ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Η «ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ» ΤΩΝ 2 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο όρισε τον Εισαγγελέα κ. Πεπόνη ως οικονομικό Εισαγγελέα και τον Εισαγγελέα κ. Μουζακίτη αναπληρωτή, ως υπεύθυνους για οικονομικά εγκλήματα, κάτι σαν Ανεξάρτητη Αρχή, με μεγαλύτερη, υποτίθεται, ελευθερία έναντι της Πολιτικής αρχής του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Με βάση τις αρμοδιότητές τους επελήφθησαν πράγματι σχεδόν όλων των καταγγελιών για οικονομικά εγκλήματα, όπως για το σορτάρισμα κερδοσκόπων στην Τράπεζα της Ελλάδας (!) εν γνώσει του Διοικητή Προβόπουλου (!), για την ανάμειξη του Αντρίκου Παπανδρέου σε εταιρία κερδοσκοπική σχετική με τα ασφάλιστρα κινδύνου των δανειστών μας σε περίπτωση χρεοκοπίας (cds) και, το έναυσμα της περιπέτειας, για τα μαγειρέματα στην Στατιστική Υπηρεσία σε σχέση με το ύψος του Χρέους.
Φαίνεται ότι οι παραπάνω εισαγγελείς πήραν στα σοβαρά το ρόλο τους, προχωρούσαν, έστω και αβοήθητοι, στη διερεύνηση των υποθέσεων και θορύβησαν έντονα φερόμενους ως αναμεμειγμένους σ’ αυτές υψηλά ιστάμενους από τον Διοικητή της ΤτΕ έως και τους τέως Πρωθυπουργό και Υπουργό Οικονομικών, τον αδερφό του ΓΑΠ και το Βενιζέλο για τους καταλόγους των μεγάλων φοροφυγάδων.
Ο κίνδυνος εμπλοκών ήταν πιθανόν μεγάλος, παρά την μέχρι τώρα πρακτική κουκουλώματος, και όταν οι άμεσες ή έμμεσες παρεμβάσεις στο έργο των εισαγγελέων δεν απέδωσαν, προανήγγειλαν αλλαγή του νόμου για τις αρμοδιότητές τους, αλλαγή των ίδιων και υπαγωγή των νέων απευθείας στους (διορισμένους από την κυβέρνηση) Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου. Αμέσως οι δυο εισαγγελείς υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους καταγγέλλοντας ταυτόχρονα παρεμβάσεις στο έργο τους και έτσι δημιουργήθηκε μείζον δικαστικό και πολιτικό θέμα!!!
Η συνέχεια είναι γνωστή: ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκρινε τις καταγγελίες ως οφειλόμενες σε «παρορμητικότητα και υπερευαισθησία» και τις έθεσε στο αρχείο, ο Βενιζέλος απέσυρε την αλλαγή του νόμου, οι Εισαγγελείς αντέδρασαν δίνοντας ειδικότερα στοιχεία και επαναφέροντας το φάκελο της καταγγελίας του, ο (απερίγραπτος) Υπουργός Δικαιοσύνης επεχείρησε την αναίσχυντη επίθεση κατά των Εισαγγελέων, επιδιώκοντας την παραίτησή τους, αντί της όποιας εισέπραξε διαβίβαση του φακέλου στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για προώθησή τους «αμελλητί» στη Βουλή, λόγω εμπλοκής Υπουργών!!
Δεν προκαταλαμβάνουμε την εξέλιξη της σοβαρότατης πλέον υπόθεσης. Θα συζητηθεί στη Βουλή; Πρόκειται για καθαρό, πλέον, πολιτικό θέμα, σχετιζόμενο και με τις ενδοπασοκικές εχθροπραξίες; Μήπως, ακόμη σοβαρότερο, εκδηλώνεται μεγάλη αντίθεση Δικαστικής (μη διορισμένης) Εξουσίας και Εκτελεστικής;


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)