Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.!

Η Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ), που δημιουργήθηκε το 1999 μέσα στα πλαίσια της Ε.Ε., ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι δημιουργήθηκε με ιδιοτελή κριτήρια από τις «δυνατές» χώρες (κυρίως τη Γερμανία), για να εκμεταλλευτούν αγριότερα χώρες με πολιτικές και οικονομικές αδυναμίες, που οι ίδιοι αργότερα θα ονόμαζαν περιφρονητικά PIGS (από τα αρχικά Πορτογαλίας, Ιρλανδίας, Ελλάδας και Ισπανίας), που στα αγγλικά σημαίνει γουρούνια. Τέθηκαν δήθεν κάποιες προδιαγραφές, τις οποίες, με τις οδηγίες μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, η ελληνική κυβέρνηση ξεπέρασε, ξεγελώντας τάχα τους υπεύθυνους της Ε.Ε. Το ΑΣΚΕ είχε προειδοποιήσει τότε για την καταστροφική λαίλαπα που θα ακολουθούσε, αλλά πώς μπορούσε αυτή η προειδοποίηση να φτάσει στ’ αυτιά και το μυαλό των Ελλήνων, όταν τα πληρωμένα κι εξαρτημένα ΜΜΕ μονίμως το αγνοούν και το φιμώνουν;
Τα αποτελέσματα της ΟΝΕ
Τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν. Η ακρίβεια, η διαφθορά, η ευνοιοκρατία, η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος κυριάρχησαν και μας οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια στην απώλεια πολλών κυριαρχικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων μας. Καταβαραθρώθηκε η οικονομία μας και η αξιοπρέπειά μας με την εκτίναξη του δημόσιου χρέους μας και τον πόλεμο που μας κήρυξαν οι «συνέταιροί» μας. Από την αρχή όλοι ήξεραν –δικοί μας και ξένοι- πού οδηγούμασταν.
Οι ελληνικές επιχειρήσεις, μεταπρατικές και κρατικοδίαιτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ήταν σίγουρο ότι δεν ήταν ανταγωνιστικές. Έτσι θα αναγκαζόμασταν να εισάγουμε τα πάντα και θα διαλυόταν ο παραγωγικός ιστός της χώρας, με συνέπεια να φεύγουν συνεχώς ευρώ από τη χώρα, χωρίς τη δυνατότητα επανεισαγωγής. Εξ άλλου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παίρνει αποφάσεις νομισματικής πολιτικής που ευνοούν τις χώρες με τη μεγαλύτερη επιρροή. Έτσι η Ελλάδα δεν μπορεί από μόνη της να αποφασίσει π.χ. μείωση των επιτοκίων, ούτε αυτό θα αποφασίσει η ΕΚΤ αν είναι αντίθετο στα συμφέροντα της Γερμανίας.
Στην ΟΝΕ η δημοσιονομική πολιτική υποτίθεται ότι παραμένει στα χέρια των εθνικών κυβερνήσεων, αλλά αυτό στην πράξη δε συμβαίνει για τις περιφερειακές χώρες, όπως η Ελλάδα. Έτσι δημιουργούνται προϋποθέσεις για ανισορροπία και κρίσεις. Η ελληνική οικονομία, παγιδευμένη μέσα σ’ αυτές τις ασύμμετρες συνθήκες, ήταν βέβαιο πως θα οδηγηθεί μαζί με άλλες περιφερειακές οικονομίες της ευρωζώνης σε κρίση, ειδικά όταν οι κυβερνώντες της το μόνο που είχαν στο μυαλό τους ήταν η πολιτική τους επιβίωση, ο πλουτισμός και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των προστατών τους.
Η προσφυγή και η κατοχή
Έτσι η κυβέρνηση της παρέας Παπανδρέου, με τις οδηγίες τραπεζικών και χρηματιστηριακών κύκλων του εξωτερικού (Goldman Sachs, στην οποία συμμετέχει η οικογένεια Κλίντον, φίλη της οικογένειας Μάργκαρετ-Γιωργάκη) μας ενέπαιξε και μας οδήγησε στα νύχια του ΔΝΤ, που είχε ως αποτέλεσμα την υπογραφή και την επιβολή του διαβόητου μνημονίου, ανοιχτού ώστε να προσαρμόζεται διαρκώς, όσο η ανοχή ελληνικού λαού το επιτρέπει, καταργώντας όσα επί δεκαετίες οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα μπόρεσαν να κερδίσουν, αναδιανέμοντας τον πλούτο υπέρ του κεφαλαίου κυρίως του ξένου. Ο υφυπουργός Σαχινίδης ομολόγησε ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ ήταν αποφασισμένη από τις 5/10/09!
Ποιος ο στόχος; Φυσικά όχι η σωτηρία της ελληνικής οικονομίας, αφού όλοι οι έγκυροι οικονομολόγοι και χρηματοπιστωτικοί παράγοντες του εσωτερικού και του εξωτερικού προεξοφλούν με βεβαιότητα την αδυναμία της αποπληρωμής των χρεών που συσσώρευσαν οι κυβερνήσεις των 30 τελευταίων ετών. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο στραγγαλισμός των δικαιωμάτων της μεσαίας και κατώτερης τάξης και η εξασφάλιση των δανειστών μας προς το παρόν. Τα δανεικά του ΔΝΤ και της Ε.Ε., είναι με την εγγύηση του ελληνικού κράτους, άρα και της περιουσίας του. Έτσι από την αρχή οι «σωτήρες» μας δημιούργησαν εχθρικό κλίμα στους λαούς της Ευρώπης έναντι των «πονηρών», «κλεφτών» και «καλοπερασάκηδων» Ελλήνων, που τους πρέπει να χάσουν πέρα από την αξιοπρέπειά τους και κάποιο νησί, όπως Ρόδο ή Κρήτη!
Ποια είναι η λύση;
Καμιά εύκολη. Το ΑΣΚΕ προτείνει την έξοδό μας όχι μόνο από την ΟΝΕ, αλλά και από την Ε.Ε., αφού το μόνο που διασφαλίζεται με τη συμμετοχή μας είναι η δική μας κατρακύλα προς όφελος των συμφερόντων των ισχυρών κρατών, που ουσιαστικά μας κυβερνούν. Η πορεία που μας επέβαλαν είναι καθορισμένη. Τα περί ανάπτυξης είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν μέσα στην Ε.Ε., όπως αναλύουμε στην έκδοσή μας ΑΣΚΕ-4. Η χώρα μας μπορεί να αξιοποιήσει τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές και να προοδεύσει μόνο με μια πολιτική εξουσία που θα ελέγχεται από το λαό και θα τον υπηρετεί ειλικρινά Ούτε διεφθαρμένοι πολιτικοί, ούτε οικονομικοί μεγαλοπαράγοντες. Όσοι πιστεύουν σ’ αυτή τη λύση ας συστρατευτούν.