ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ, ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ: ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ (αναποτελεσματικά όμως...) ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΠΛΑ

Η καλοκαιρινή ανάπαυλα δε θα αποτελούσε ανάσα (όπως συνήθως συμβαίνει) για την κυβέρνηση (και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις του προσκηνίου), λόγω των οξυμμένων προβλημάτων σε όλους τους τομείς της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής. Η σχεδιασμένη, όμως, αυτοπαράδοση (!) της 17ης Νοέμβρη" φάνηκε να επισκιάζει στο επίπεδο των εντυπώσεων και συζητήσεων όλα τα άλλα θέματα, αλλά αυτά, ακόμη πιο οξυμμένα, επανεμφανίζονται τώρα, στις αρχές του φθινοπώρου, και οδηγούν τη σημερινή πολιτική, και γενικότερη, κατάσταση να κυριαρχείται από τα εξής γενικά χαρακτηριστικά.
επιδείνωση στην οικονομία, στα εθνικά θέματα και στην καθημερινότητα.
Προσπάθεια αποπροσανατολισμού και εκφοβισμού, για αποτροπή των γενικευμένων αντιδράσεων.
Απογοήτευση του λαού από όλους τους κομματικούς σχηματισμούς και, παρ' όλ' αυτά,
Κάποια ελπιδοφόρα μηνύματα



Επιδείνωση παντού

 

Τα αποτελέσματα του εγκλωβισμού ("κλείδωμα" το λέει η ίδια η κυβέρνηση!) της οικονομίας μας στην ΟΝΕ είναι πλέον εμφανή σε όλους. Οι λιγοστές δυσοίωνες προβλέψεις (όπως αυτές του ΑΣΚΕ) τώρα επαληθεύονται σε ρυθμούς καταιγιστικούς. Οι εξαγγελίες για κάποιες παροχές και φοροελαφρύνσεις, για να καθυστερήσουν τις αντιδράσεις, εξαερώνονται με τα διάφορα μποϊκοτάζ που ενθαρρύνονται από την κυβέρνηση (!) (εναντίον τίνων, τελικά;) και το αναμενόμενο φιάσκο των πρωθυπουργικών εμφανίσεων στη Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζεται με την εσπευσμένη εμφάνιση του …Κουφοντίνα, χαρτί που το ετοίμαζαν για τις παραμονές των νομαρχιακών εκλογών. Η εκτόξευση του τιμάριθμου, οι αισχροκέρδειες, οι πλημμύρες – καταστροφές και πνιγμοί από 2 σταγόνες νερού, τα σκάνδαλα και οι γελοιότητες του Αθήνα 2004" (που θέλουν να το κάνουν "το μεγάλο όραμα", τρομάρα τους), "το μαχαίρι που θα έφτανε ως το κόκκαλο" και που τελικά περιορίζεται να χαϊδέψει κάποιους του πληρώματος του Σαμίνα και να απαλλάξει τους κύριους ενόχους (ποιος γνωρίζει ποιοι είναι οι μέτοχοι της πλοιοκτήτριας εταιρείας;) κλπ. κλπ. οδηγούν πλέον τους πολλούς σε απόγνωση.
Ταυτόχρονα μαύρα σύννεφα στο Κυπριακό, όπου η απειλούμενη ένταξη οδηγεί, αν τα καταφέρουν, σε απαράδεκτες παραχωρήσεις, τέτοιες που ο πρωθυπουργός της χώρας μας να ομιλεί από τώρα περί "τουρκοκυπριακού τμήματος της νήσου"!!! Και η κλίκα που δυναστεύει τους λαούς της Μ. Ασίας και αυτοαποκαλείται τουρκική εμποδίζει με ακταιωρούς τους δυστυχείς λαθρομετανάστες να επανεισέλθουν στα τουρκικά ύδατα, προς δόξαν των συμφωνιών που έκαμε ο εδώ εκπρόσωπός τους Γιωργάκης.



Αποπροσανατολισμός και επιχείρηση εκφοβισμού

 

Οι αναμενόμενες τώρα και στο μέλλον αντιδράσεις τώρα πια φαίνεται σε όλους καθαρά ότι δεν πρόκειται να αντιμετωπισθούν με αναίρεση των αιτίων που τις προκαλούν, αλλά με παραμύθια και επίκληση της ανάγκης για …ασφάλεια, γενικώς!
Η γιγάντια επιχείρηση αποπροσανατο- λισμού με τα πρωτοσέλιδα (ποιος, άλλωστε, διαβάζει τα εσωτερικά "σεντόνια") των εφημερίδων και τη "δημοσιογραφική αγυρτεία" των καναλιών, όλων χωρίς εξαίρεση, με τις γελοιότητες της "17η Νοέμβρη" θα αποτελέσει αιώνιο στίγμα για την κοινωνία μας. Τώρα ορθώνεται μπροστά σε όλους το πελώριο πρόβλημα της παντελούς έλλειψης πραγματικής πληροφόρησης.
Και, επειδή δεν ευελπιστούν ότι, έστω και έτσι, μπορούν να πείσουν, μπροστά στην επερχόμενη χιονοστιβάδα των πάσης φύσεως αντιδράσεων, επιχειρούν με μαεστρία (όπως νομίζουν…) να στήσουν οδοφράγματα υπόγειου φόβου. Προσπαθούν να περάσουν την αμερικάνικη εξίσωση: κάθε προοδευτική φωνή = σοσιαλιστική = Ξηρός = τρομοκράτης! "Πραγματική" Αριστερά = νομιμοφροσύνη. Και για την περίπτωση που δε γίνονται κατανοητοί, επαπειλούν με … νέο τρομονόμο, στο πνεύμα του οποίου κάθε αντίδραση για τα διεθνή και τα εσωτερικά εγκλήματα θα ισοδυναμεί με … τρομοκρατία. Το όραμά τους ένα αστυνομικό κράτος!

Απογοήτευση από τα κόμματα

 

Πλησιάζουμε στις δημοτικές – νομαρχιακές εκλογές και θα περίμενε κανείς, έστω και αν δεν προδικάζονται τώρα πια, λόγω της … τρομοκρατίας και υποσχέσεων διάφορων παραχωρήσεων, επικείμενες εθνικές εκλογές ( αν και τίποτα δεν αποκλείεται…), ότι το πολιτικό ενδιαφέρον περί τα κόμματα θα αυξανόταν. Τίποτα τέτοιο δεν εμφανίζεται. Ο κόσμος απομακρύνεται ακόμη περισσότερο από τα κόμματα, δεν περιμένει τίποτα από αυτά πλέον και τελεί σε αναμονή. Παρά το ότι σ' αυτές τις εκλογές θα υπάρχουν περί τους 250.000 (!) υποψηφίους, μόνο οι μικρές ομάδες που αποβλέπουν στα χρυσοφόρα μερίσματα από τις διάφορες συμβάσεις εμφανίζουν κάποια κινητικότητα. Πολλοί, φυσικά, θα ψηφίσουν και, βέβαια, θα χάσει το ΠΑΣΟΚ και μόνο έτσι θα εμφανίζεται νικήτρια, η Ν.Δ. Κανείς δεν έχει επίσης αυταπάτες και για τις συνέπειες της πιθανής επικράτησης της Ν.Δ. στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Και ο ίδιος ο πρόεδρός της, άλλωστε, δεν υπόσχεται τίποτα πέρα από κοινοτυπίες και αοριστολογήματα. Και αν νικήσει, θα νικήσει από ανία και οργή κατά του ΠΑΣΟΚ.



Και όμως κάποια ελπιδοφόρα μηνύματα

 

Ακόμα και τα αμέσως προηγούμενα μπορούν να θεωρηθούν, από κάποια σκοπιά, ευοίωνα. Υπάρχουν και άλλες ενδείξεις πιο ενδιαφέρουσες και ελπιδοφόρες. Κανένας Έλληνας δεν παρασύρεται πλέον από τα "δημοσιογραφικά" φληναφήματα. Τα παρακολουθούν, μάλλον όμως διασκεδάζοντας. Οι αγωνιώδεις προσπάθειες για να περιορίσουν τη 17η Νοέμβρη στους Γιωτόπουλο – Κουφοντίνα και Σια έπεσαν πλήρως στο κενό. Όλοι ξέρουν ή υποπτεύονται τι πραγματικά συμβαίνει. Ο Κ. Σημίτης παρουσίασε μια ειδυλλιακή κατάσταση για τη χώρα μας, λες και μιλούσε σε πολίτες άλλης χώρας. Και όλοι, μηδέ των οπαδών του εξαιρουμένων, καγχάζουν και θλίβονται, μάλιστα, βλέποντάς τον να διαβάζει γραπτές απαντήσεις σε ερωτήματα που ακόμη δεν του είχαν υποβληθεί… ’λλωστε ημικυβερνητικό ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι, π.χ. στα οικονομικά το εισόδημα της συντριπτικής πλειοψηφίας μειώθηκε τουλάχιστο κατά 6% και, ακόμη και με τα επίσημα στοιχεία, ότι μόνο μετά από 23 χρόνια (!) θα επιτύχουμε την πραγματική… σύγκλιση. Όλοι ειρωνεύονται, όταν ακούνε ότι ο πληθωρισμός τρέχει με 3,6%, ενώ οι τιμές γύρω τους υψώνονται ως τείχη αποκλεισμού.
Οι μηχανισμοί προπαγάνδας οργίασαν για την επέτειο της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου στους δίδυμους πύργους. Όλοι όμως παρατηρούν ότι κανείς, πουθενά δεν ανέφερε πως έχει ήδη αποκαλυφθεί αρχικά πως η ΣΙΑ το είχε προείπε στο FBI, αλλά εκείνο το … ξέχασε και αργότερα ότι εγνώριζε τα πάντα επακριβώς ο πρόεδρος Μπους. Και όλοι χαμογελούν έτσι, ώστε ανάγκασαν ακόμη και το ελληνικό Κοινοβούλιο να μην τολμήσει να εκδώσει ψήφισμα υπέρ των θυμάτων της επίθεσης, αλλά υπέρ των αθώων θυμάτων όλων των επιθέσεων παγκοσμίως!
Πολλά λοιπόν προετοιμάζονται στην κοινή, μη χειραγωγούμενη πλέον επιτυχώς, γνώμη. Το ερώτημα είναι όμως με ποιο τρόπο η ογκούμενη δυσφορία δε θα οδηγήσει σε φαινόμενα Αργεντινής ή Περού, αλλά σε κάποια συντονισμένη διέξοδο από τα προβλήματα που πολλαπλασιάζονται και απειλούν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: ΠΕΡΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (Η περίπτωση της 17 Νοέμβρη) »


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)