σερβικό λαό επειδή είναιπερήφανος και το αποδείχνει και τώρα χωρίς το Μιλόσεβιτς. Γι’ αυτό είναιβάρβαροι και εγκληματίες μηδέ της κυβέρνησης Σημίτη εξαιρουμένης που έδωσετ’ αεροδρόμια και εδάφη μας στους νατοϊκούς που είναι αμφίβολο αν μπορούσαννα πετύχουν χωρίς την Ελλάδα.

Στο Κόσοβο έμπλεξαν, βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Με την εκλογή Μπους οι αμερικάνοι θέλουννα ξεμπλέξουν από τα Βαλκάνια και να τα φορτώσουν τοΚόσοβο στους εοκικούς συμμάχους τους. Τρέμουν στην ιδέα της μακροχρόνιαςεμπλοκής, που όπως φαίνεται θα έχουν οι νατοϊκοί χωρίς προοπτική πολιτικήςδιεξόδου ευνοϊκής για τα αμερικανικά συμφέροντα. ’λλωστε μετά το Βιετνάμ αποφεύγουντην ανάμιξη της κοινωνίας τους στιςστρατιωτικές τους επεμβάσεις και γι’ αυτό πρώτο τους μέλημα είναι η αποφυγήαπώλειας στρατιωτών με τη χρήσηπυραύλων και αεροπλάνων δηλ. από μακριά. Ο Μπους άλλωστε εξάγγειλε τηνανάπτυξηπυραυλικού συστήματος ώστε ν’ απειλούν ακόμη από πιο μακριά.

Η Γερμανία αντέδρασε

Η Γερμανία μπρος στο ενδεχόμενο της αμερικανικής αποχώρησης αντέδρασε και μέσω της Ιταλίας και του Βελγίου έβγαλε στη δημοσιότητα τις ασθένειες και τους θανάτους των στρατιωτών, που προκαλεί το ουράνιο, που χρησιμοποιήθηκε και που όλοι, βέβαια, αυτοί γνώριζαν από την πρώτη στιγμή και απέκρυπταν από τους λαούς τους. Για το μέγεθος της μόλυνσης και της καταστροφής στη Γιουγκοσλαβία είχαν ενημερωθεί από την αρχή των βομβαρδισμών, όπως αποκάλυψε ο Γιωργάκης πριν λίγες ημέρες στη Βουλή.
Με τον τρόποαυτό η Γερμανία θέλει να θέσειθέμα αποχώρησης και των ευρωπαίων ώστε να εκβιάσει ή αμερικάνικη παραμονήή λύση που είναι σχεδόν αδύνατη χωρίς βία.

Όλα «φυσιολογικά»

Είναι βέβαιοότι μόλις υπάρξει κάποιος συμβιβασμός μεταξύ τους τότε όλα θα ξαναγίνουνφυσιολογικά. Το ουράνιο ακίνδυνο, τα τοξικά αβλαβή, οι λευχαιμίες εντόςτων στατιστικών ορίων.
Στη χώρα μας ήδη πήρανγραμμή ότι τίποτα δε συμβαίνει. «Γίνονται έλεγχοι», «φυσιολογικά όρια»,«τίποτα ανησυχητικό».
Κι’ όμως όλ’ αυτά θα έπρεπε να μας προκαλούν ακόμημεγαλύτερη ανησυχία.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)