ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΠΟΙΟΙ ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ

Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δέχονται από το 2010 συνεχείς εκβιασμούς από την ΕΕ. Κάθε λογής υπάλληλος των Βρυξελών και κάθε «εταίρος», ιδιαίτερα οι Γερμανοί με τους βόρειους συμμάχους τους, μας απειλούν, μας λοιδορούν και μας εκβιάζουν ότι, αν δεν υπακούσουμε σ’ όσα αδιανόητα ζητούν, θα μας τιμωρήσουν παντοιοτρόπως ως απείθαρχους. Η ισότιμη συμμετοχή έχει μετατραπεί σε απροκάλυπτη σχέση υποτέλειας με την ομόθυμη σύμπραξη των ευρωπαϊστών.
Ποιοι ήθελαν αυτήν την υποτέλεια;
Έχουμε γράψει από το 2006 στην έκδοσή μας ΑΣΚΕ-4 «Η Ελλάδα στην ΕΟΚ-ΕΕ, η αποχώρηση από την ΕΕ όρος επιβίωσης και προόδου», στη σελ. 45: «...από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους μέχρι σήμερα η αστική μας τάξη (η κυρίαρχη μερίδα της, τουλάχιστο) δεν απέκτησε εθνική συνείδηση. Γι’ αυτό δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ σοβαρά για την ανάπτυξη της ελληνικής παραγωγής, αλλά προτιμούσε να είναι ο εμπορομεσίτης των ξένων». Και επίσης: «... ήταν βέβαιο πως η ένταξη θα απέκλειε οποιαδήποτε δυνατότητα αυτοδύναμης ανάπτυξης κι έτσι θα ζημίωνε σοβαρά την ελληνική οικονομία και θα την έβαζε σε τροχιά αποσύνθεσης και διάλυσης. Όμως η ένταξη έγινε, γιατί αυτοί που την αποφάσισαν (σ.σ. η κυρίαρχη μερίδα της αστικής τάξης και οι κυρίαρχες, τότε, πολιτικές δυνάμεις, μηδέ της «ανανεωτικής» αριστεράς εξαιρουμένης) δεν ενδιαφέρονταν για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, αλλά των ισχυρών ξένων προστατών τους».
Το ΠΑΣΟΚ
Το ΠΑΣΟΚ, που ήταν ως τότε αντίθετο, διαβλέποντας τις ευκαιρίες για προσωπικό πλουτισμό των στελεχών του μέσω της διαφθοράς, τα γύρισε. «Ανακάλυψε» ότι «το κόστος αποχώρησης από την ΕΟΚ είναι μεγαλύτερο από αυτό της παραμονής». Τα εοκικά κονδύλια, τα «προγράμματα» και οι επιδοτήσεις χρησιμοποιήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ για την εξαχρείωση κομματικών μελών, πανεπιστημιακών, ιδιαίτερα των «ανανεωτών», αγροτών κ.λπ. Τα «νέα τζάκια», οι νεόπλουτοι-τρωκτικά, οι πάσης φύσεως αεριτζήδες-μεσάζοντες, οι λυμεώνες των κρατικών προμηθειών ήσαν πασοκικά δημιουργήματα.
Όλοι αυτοί, με πολιτικό εκφραστή το Σημίτη και όργανο τον τραπεζίτη-νυν πρωθυπουργό Παπαδήμο, λεηλάτησαν ατιμωρητί με τη «φούσκα» του χρηματιστηρίου τις οικονομίες χιλιάδων αφελών και το 2001 αλυσοδέσανε την Ελλάδα στο ευρώ, χωρίς πολιτικές αντιδράσεις ούτε από το ΣΥΝ ούτε από το ΚΚΕ. Έτσι προετοίμασαν τη νέα κατοχή, που με την αποφασιστική συνδρομή του πρωθυπουργού της Γκόλντμαν Σακς έχει εγκαθιδρύσει η Ε.Ε. των μνημονίων. Θυμίζουμε ότι το ΑΣΚΕ από τις 28-12-2001 είχε προειδοποιήσει για τη σημερινή εξέλιξη.
Ποιοι αγωνιούν;
Οι τραπεζίτες, οι εργολάβοι και προμηθευτές πάσης φύσεως, οι αεριτζήδες, οι νταβατζήδες των ΜΜΕ, οι πλούσια αμειβόμενοι προπαγανδιστές, παπαγάλοι ή μη, πανεπιστημιακοί και άλλοι που σιτίζονται από κοινοτικά «προγράμματα», η στηριζόμενη σε προστάτες διεφθαρμένη πολιτική ελίτ, τα πασοκικά δημιουργήματα, που μεταφέρουν ελεύθερα τα λάφυρα της λεηλασίας της χώρας στις ξένες τράπεζες, αγωνιούν. Αγωνιούν μην τυχόν επανέλθει η δραχμή και ακόμη περισσότερο μην αποχωρήσει η χώρα από την Ε.Ε. τους, που τους σιτίζει.
Η προπαγάνδα τους
Πριν από την κρίση η συμμετοχή της χώρας στην ΕΟΚ-ΕΕ-ΟΝΕ προπαγανδιζόταν, χωρίς επιχειρήματα, ως αυτονόητη, δεδομένου ότι, πλην ΚΚΕ, η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση συμφωνούσε και συμφωνεί, προβάλλοντας δευτερεύουσας σημασίας αντιρρήσεις, πράγμα που ενισχύει το ιδεολόγημα της ΕΕ. Με αιχμή τα μεγάλα ΜΜΕ των νταβατζήδων, δεν επέτρεπαν ν’ ακουστεί καμία αντίθετη φωνή. Το ΑΣΚΕ έχει πικρή πείρα αυτών των αποκλεισμών, λόγω της θέσης του για αποχώρηση από την Ε.Ε. Οι παπαγάλοι τους, με τη συνδρομή καθηγητάδων και άθλιων «αναλυτών», απέκλειαν ή λοιδωρούσαν οποιονδήποτε δε συμβάδιζε με την κρατούσα λογική.
Τώρα, που με τα κατοχικά μνημόνια και την προϊούσα εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας τα παραμύθια για τον «παράδεισο» της ΕΟΚ-ΕΕ δεν περνούν, οχυρώνονται πίσω από το «επιχείρημα»: ναι, κακή η ΕΕ, αλλά τι θα γίνει έξω απ’ αυτήν; Τι θα γίνει αν φύγουμε από το ευρώ και πάμε στη δραχμή; Μας λένε ότι αν αποχωρήσει από την ΕΕ η χώρα θα απομονωθεί, θα γίνει κάτι μεταξύ Αλβανίας και αφρικανικής χώρας. Κι αυτό όταν οι «εταίροι» συμπεριφέρονται προς την Ελλάδα εξευτελιστικά ως χώρα-παρία και προς τους Έλληνες σαν ζητιάνους των δανείων τους, εκβιάζοντάς μας ωμά να τους ξεπουλήσουμε τα πάντα.
Η πλύση εγκεφάλου
Τώρα με την κρίση η προπαγάνδα τους πήρε τη μορφή εκβιασμών του τύπου «να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις» και κορυφώθηκαν με την «απειλή» εκδίωξης από το ευρώ. Πιστεύουν ότι με την πλύση εγκεφάλου, που μακροχρόνια έχει υποστεί η κοινωνία, θα είναι αρκετοί αυτοί που φοβούνται την ιδέα της αποχώρησης, χωρίς να έχουν προσωπικό όφελος.
Όμως η κατάχρηση των εκβιασμών, όταν πλέον όλα τους τα ιδεολογήματα έχουν καταρρεύσει, έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.v


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)