ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

CHAMERIA MADE IN USA

Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία τα γεγονότα που ανάγκασαν τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας να ματαιώσει τη συνάντησή του με τον Αλβανό Πρόεδρο Μοϊσίου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αλβανία. Ήταν μια στημένη διαδήλωση από κρατικούς και άλλους παράγοντες, που στόχο είχαν τη δημιουργία εντυπώσεων και τη διεθνοποίηση του δήθεν προβλήματος. Τελευταία το θέμα των Τσάμηδων έρχεται με ένταση στην επικαιρότητα από τις πολιτικές δυνάμεις της Αλβανίας, κυρίως το Σοσιαλιστικό Κόμμα σ’ αυτή τη φάση (ενώ παλιότερα πρωτοστατούσε το κόμμα του σημερινού πρωθυπουργού Μπερίσα) και συνδέεται με τα οράματα του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού, εν όψει μάλιστα της ντε γιούρε ανεξαρτητοποίησης του Κοσόβου.
Όμως ποιος υποδαυλίζει τον αλβανικό αλυτρωτισμό και προωθεί την ιδέα της μεγάλης Αλβανίας; Γιατί τώρα ξαφνικά κάποιοι θυμήθηκαν ότι είναι Αλβανοτσάμηδες ή απόγονοί τους και άρχισαν να προκαλούν, να απαιτούν και να απειλούν; Όλα είναι υπό τον έλεγχο και την καθοδήγηση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, που (σύμφωνα με τον Έλληνα καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου του HOWARD Σταύρου) σχεδιάζει την ίδρυση της μεγάλης Αλβανίας από το 1992 και ενισχύει τους ξανθούς μουσουλμάνους των Βαλκανίων, σε Βοσνία-Κόσοβο-Σκόπια-Αλβανία και Τουρκία, αφ’ ενός για να δείξουν στους ’ραβες ότι αγαπούν και στηρίζουν ομόθρησκούς τους και αφ’ ετέρου για να δημιουργήσουν ισχυρά ερείσματα στα ασταθή και ταραγμένα Βαλκάνια.
Η σχέση ΗΠΑ-Αλβανίας συμπεραίνεται και αποδεικνύεται από γεγονότα και μεθοδεύσεις. Η αμερικανίδα πρέσβειρα στην Αλβανία είναι σύζυγος του αμερικανού πρέσβυ της Αθήνας. Μέχρι πριν λίγα χρόνια ο αμερικανός πρέσβυς στα Τίρανα συμμετείχε επίσημα στα υπουργικά συμβούλια της προηγούμενης Αλβανικής Κυβέρνησης του Μπερίσα. Οι Αλβανοί στις συγκεντρώσεις τους και τις πρόσφατες ¨διαδηλώσεις¨ τους κραδαίνουν και αμερικανικές σημαίες. Αμερικανικές οργανώσεις για τα ¨ανθρώπινα δικαιώματα¨ ή οργανώσεις που ελέγχονται από Αμερικανούς κατηγορούν την Ελλάδα ότι καταπιέζει Αλβανούς, Τσάμηδες, ¨Μακεδόνες¨, Πομάκους, τουρκόφωνους μουσουλμάνους. Η ¨Ομάδα Διεθνών Κρίσεων¨, ICG, σε έκθεσή της αναλύει το πρόβλημα των αλβανικών ¨μειονοτήτων¨ σε Κόσοβο, Σκόπια, Σερβία και Ελλάδα, αναφέροντας μάλιστα το ¨διωγμό¨και την ¨εθνοκάθαρση¨ που έκανε η Ελλάδα το 1944 εις βάρος 35.000 Τσάμηδων. Όμως δεν αναφέρει τίποτα για το διωγμό 200.000 Σέρβων στο Κόσοβο κάτω από την ομπρέλα του ΝΑΤΟ και την καταστροφή και εμπρησμό 150 εκκλησιών, δεν αναφέρει τίποτα για τα πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου, δεν αναφέρει τίποτα για την τουρκική κατοχή της Κύπρου, τους χιλιάδες Κύπριους πρόσφυγες και αγνοούμενους, τις καταστροφές εκκλησιών, μνημείων και νεκροταφείων και τις αρπαγές περιουσιών των διωγμένων Ελληνοκυπρίων. Επιλεκτική ευαισθησία; Όχι, απλά οργανωμένη αναισθησία.
Με τέτοιους συμμάχους, λοιπόν, οι Αλβανοί ονειρεύονται αλβανοαμερικανική πολιτική ένωση, που να περιλαμβάνει εδάφη του Μαυροβουνίου, της Νότιας Σερβίας, των Σκοπίων, το Κόσοβο και, αν είναι δυνατόν, ελληνικές περιοχές μέχρι την Πρέβεζα και τα Ιωάννινα. Μαθαίνουν στα παιδιά τους στο σχολείο – και στα ελληνόπουλα της Β. Ηπείρου- ότι οι «Έλληνες ιμπεριαλιστές» κατέχουν κομμάτι της νότιας Αλβανίας και φανατίζουν θρησκευτικά τη νεολαία τους, με βοήθεια από το Πακιστάν. Αυτό που δε βλέπουν είναι η τύχη που τελικά έχουν οι αντίστοιχοι σύμμαχοι των Αμερικανών στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Γιουγκοσλαβία κλπ.
Οι νεοεμφανιζόμενες οργανώσεις των Τσάμηδων με ηλεκτρονικές σελίδες στο διαδίκτυο και ναρκοδολάρια ενισχύουν την επιρροή τους στα Τίρανα και διεθνώς και προβάλλουν με κάθε τρόπο τα αλυτρωτικά τους αιτήματα. (Τα ναρκοδολάρια προέρχονται από τη μαφία των Τσάμηδων, στα χέρια της οποίας πέρασε η διακίνηση ναρκωτικών, που προέρχονται από το Κόσοβο -προτεκτοράτο των ΗΠΑ πλέον- και, μέσω του άξονα Φιέρι-Αυλώνα-’γιοι Σαράντα, προωθούνται στην Ιταλία και ολόκληρη την Ευρώπη.) Ο Σύλλογος Τσαμουριάς στέλνει επιστολές καταγγέλλοντας τους «Έλληνες σωβινιστές» ότι εκδίωξαν με γενοκτονία τον τσάμικο πληθυσμό και η ¨΄Ενωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Τσαμουριάς¨, που δρά στην Αμερική, ζητεί από τον Μπους, εκ μέρους των χιλιάδων αμερικανών πολιτών με τσάμικη καταγωγή, να θέσει το ζήτημα των περιουσιών τους στον Έλληνα Πρωθυπουργό. Φαίνεται να λησμονούν ότι οι (σαφώς λιγότεροι από 35.000) που είχαν παραμείνει στη Ελλάδα, παρά τη συμφωνία ανταλλαγής του 1923, ήσαν συνεργάτες των Ιταλών και Γερμανών κατακτητών, λεηλατώντας και καταστρέφοντας τα πάντα, και αποχώρησαν, φοβούμενοι τις συνέπειες του δοσιλογισμού τους.
Η αντίδραση του Κ. Παπούλια στη συγκεκριμένη πρόκληση ήταν η ενδεδειγμένη, προφανώς ύστερα από συνεννόηση με το Υπ. Εξωτερικών. Όμως γενικά η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα, ενισχύει (χωρίς όρους) με βοήθεια 184 εκατομμυρίων ευρώ την Αλβανία, προτρέπει και επιδοτεί Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύουν στη γειτονική χώρα, υπακούοντας στις ευρωπαϊκές και υπερατλαντικές εντολές. Με αυτό τον τρόπο δεν αποθαρρύνονται οι αλβανικοί κύκλοι που προωθούν τις επεκτατικές βλέψεις σε βάρος της Ελλάδας και δεν αποκαθίστανται οι αναγκαίες σχέσεις εμπιστοσύνης, για την ασφάλεια και την ειρήνη στα Βαλκάνια. Επιπλέον πρέπει να σχεδιαστεί μια σωστή πολιτική για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων από τις εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανών οικονομικών μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα, οι οποίοι προτρέπονται από τον ΣΥΝ και άλλους ευρωπαϊστές να αυτοχαρακτηριστούν ως αλβανική μειονότητα της Ελλάδας και να ψηφίζουν στις εκλογές.



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)