ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΟΙ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ

Το συντριπτικό 76% ΟΧΙ ήταν μια παταγώδης ήττα των Αγγλοαμερικανών, με σημασία πολύ πέραν της Κύπρου, ανέκοψε τα σχέδια τους, επιτρέπει τη διαπραγμάτευση του Κυπριακού από πολύ καλύτερες θέσεις και, υπό όρους, μπορεί να οδηγήσει σε δίκαιη και βιώσιμη λύση.

Η επίσκεψη Μπάουτσερ

Οι Αγγλοαμερικανοί, όμως, με συμπαραστάτες την Ε.Ε. και τους εθελόδουλους σε Ελλάδα και Κύπρο, επιμένουν να περάσουν το σχέδιο Ανάν, καταπατώντας κάθε ίχνος νομιμότητας και δεοντολογίας.
Τον Αύγουστο ο διαβόητος εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μπάουτσερ επισκέφθηκε την Κύπρο, όπου αγνόησε επιδεικτικά τον Πρόεδρο και την κυβέρνηση και έκανε επαφές μόνο με τους υπέρμαχους του ΝΑΙ.

Ο ρόλος της Ε.Ε.

Η ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. αποδεικνύεται αρνητικός παράγοντας για το εθνικό θέμα και καλό θα είναι να μην υπάρχουν αυταπάτες ότι ο ρόλος της μπορεί ν' αλλάξει.
Ο επίτροπος Φερχόιγκεν δήλωσε ότι η στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό δε θα επηρεάσει την απόφαση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και ότι δεν είναι καν προϋπόθεση η αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας. δηλ. ενός κράτους-μέλους! Περισσότερο τον ενδιαφέρει η ποινικοποίηση της μοιχείας!
Η Κομισιόν επιμένει να νομιμοποπιήσει το ψευδοκράτος, μέσω της αποκατάστασης απ' ευθείας εμπορίου μ' αυτό, αλλά το ράπισμα που δέχτηκε από τη Νομική Υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που γνωμοδότησε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι νόμιμο, την έφερε σε πολύ δύσκολη θέση.

Η οικονομική ενίσχυση των «Τουρκοκυπρίων»

Όλοι λένε και γράφουν ότι τα πακέτα της Ε.Ε. και της Κυπριακής Δημοκρατίας προς το Βορρά σκοπεύουν στη σύγκλιση των εισοδημάτων Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Αλλά οι μισοί Τουρκοκύπριοι ήδη έφυγαν από την Κύπρο, λόγω Αττίλα, και τα 2/3 των κατοίκων στα κατεχόμενα είναι έποικοι. Τα πακέτα δε θα αυξήσουν το εισόδημα των Τουρκοκυπρίων, αλλά θα μονιμοποιήσουν τους εποίκους στην Κύπρο και, κυρίως, θα φέρουν νέα κύματα εποίκων.

Η λειτουργία στον Αη Μαμά

Οι υπέρμαχοι του ΝΑΙ εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες και τις αντιφάσεις της κυβέρνησης, υπονομεύουν τον Πρόεδρο, πηγαινοέρχονται καθημερινά στα κατεχόμενα και διαπραγματεύονται με τους Τούρκους σαν να είναι αυτοί κυβέρνηση!
Πρόσφατο κατόρθωμα τους η λειτουργία στον Αη Μαμά της κατεχόμενης Μόρφου, όπου συνέρρευσαν όλοι (και του ΑΚΕΛ μαζί) και χειροκρότησαν τον «πρωθυπουργό» του Αττίλα! Ευτυχώς οι Μορφίτες τους απομόνωσαν. Ο Ταλάτ ομολόγησε ότι η δορυφορική μετάδοση της λειτουργίας ήταν μια σημαντική παρουσίαση του «κράτους» του ως ελεύθερης χώρας, με ανοχή, δημοκρατία, σοβαρότητα και κοινή λογική, που οι ίδιοι δε θα μπορούσαν να κάνουν ακόμη κι αν ξόδευαν πολλά χρήματα!!

Να αξιοποιηθεί πλήρως το ΟΧΙ

Το 76% ήταν μεγάλη επιτυχία, αλλά ήσυχοι δεν μπορούμε να είμαστε. Οι ηγεσίες του ΑΚΕΛ και της ΕΔΕΚ σύρθηκαν από τον κόσμο τους στο ΟΧΙ και δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη. Το 76% πρέπει να ενημερώνεται, να κινητοποιείται και να αυξάνεται. Έτσι θα αποτραπούν τα σχέδια για αντικατάσταση του Τ. Παπαδόπουλου (από τον Χριστόφια;) και θα επανατοποθετηθεί το Κυπριακό στη σωστή του βάση (βλ. ΑΣΚΕ-3).


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)