ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Το κόμμα του Στ. Παπαθεμελή

Το σχήμα των πασοκογενών, για το οποίο είχαμε γράψει στο προηγούμενο φύλλο μας, τελικά δε δημιουργείται, παρότι όσοι πήραν μέρος στις προεργασίες το θεωρούσαν σίγουρο.
Ο Σ. Πεπονής, που εφέρετο ως επικεφαλής, δήλωσε ότι δεν πολιτεύεται. Ο Π. Κρητικός, ο Λ. Βερυβάκης κ.ά. παραμένουν στο ΠΑΣΟΚ και «θα αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις», για να νικήσει στις εκλογές, δηλ. να παραμείνει πρωθυπουργός ο Σημίτης ή να γίνει, επιτέλους, ο Γιωργάκης!
Ο Στ. Παπαθεμελής αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και δημιούργησε δικό του κόμμα. Το ΔΗΚΚΙ του Δ. Τσοβόλα, αφού απέτυχε να πείσει ΚΚΕ και ΣΥΝ για εκλογική συνεργασία, δηλώνει ότι θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές, χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα τα καταφέρει, αφού εμφανίζει συμπτώματα διάλυσης. Διάφοροι παράγοντες, που εκτνούντο στο χώρο, απογοητεύτηκαν. Κάποιες διεργασίες συνεχίζονται για εκλογική συνεργασία Παπαθεμελή-Τσοβόλα.
Για όλες αυτές τις κινήσεις έχουμε πάρει θέση επανειλημμένα, γράψαμε και στο προηγούμενο φύλλο μας. Επαναλαμβάνουμε συνοπτικά:
  • Τα πρόσωπα που προαναφέραμε έχουν θετικά στοιχεία, πχ. δε βαρύνονται με διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, παίρνουν σωστές θέσεις σε αρκετά ζητήματα, αλλά η πρώτη τους προτεραιότητα είναι η πολιτική τους καριέρα, γι' αυτό έμειναν τόσα χρόνια στο ΠΑΣΟΚ (και κάποιοι μένουν), γι' αυτό και δε γνωρίζει κανείς τι θα κάνουν αύριο.
  • Το πολιτικό τους πρόγραμμα δε δίνει κάποια προοπτική για τη χώρα μας, αφού οι όποιες διαπιστώσεις δε συνοδεύονται από τις αυτονόητες προτάσεις, πχ. αποχώρηση από την Ε.Ε.. Γι' αυτό το ΑΣΚΕ δεν παρακολούθησε με ενδιαφέρον αυτές τις κινήσεις, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα ότι επιδιώκει συνεργασία σε συγκεκριμένα ζητήματα, όπου υπάρχει συμφωνία.
  • Παρότι έφυγε από το ΠΑΣΟΚ, ο Στ. Παπαθεμελής δε θέλει να του κάνει αντιπολίτευση. Κατά την ψήφιση του εγκληματικού νόμου για τα δάση δήλωσε «παρών».


    ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)