Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

Από το 1975 λεηλατούσαν ποικιλοτρόπως την «Ολυμπιακή», μηδέ των συνδικαλιστών εξαιρουμένων, με τα δωρεάν ταξίδια των ψηφοφόρων τους και των ιδίων, με το ρουσφετολογικό διορισμό υπερπληθώρας προσωπικού, με τους κάθε λογής εγχώριους και ξένους «μάνατζερ», που τη βούλιαζαν συνεχώς, με την τεράστια επιβάρυνση της μεταφοράς της από το Ελληνικό στο γερμανικό «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τέλος με την κατασυκοφάντηση και την πλήρη απαξίωσή της από τον εντεταλμένο υπάλληλο της Κομισιόν, υπουργό κ. Χατζηδάκη, σε αγαστή συνεργασία με τους καταδότες της στην Κομισιόν, την ΑEGEAN, που πολύ θα ήθελαν την Ολυμπιακή διαρκώς διαλυμένη.
Η διαφαινόμενη πώλησή της στον όμιλο αραβικών κεφαλαίων που εκπροσωπεί ο Βγενόπουλος, με τις μη αποκρυπτόμενες πολιτικές φιλοδοξίες, με το ασήμαντο τίμημα των 177,2 εκ. ευρώ το πολύ (και όχι στην ΑΕGEAN, που έσπευσε να κάνει προσφορά όταν διαπίστωσε ότι η πώληση είναι επί θύραις) έγινε με το επιχείρημα της μη δημιουργίας μονοπωλίου από την AEGEAN, ώστε να πληρούται το γράμμα της Συνθήκης της Λισαβόνας, κάτι που θα κρίνει τελικά η Κομισιόν. Ο Βγενόπουλος και τα κεφάλαια που εκπροσωπεί έγιναν τώρα αποδεκτοί από την Κομισιόν, μετά το «άδειασμά» τους στην πώληση του ΟΤΕ.
Αν η πώληση της Ολυμπιακής τελεσφορήσει, το μονοπώλιο θεωρείται σχεδόν δεδομένο, με τη σύμπραξη της ιδιοκτησίας των δύο εταιρειών προς όφελος των κερδών τους και εις βάρος της χώρας και της κοινωνίας, που καλείται να πληρώσει τα χρέη της εταιρείας και τα ασφαλιστικά ταμεία, που θα επιβαρυνθούν με την απόλυση εργαζομένων, που αποφάσισε ο κ. Χατζηδάκης, ώστε να πάρουν μόνο το «φιλέτο» οι ιδιώτες.