ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Η "ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ" της Ε.Ε. και ΕΛΛΑΔΑ

Επειδή όλοι σιγά σιγά καταλαβαίνουν ότι δημοκρατία ουσιαστικά δεν υπάρχει στην Ε.Ε. και τις αποφάσεις τις παίρνουν τα μυστικοσυμβούλια, προσέθεσαν άλλο ένα διακοσμητικό όργανο, τη "Συνέλευση", που θα …αποφασίσει για το μέλλον της Ευρώπης (!!).
Εδώ και 2 μήνες 105 αντιπρόσωποι των χωρών - μελών και υποψηφίων μελών συγκεντρώνονται σε μια αίθουσα, όπου διαδραματίζονται σκηνές απείρου κάλλους.
  • Ο Πρόεδρος Β. Ζισκάρ ντ' Εστέν άρχισε από την πρώτη στιγμή να αμφισβητείται απ' αυτούς που τον επέλεξαν (τον βρίσκουν πολύ γέρο!).
  • Ο ίδιος με την έναρξη των εργασιών είχε έτοιμο έναν Κανονισμό, που δέχθηκε 350 (!) τροπολογίες και τελικά ονομάστηκε μέθοδος εργασίας. Ο ντ' Εστέν αποκαλείται πλέον "ο βασιλεύς"!.
  • Ο Τούρκος εκπρόσωπος επεσήμανε ότι "η Ευρώπη πάσχει από έλλειμμα δημοκρατίας" (!!!) Προφανώς η χώρα του είναι πιο δημοκρατική!
  • Είναι τέτοια η λειτουργία της Συνέλευσης, που άλλοι τη χαρακτηρίζουν "σύγχρονη Βαβέλ" κι άλλοι "ελεύθερο Πανεπιστήμιο" (!)Μέσα σ' αυτό το χάος θα έρθει η Κομισιόν στις 30 Απριλίου να παρουσιάσει ένα πολιτικό σχέδιο για τη Συνέλευση. Ποιος θα το εκπονήσει; Η κοινή επιστολή Σρέντερ - Μπλερ προς τη Σύνοδο Κορυφής της Βαρκελώνης με αποκλειστικό θέμα τη Συνέλευση φανερώνει ποιοι είναι τα αφεντικά.

  • Οι λαϊκές αντιδράσεις

    Όσο η Ε.Ε. αποκαλύπτει τον αντιλαϊκό της χαρακτήρα, τόσο εντείνονται και οι λαϊκές αντιδράσεις. Απροσδόκητο (για τους ηγέτες της Ε.Ε. και τους λακέδες τους) πλήθος και πάθος από 500.000 διαδηλωτές στη Βαρκελώνη, που αψήφησαν τα πρωτοφανή μέτρα καταστολής και εκφοβισμού της ισπανικής κυβέρνησης και διαμαρτυρήθηκαν για τη (σχεδιαζόμενη από την Ε.Ε.) διάλυση των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών ταμείων.
    Επίσης, τα ιταλικά συνδικάτα, που επί χρόνια είχαν εξαφανιστεί, κινητοποίησαν 2 εκατομμύρια εργαζομένων για τους ίδιους λόγους, στη μεγαλύτερη κινητοποίηση που έγινε ποτέ στην Ιταλία. Πιστεύουμε ότι και εμείς, ο ελληνικός λαός, θα υποδεχθούμε με αντίστοιχο τρόπο τους ηγέτες της Ε.Ε. στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 2003.

    Εμπλοκές και διαλυτικές τάσεις
    Οι δεδηλωμένες προθέσεις των ισχυρών της Ε.Ε. για προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων (πχ ηλεκτρικής ενέργειας), αποδυνάμωση των ασφαλιστικών συστημάτων, καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων κλπ προσκρούουν στις αντιρρήσεις των λαών, που, κυρίως στη Γερμανία και τη Γαλλία, καλούνται να εκλέξουν τις νέες κυβερνήσεις τους. Έτσι πολλά αναβάλλονται (και ξεθαρρεύει και ο Σημίτης και κάνει το ίδιο).
    Από την άλλη η διεύρυνση με τα νέα μέλη οξύνει τον ανταγωνισμό μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ (που επηρεάζουν Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία και εν μέρει Ελλάδα.). Η Γαλλία, που αρχικά είχε τον πρώτο πολιτικό λόγο, σιγά σιγά απομονώνεται και δεν αισθάνεται καθόλου άνετα.
    Επίσης με τη διεύρυνση θα καταργηθεί και τυπικά η ισοτιμία των κρατών - μελών, με την καθιέρωση των ενισχυμένων συνεργασιών, και θα καταργηθεί το veto σε 39 από τα 50 θέματα, σύμφωνα με τη Συμφωνία της Νίκαιας.

    Ο ευρωστρατός
    Ύστερα από την καθολική αποδοχή του Κειμένου της Κωνσταντινούπολης από τους 14 στο Λάακεν, ο πάντα χαρούμενος Έλληνας Υπουργός ’μυνας θεώρησε ελληνική επιτυχία το γεγονός ότι το θέμα … ανεβλήθη (αν ανεβλήθη) για το Νοέμβριο. Οι εξελίξεις είναι όπως τις είχαμε προβλέψει στο προηγούμενο φύλλο μας και δε θα επανέλθουμε. Αξίζει, όμως, να τονίσουμε ότι στο Κείμενο αυτό αντέδρασε πλέον και το ΓΕΕΘΑ με απόρρητο έγγραφο προς τον υπ. εξ. Γ. Παπανδρέου!
    Ίσως γι' αυτό η ελληνική κυβέρνηση και η Ν.Δ. εμφανίζονται να αρνούνται το κείμενο. Αναμένουμε την απάντησή τους στο τελεσίγραφο των 20 ημερών…

    Η ένταξη της Κύπρου

    Μετά τις "εθνικές επιτυχίες" της ένταξης της Ελλάδας πρώτα στην ΕΟΚ και μετά στην ΟΝΕ, έρχεται τώρα η άλλη "επιτυχία", της ένταξης της Κύπρου. "Ακόμη κι αν δεν έχει λυθεί το πολιτικό ζήτημα, η Κύπρος θα ενταχθεί", δηλώνει ο αρμόδιος Επίτροπος και οι γραφίδες ερμηνεύουν τη θέση αυτή ως υποστήριξη προς στις ελληνικές θέσεις.
    Όμως, η ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. θα είναι άλλο ένα οδυνηρό χτύπημα στον κυπριακό λαό και τον Ελληνισμό. Οι δυτικοευρωπαίοι θέλουν την Κύπρο στην Ε.Ε., για να καταληστεύσουν το χρήμα που υπάρχει εκεί (στο ελεύθερο τμήμα) και να ενισχύσουν την επιρροή τους στο νησί. Οι ίδιες οι ενταξιακές διαδικασίες θα αναφέρονται σ' ένα διχοτομημένο νησί, ανεξαρτήτως αν έχει λυθεί ( ή πότε και πώς θα λυθεί) το πολιτικό ζήτημα, δηλ. η ένταξη θα νομιμοποιήσει την κατοχή και τη διχοτόμηση.
    Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ - ΛΗΣΤΕΙΑ "ΕΚΠΛΗΞΗ" ΛΕΠΕΝ »


    ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)