ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ, ΨΕΜΑΤΑ, ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΕΣ

Πιο άγρια η κατοχή από την Ε.Ε.
«Θριαμβευτής» επέστρεψε ο κατοχικός πρωθυπουργός από τη Σύνοδο της Ε.Ε. της 11ης Μαρτίου, για να ανακοινώσει αυτά που είχαν ήδη αποφασισθεί, λόγω Ιρλανδίας, από το Δεκέμβριο του 2010. Μετά από δήθεν σκληρές διαπραγματεύσεις αποφάσισαν την «επιμήκυνση» της καταβολής των δόσεων του δανείου της Ε.Ε. των 80 δισ., τη μείωση του επιτοκίου από 5,2% σε 4,2%, που βέβαια εξακολουθεί να είναι τοκογλυφικό, καθώς και τη δυνατότητα να ξαναδανείζεται η χώρα μας από τους ίδιους τοκογλύφους της Ε.Ε. Αυτά τα «πέτυχε» με την υπογραφή νέων μνημονίων, την επιβολή νέων αδιανόητων μέτρων και την υπόσχεση να τους πουλήσει όλη τη δημόσια περιουσία και τις δημόσιες επιχειρήσεις. Μήπως είναι δικές του;
Αυτός ο ολέθριος άνθρωπος θεωρεί ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να αναιρεί αυτά που είχε υπογράψει τον περασμένο Μάιο, ούτε βέβαια να ψεύδεται συνεχώς και ασύστολα. Ισχυρίζεται ότι θα έχουμε όφελος 6 δισ. με τη μείωση του επιτοκίου, αλλά δε λογαριάζει τους πολλαπλάσιους επιπλέον τόκους λόγω της «επιμήκυνσης», δηλ. η «επιτυχία» του συνίσταται στο ότι τώρα θα πληρώσουμε πολύ περισσότερα! Κουτοπόνηροι λογαριασμοί για αφελείς ή «αφελείς». Εξ άλλου χωρίς την επιμήκυνση η Ελλάδα δεν μπορούσε ν’ ανταποκριθεί στις δόσεις των δανείων (ούτε τώρα θα μπορέσει βλ. και παρακάτω), άρα οι δανειστές δεν έχασαν τίποτα, αφού «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος». Η επιμήκυνση είναι το πρόσχημα, για να βάλουν στο χέρι τον εθνικό μας πλούτο, με τα 50 δισ. σε πρώτη δόση.
Οι κοινοτικοί τοκογλύφοι, λοιπόν, βγαίνουν κερδισμένοι, αφού αγκιστρώνουν την Ελλάδα στην οιονεί κατοχή τους στο διηνεκές, ελπίζοντας να σπρώχνουν τα «κουρέματα» και τη στάση πληρωμών γι’ αργότερα. Η «επιμήκυνση» και το νέο επιτόκιο αφορούν κυρίως το 2014 και το 2015, αφού, σύμφωνα με το αρχικό μνημόνιο, είμασταν υποχρεωμένοι να πληρώσουμε 70,8 δισ. ευρώ και 76,7 δισ. ευρώ αντίστοιχα. Αλλά και με την επιμήκυνση δε λύνουμε το πρόβλημα, αφού από το 2012, ήδη, το φάσμα της χρεοκοπίας είναι άμεσα ορατό. Και όπως ήταν αναμενόμενο οι Ντοροκαρατζαφέρηδες και οι «παπαγάλοι» βρίσκονται σε πλήρη σύμπνοια και δράση για συνενοχικές «συναινέσεις» με τους κατοχικούς, ενόψει των αντιδράσεων που φοβούνται.

Προσεχώς πιο ζόρικα
Αλλά τα πιο ζόρικα θ’ ακολουθήσουν στη Σύνοδο της 24ης και 25ης Μαρτίου με την καθιέρωση του γερμανικού «συμφώνου ανταγωνιστικότητας», που το μετονόμασαν, με κάποιες ασήμαντες διαφοροποιήσεις, σε «σύμφωνο για το ευρώ, την ενίσχυση του συντονισμού των οικονομικών πολιτικών, για την ανταγωνιστικότητα και τη σύγκλιση»! Αντί να πεινάσουμε δηλ. με συνταγματική κατοχύρωση, όπως ζητούσαν οι Γερμανοί, θα πεινάσουμε (ήδη πεινάνε πολλοί) με «ισχυρή νομική κατοχύρωση», για να εξασφαλίζουν με το ευρώ τα κέρδη τους οι τραπεζίτες και οι γαλλογερμανοβόρειοι. Με μισθούς και συντάξεις κάτω από τα όρια της πείνας, διάλυση κάθε δημόσιας υπηρεσίας και παροχής, με άνεργους και εξαθλιωμένους. Και πιστεύουν ότι έτσι θα σώσουν τις οικονομίες τους και το ευρώ τους! Αμ δε! Όλα δείχνουν ότι το ευρώ τους έχει ημερομηνία λήξης.
Ο λογαριασμός του μνημονίου δε βγαίνει
Το 2010 πήραμε με τα δάνεια της τρόικας 38 δισ. και ένα μικρό ποσό με τα έντοκα γραμμάτια του δημοσίου, με τα 3/4 περίπου από τα οποία (32,5 δισ.) πληρώσαμε τα ομόλογα των δανείων που έληγαν μαζί με τους τόκους. Δικαιολόγησαν τα εξοντωτικά μέτρα σε βάρος του ελληνικού λαού με τον ισχυρισμό ότι έτσι θα μειώσουν τα έξοδα και θ’ αυξήσουν τα έσοδα, ώστε να μειωθεί το έλλειμμα. Κι όμως, τους δύο πρώτους μήνες του 2011 οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 3,3% σε σχέση με το 2010, ενώ τα έσοδα μειώθηκαν κατά 9,2%. Έτσι το έλλειμμα του προϋπολογισμού, αντί να μειώνεται, αυξάνεται, όπως είχε προβλέψει κάθε σοβαρός άνθρωπος. Τώρα θα προστεθούν και τα έξοδα της στρατιωτικής ανάμιξής μας στη Λιβύη, που είναι αντίθετη με τα συμφέροντα της χώρας, για να βοηθήσουμε την επέμβαση των δυτικών πλιατσικολόγων του πετρελαίου.
Ο προϋπολογισμός του 2011 ήδη έχει ανατραπεί, όπως κι αυτός του 2010. Η εκρηκτική ανεργία και τα συνεχή λουκέτα μειώνουν τα κρατικά έσοδα και τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων, στα οποία φορτώνονται πρόσθετα βάρη, ιδιαίτερα στο ΙΚΑ, με τον κανόνα της μιας πρόσληψης προς πέντε συνταξιοδοτήσεις. Την ίδια στιγμή η σπατάλη, η φοροδιαφυγή και η διαφθορά οργιάζουν, όπως στα πάρτι των ΜΚΟ. Οι μιζαδόροι που πήραν τις μίζες της Ζίμενς, για να υπερκοστολογούν τις προμήθειές της, για τις οποίες η χώρα δανείστηκε υπέρμετρα, φαίνεται πια ότι αμνηστεύθηκαν, για να μην αποκαλύψουν τους εν ενεργεία.
Κι όσο ο λογαριασμός δε βγαίνει τόσο μας ζητούν νέες περικοπές και φόρους, όπως πρόσφατα με την έκθεση του ΔΝΤ, που ζητά πρόσθετα 8 δισ. για το 2011 και τουλάχιστον άλλα 22 δισ. στο διάστημα 2012-2015, που υπερβαίνει το χρόνο της κυβερνητικής θητείας. Από πού θα τα βρουν; Από τους άνεργους και τους εξαθλιωμένους; Ναι, ακόμη κι απ’ αυτούς, αλλά είναι πια γεγονός ότι ο λογαριασμός του μνημονίου δε βγαίνει, όπως όλοι οι έγκυροι οικονομολόγοι προέβλεπαν από καιρό.
Μνημόνια διαρκείας
Το 2012 οι δανειακές ανάγκες της χώρας θα φτάσουν τα 66 δισ., χωρίς μάλιστα να πληρώνεται ακόμη δόση του δανείου της τρόικας, εκ των οποίων τα 25 θα προέλθουν από την τρόικα (απομένουν άλλα 8 δισ. το 2013) και υπολογίζεται ότι άλλα 15 δισ. θα τα βρουν ΅έσω εκδόσεως εντόκων γρα΅΅ατίων του δη΅οσίου. Τα υπόλοιπα 26 δισ. που λείπουν, αφού «οι αγορές δεν πείθονται», θέλουν να τα πάρουν από τον προσωρινό μηχανισμό της Ε.Ε., μέσω της αγοράς απ’ αυτόν ελληνικών ομολόγων, με την υπογραφή νέων μνημονίων. Γι’ αυτό το τελευταίο, πάντως, είναι αντίθετη σύσσωμη η γερμανική βουλή, προφανώς για να στηρίξει τη Μέρκελ στη σκληρή γραμμή της για «σιδηρά πειθαρχία» των ενοχλητικών.
Το «δούναι και λαβείν» της Μέρκελ είναι δούναι ο ελληνικός λαός και λαβείν οι τράπεζές τους και οι επιχειρήσεις τους από το γενικό ξεπούλημα που κήρυξε με το αζημίωτο ο κατοχικός τους πρωθυπουργός. Αυτό δε θα σταματήσει όσο τους αφήνουμε.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)