ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ


Το νέο φρούτο

Μη νομίσετε ότι ο κ. Τσίπρας προβάλλεται τόσο πολύ από τα ΜΜΕ των νταβατζήδων, απλώς για να είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΣΥΝ, που κάποια στιγμή θα μετεγγραφεί στο ΠΑΣΟΚ. Το παιχνίδι είναι μάλλον σοβαρότερο. Επιχειρούν να χειραγωγήσουν μεγάλο μέρος της νεολαίας, που τους έχει γυρίσει την πλάτη, και να μετατρέψουν το ΣΥΝ από ελεγχόμενη αντιπολίτευση σε χρήσιμο κυβερνητικό συμπλήρωμα, με το αζημίωτο, όπως πάντα (ευρωπαϊκά προγράμματα κ.λπ.).
Η συνέντευξη που έδωσε στις 9/1/08 ο μοδάτος Αλέξης, για να παρουσιάσει τις θέσεις του, ήταν αποκαλυπτική. Αφού είπε ό,τι είχε να πει, χωρίς να πάρει θέση σε τίποτα, ρωτήθηκε για τις σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία. Απάντησε ότι πρέπει να υπάρξει κλίμα συνεννόησης, διαλόγου και επίλυσης των διαφορών, να σταματήσουν οι παραβιάσεις στο Αιγαίο, οι αμφισβητήσεις της υφαλοκρηπίδας κ.λπ. Ξέχασε να μας πει ποια από τις δύο χώρες ευθύνεται, ποια διατηρεί το casus belli, ποια διατηρεί στρατεύματα κατοχής στην Κύπρο και άλλες λεπτομέρειες. Μήπως ξέχασε και ποια χώρα (υποτίθεται ότι) εκπροσωπεί; Γιατί όσα είπε είναι λόγια των κατά καιρούς Αμερικανών και Ευρωπαίων «μεσολαβητών».
Ευτυχώς που δε ρωτήθηκε για πιο προχωρημένα πράγματα, για ιδεολογίες, κοινωνικά συστήματα κ.λπ., στα οποία ο ίδιος έκρινε ότι δεν αξίζει να αναφερθεί. ’λλωστε αυτά δεν είναι trendy!


Και ο μέντορας

Για τα μεσοπρόθεσμα ο κ. Αλαβάνος, μιλώντας στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 30/1/08, ήταν σαφής: «… έχουμε αυτό το βούρκο, στον οποίο μας έχει βουλιάξει η πολιτική της Ν.Δ., αλλά και το τέλμα και την πλήρη ανικανότητα του δικομματισμού να δώσει απαντήσεις …».
Για το βούρκο, κατά τον κ. Αλαβάνο, φαίνεται ότι δεν είναι υπεύθυνο και το ΠΑΣΟΚ, άλλωστε, εάν ο δικομματισμός γίνει τρικομματισμός (με το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ στην κυβέρνηση, βεβαίως), οι απαντήσεις θα δοθούν. Όπως δόθηκαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα πανεπιστήμια και το συνδικαλισμό, σε όσους χώρους πλειοψηφεί η συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ! Με το αζημίωτο, επίσης.
Καθόλου περίεργο, λοιπόν, που οι δημοσκοπήσεις φέρνουν το ΣΥΝ στο 9,1%. Στη Γαλλία, όταν ο δικομματισμός περνούσε κρίση, οι υποστηριζόμενοι από το σύστημα τροτσκιστές έφτασαν στο 15%!

Σε σακούλες και επιταγές

Πάνε κι έρχονται τα εκατομμύρια από τους «κήνσορες» της 4ης εξουσίας. Και οι υπόλοιποι όμοιοί τους καμώνονται τους ανήξερους και «απαιτούν» άπλετο φως, μέσα από τα ΜΜΕ των νταβατζήδων, τα οποία υπηρετούν.
Χαστούκια

Μάλλον αξίζουν σε κάποιους, αφού ένα χαστούκι αποδεικνύεται ικανό για την πολιτική ανάδειξη φαιδρών προσώπων, που μπορεί να καταστούν ρυθμιστές πολιτικών εξελίξεων.


Έρχεται νέο σήριαλ αυτό της Siemens

Διστακτικά ακόμα, μήπως εμφανιστεί μήπως εμφανιστεί κάτι πιο μελοδραματικό τα αποχαλινωμένα ΜΜΕ και τα άμωμα κόμματα της αντιπολίτευσης άρχισανα να ανιχνεύουν το σκάνδαλο των προμηθειών και λαδωμάτων της γερμανικής εταιρείας Siemens στη χώρα μας.
Θα είναι πραγματικά διασκεδαστικό (εκεί, πλέον, φτάσαμε) το θέαμα-ακρόαμα. “Σιγά τα αίματα” ή “έσταξε η ουρά του ποντικού”, θα σκέπτονται όλοι. Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να μη γνωρίζει ή, έστω, να διαισθάνεται πως όλοι τους τα “πιάνουν” .
Φυσικά, το σκάνδαλο είναι υπαρκτό και μια υγιής κοινωνία θα έπρεπε να αντιδρά ακαριαία, απαιτώντας πλήρη διαλεύκανση, τιμωρία και επιστροφή των άνομων “κερδών”. Δυστυχώς, η δική μας, όπως την κατάντησαν τα τελευταία 30 περίπου χρόνια, ανάλογα φαινόμενα τα αντιμετωπίζει, πλέον, μόνον ως πηγή κουτσομπολιού και ως άλλοθι για τα δικά τους κατορθώματα...
Το πιο αστείο θα είναι όταν θα διαμαρτύρεται το ΠΑΣΟΚ, και δε χρειάζεται εξήγηση γι’ αυτό, βέβαια. Όσο για τις ενδεχόμενες κατηγορίες που, ορθώς βέβαια κατ’αρχήν, θα εκτοξεύουν το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ (για το ΛΑΟΣ ας μη μιλάμε καν) θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τα κάτωθι: Το 1990 στην περίοδο της τριμερούς διακυβέρνησης της λεγόμενης οικουμενικής, έγινε επίσημα γνωστό ότι ο εθνικός προμηθευτής Σωκράτης Κόκκαλης είχε διανείμει και στους τρεις συγκατοίκους της εξουσίας το τεράστιο ποσό για την εποχή εκείνη των 6 δισεκατομμυρίων δραχμών για την ανάθεση στις εταιρείες του της αποκλειστικής “εξυπηρέτησης” των δημόσιων αναγκών επικοινωνίας (επίσημη αναφορά από τον πραγματικό δημοσιογράφο Γιάννη Καλαμίτση). Και δε χρειάζεται, βέβαια, να αναφερθούμε σε κομματικές προμήθειες από Ανατολική Γερμανία, Σοβ. Ένωση και Ρουμανία.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « H ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΑΣΚΕ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)