Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΧΟΛΙΑ

Όλοι οι δαίμονες

Κατά μια "διαβολική" σύμπτωση όλοι οι δαίμονες εναντίον των οποίων κινήθηκαν οι ΗΠΑ τα τελευταία 10 χρόνια και εναντίον των οποίων κίνησαν τους συμμάχους τους ήταν δικά τους δημιουργήματα, άνθρωποι μέσω των οποίων έκαναν για χρόνια "χοντρό παιχνίδι": Σαντάμ, Μιλόσεβιτς, Μπιν Λάντεν. Και έχουν το θράσος να διαμαρτύρονται όταν κάποιοι δεν ευθυγραμμίζονται μαζί τους!


















Και η … λογική

"Ο εχθρός του φίλου μου είναι και δικός μου εχθρός", διαλαλεί ο θλιβερός Μπλερ. Κι αν ο φίλος μας είναι ο κακός κι ο άλλος αμύνεται…; Και το "αγαπάτε και τους εχθρούς υμών" που πήγε, χριστιανέ μας, έστω και αγγλικανέ;

Ωραία Δημοκρατία…

Ο Μπους και οι ομόσταυλοί του εκστρατεύουν υπέρ… Δημοκρατίας. Καλού - κακού όμως απαγορεύουν να ακουστεί από τους Αμερικανούς η συνέντευξη του ηγέτη των Ταλιμπάν Ομάρ, διότι … δεν επιτρέπεται, είπαν, να ακούγεται … η προπαγάνδα του εχθρού!! Απαγορεύουν επίσης σειρά επικίνδυνων (…) τραγουδιών, ως νέα Ιερά Εξέταση, και σχεδιάζουν ένα νέο διαδίκτυο (internet), που να λειτουργεί μόνο ανάμεσα σε Αμερικανούς, για να μη (υποθέτουμε) μολύνονται από εικόνες και λόγους ξένων!!!

Τα γκάλοπ

Είναι γνωστό ότι τα γκάλοπ δε διενεργούνται για να καταγράφουν την κοινή γνώμη, αλλά για να την επηρεάζουν. Τα πράγματα είναι κραυγαλέα με το γκάλοπ της 23/9 στις ΗΠΑ, που έδινε πρωτοφανές ποσοστό υποστήριξης 90% στον Πρόεδρο Μπους. Παραπλάνηση με δύο τρόπους: "Γράφουν όποιους αριθμούς θέλουν". Διατυπώνουν τις ερωτήσεις με τέτοιο τρόπο, ώστε να βγάλουν τα συμπεράσματα που θέλουν. Ποια ήταν η ερώτηση στο συγκεκριμένο γκάλοπ; "Συμφωνείτε με όσα έχει κάνει ο Πρόεδρος Μπους από τις 11 Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα;" Το 90% φέρεται να είπε ΝΑΙ, τη στιγμή που ο Μπους δεν έχει κάνει ακόμη ΤΙΠΟΤΑ!!!

Αυτοί δεν πανηγύρισαν!

Πανηγύρισαν (κακώς) όλοι οι λαοί, οι αδικημένοι, απελπισμένοι και εξαγριωμένοι με την αμερικάνικη πολιτική στις 11 Σεπτέμβρη. Αυτοί, όμως, που ήταν οι πιο δικαιολογημένοι να πανηγυρίσουν δεν ήταν σε θέση να το κάνουν. Οι λίγες χιλιάδες Ινδιάνοι της Βόρειας Αμερικής, απομεινάρια των μέχρι πριν από 500 χρόνια μοναδικών κατοίκων της ηπείρου, με τον υπέροχο πολιτισμό, περιθωριοποιημένοι σήμερα σε χωριά - γκέτο, εξαθλιωμένοι, ανίκανοι για εργασία, συντηρούνται από το κράτος, για να αποτελούν αξιοθέατο για τους τουρίστες. Σαν σε ζωολογικό κήπο…


Ε.Ε. - ΗΠΑ

Έσπευσαν οι γνωστοί εοκόδουλοι να θριαμβολογήσουν ότι η ΕΟΚ απέδειξε τον αυτόνομο λόγο της, επειδή αμέσως μετά τις 11/9 δεν ταυτίστηκε με τους υστερικούς που ζητούσαν κήρυξη πολέμου, αλλά συνιστούσαν ψυχραιμία. Σύντομα φάνηκε ότι δεν υπήρχε κανένας αυτόνομος λόγος, αλλά η ΕΟΚ ταυτίστηκε με τη μία από τις δύο γραμμές των ΗΠΑ (Πάουελ κλπ). Προς άρσιν των παρεξηγήσεων, παραθέτουμε και την εξής δήλωση:
"Οι δεσμοί μεταξύ της Ε.Ε. και των φίλων μας των Αμερικανών είναι τόσο ισχυροί, που δεν μας επιτρέπεται τώρα σε μια τέτοια κρίσιμη στιγμή να τους θέσουμε υπό αμφισβήτηση" (Λ. Μισέλ - υπ. Εξ. Βελγίου).

Υπάρχουν και αιτίες "τελευταίας γενιάς"

Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί αρχίζουν να συλλογίζονται τώρα τι έφταιξε και είναι οι πλέον απειλούμενοι άνθρωποι στον κόσμο (σύμβολο θάρρους θα γίνει η γερουσιαστής Μπάρμπαρα Λι.). Καλό θα ήταν, πάντως, να προσθέσουν στα παλιά και τα νέα κατορθώματα της ηγεσίας τους:

Μόνοι στον κόσμο αρνούνται να υπογράψουν τη συμφωνία του Κιότο για την προστασία του πλανήτη και, μόνοι αυτοί, αρνούνται να υπάγονται αμερικανοί πολίτες στο σχεδιαζόμενο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο!!! Πώς, νομίζουν ότι θα αντιδράσουν όλοι οι άλλοι;

Τι άλλο θα ακούσουμε…

Ο υπουργός πολιτισμού, υπεύθυνος για την έρμη "Αθήνα 2004", Βενιζέλος με τ' όνομα, δήλωσε μετά τις επιπλήξεις της ΔΟΕ για τα …ανύπαρκτα έργα: "Είναι καλοδεχούμενες οι πιέσεις, γιατί είχαμε μια αισιόδοξη εκτίμηση των πραγμάτων"!!!

Να το θυμόμαστε.

Είναι η κυριολεξία της παροιμίας "μας…πτύουν και λέμε και ευχαριστώ" και "παραμένουμε και υπουργοί", θα συμπληρώναμε. Μια ανθοδέσμη Ένα μπουκέτο από μπουμπούκια, ο Μπίστης, ο Μάνος, η Καραμάνου, ο Μπένος και ο Ανδριανόπουλος, μετέβησαν εν σώματι να καταθέσουν μια ανθοδέσμη στην αμερικάνικη πρεσβεία, στη μνήμη των θυμάτων της 11ης Σεπτέμβρη. Και οι της Πρεσβείας, που δεν αστειεύονται, τους υπέβαλαν σε σωματική έρευνα!!!
Πολλοί αγαπούν το λείχεσθαι, κανείς όμως τους .. γλύφτες, βλέπεις.