ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Το τρομοκρατικό χτύπημα στην Ισπανία και οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα

Συγκλόνισε, δικαιολογημένα, την Ισπανία και ολόκληρη την Ευρώπη η βομβιστική ενέργεια της 11ης του Μάρτη στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Μαδρίτης με τους υπερδιακόσιους νεκρούς και τους ακόμη περισσότερους τραυματίες. Και αυτό λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, που σύμφωνα με τα προγνωστικά θα έδιναν τη νίκη στο διάδοχο του Αθνάρ. Οι
λεπτομέρειες του εγχειρήματος και τα αποτελέσματα των εκλογών είναι γνωστά.
Το ερώτημα που πλανάται, ακόμα και σ' αυτούς που αποδέχονται άκριτα τον τρομοκρατικό ρόλο της Αλ Κάιντα κατά της χριστιανικής Δύσης, είναι ποιος βρίσκεται πραγματικά πίσω απ' αυτήν και ποιους ειδικούς σκοπούς, αλλά και ευρύτερους, εξυπηρετούσε το
μεγάλο αυτό χτύπημα.
Η απάντηση τυπικά είναι δύσκολη, γιατί δεν υπάρχουν (και δεν είναι δυνατό να υπάρξουν για μεγάλο χρονικό διάστημα) απτές αποδείξεις. Γίνεται, όμως, πολιτικά εύκολη ως εκτίμηση πολιτική, μια που οι σκοποί γίνονται ευδιάκριτοι, αν αναλογιστούμε ποιοι, πώς και γιατί εκμεταλλεύονται το χτύπημα αυτό, ποιοι δηλαδή (νομίζουν ότι) ωφελούνται.
Εν πρώτοις η Αλ Κάιντα ήταν δημιούργημα των ΗΠΑ, αμέσως μετά την εισβολή των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν στα τέλη του 1979 και κανείς νοήμονας άνθρωπος δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι εξακολουθούν να την ελέγχουν, τουλάχιστο σε επίπεδο καθοδήγησης, όχι εν γνώσει βέβαια των αυτο-θυσιαζόμενων μελών της ή των διαφόρων κλάδων της.
Η κυβερνητική ομάδα των ΗΠΑ, μετά το λανσάρισμα του «τρομοκρατικού κινδύνου» ως όπλου για την επέκταση της κυριαρχίας της, βρίσκεται σε δύσκολη θέση εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου και χρειαζόταν αναζωπύρωση της τρομοφοβίας και μέσα στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη, για να επανακτήσει το έδαφος που φαίνεται να χάνει.
Επέλεξε, λοιπόν, το ισπανικό έδαφος (με φιλική κυβέρνηση και υπηρεσίες), για να κινηθούν αποτελεσματικά οι εκτελεστές, πιστεύοντας ότι θα βοηθούσε ταυτόχρονα και τον Αθνάρ να νικήσει πιο άνετα τις εκλογές, άλλο αν ο Αθνάρ αιφνιδιάστηκε και
κατηγόρησε τους Βάσκους για το χτύπημα, κάτι που τον γελοιοποίησε.
Ο στόχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ δεν επιτεύχθηκε, τουλάχιστον στην Ισπανία, και μάλιστα έγινε μπούμεραγκ. Ενδεχομένως να απέδωσε στην αμερικανική κοινή γνώμη, αλλά οπωσδήποτε ο Μπους εκμεταλλεύτηκε το γεγονός για παράπλευρες πιέσεις, ώστε πιο εύκολα οι κάπως ατίθασοι να αποδεχτούν τις ρυθμίσεις που θεσμοθετούν οι κυβερνήσεις τους, σύμφωνες με τις επιταγές της Ουάσινγκτον.


ΝΑΤΟ και Τουρκία θα προστατεύουν την Ελλάδα!


Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στη χώρα μας. Είχε ήδη δρομολογηθεί αμερικανικός κατακλυσμός, κατά παράβαση του Συντάγματος, εδώ με χιλιάδες πράκτορες, ακόμη και του Ισραήλ, αλλά ήθελαν να φέρουν και το ΝΑΤΟ και τους Τούρκους επίσημα στον εναέριο και το θαλάσσιο χώρο. Και το ακόμη χειρότερο, κατά παράβαση κάθε διεθνούς δικαίου, αποκτά το ΝΑΤΟ δικαίωμα νηοψίας σε κάθε πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο!
Έτσι διευκολύνθηκε ο Καραμανλής να καλέσει επίσημα το ΝΑΤΟ να μας παράσχει ασφάλεια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, και μάλιστα ως πρώτη κυβερνητική ενέργεια!
Δυστυχώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες εξελίσσονται σε μεγαλύτερη καταστροφή για τη χώρα μας από όσο και οι πιο σφοδροί επικριτές τους μπορούσαμε να φανταστούμε.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)