ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ (και μαζί της τους προστάτες και τους εγχώριους υπηρέτες τους)

Όλοι γνωρίζουν πλέον, ιδιαίτερα εμείς οι Έλληνες, ότι η οικονομική κρίση που μαστίζει την ευρωζώνη βαθαίνει λόγω των μέτρων ακραίας λιτότητας που επιβάλλουν στις χώρες της Ε.Ε. οι Γερμανοί και οι τραπεζίτες. Έχουμε ξαναγράψει ότι την κρίση του ευρώ πυροδότησε ο ΓΑΠ, εφαρμόζοντας αμερικανικό σχέδιο, που είχε εκπονηθεί από καιρό. Αυτό αποδείχθηκε πλέον με έγγραφα που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα από το Wikileaks, όπως αυτό της αμερικανικής ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Stratfor, που συνεργάζεται με την CIA, που «έβλεπε» το ΔΝΤ στην Ελλάδα από το 2009, όταν πρωθυπουργός αναλάμβανε ο ΓΑΠ.
Το ευρώ εξυπηρετεί τα συμφέροντα των βόρειων και κυρίως των γερμανών, που απέκτησαν προνομιακή πρόσβαση στις αγορές της ευρωζώνης. Η Γερμανία κερδίζει πολλαπλά λόγω του ευρώ. Το 2011, έτος οικονομικής κρίσης, η Γερμανία πραγματοποίησε εξαγωγές αξίας 1,07 τρις ευρώ, εκ των οποίων 420,9 δις στην ευρωζώνη, 216,4 δις στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ και 432,7 δις εκτός ΕΕ. Είχε εμπορικό πλεόνασμα 158 δις, όταν το ίδιο έτος ακόμη και η Γαλλία είχε εμπορικό έλλειμμα 70 δις. Η χώρα μας, παρά την εξαθλίωση που μας έχει επιβάλει η τρόικα, με συνέπεια τη δραστική μείωση των εισαγωγών και τη μικρή αύξηση των εξαγωγών, έχει 22,4 δις εμπορικό έλλειμμα και 21 δις έλλειμμα ισοζυγίου πληρωμών. Κι αυτό, επειδή οι ευρωπαϊστές που συγκροτούν το εγχώριο σύστημα εξουσίας (διεφθαρμένη πολιτική ελίτ, ΜΜΕ, «παπαγάλοι», «αναλυτές», καθηγητές, «νταβατζήδες», αεριτζήδες κ.λπ.), εφαρμόζοντας από τότε που ενταχθήκαμε στην ΕΟΚ κατά γράμμα τις ντιρεκτίβες των προστατών τους, καταστρέφουν συνεχώς την παραγωγική βάση της χώρας. Με το ευρώ επιταχύνθηκαν η καταστροφή της παραγωγής, ο δανεισμός και τα ελλείμματα, καταδικάζοντας τον ελληνικό λαό στη σημερινή κατάσταση, δηλ. να βιώνει πλέον τη νέα κατοχή.
Η άρχουσα τάξη
Στη χώρα μας η πολιτική ελίτ και γενικά η άρχουσα τάξη ανέκαθεν αισθανόταν ανασφαλής απέναντι στον ελληνικό λαό και γι’ αυτό επιζητούσε ξένους προστάτες. Η ΕΟΚ-ΕΕ αποτελεί από το 1981 ασφαλή ομπρέλα προστασίας της, ενώ παράλληλα της έχει προσφέρει το «ευρωπαϊκό» ιδεολόγημα και βεβαίως και τα κονδύλια για να παρασύρει και να ενσωματώνει κατά καιρούς τμήματα του ελληνικού λαού με την προπαγάνδα από τα ΜΜΕ-«παπαγάλους», στα οποία απαγορεύεται κάθε αντίθετη φωνή, καθώς και με την εξαχρείωση και τη διαφθορά.
Οι μεγάλοι επιχειρηματίες ήσαν και είναι ακόμη στην πλειοψηφία τους κρατικοδίαιτοι. Τα αποθεματικά κεφάλαια των Ταμείων, που συνεχώς λεηλατούνται, αυτούς χρηματοδοτούν. Πολλοί απ’ αυτούς χρεοκόπησαν τις επιχειρήσεις τους, ενώ οι ίδιοι ευημερούσαν, με περιουσίες στο εξωτερικό. ’λλοι, ακόμη και σήμερα, επιδοτούνται από την ΕΕ για να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους σε Σκόπια, Βουλγαρία, Τουρκία κ.λπ. ’λλοι πουλάνε τις επιχειρήσεις τους σε ξένους και παριστάνουν ακόμη τους βιομήχανους. Φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή, παρακράτηση μισθών, κλοπή, λαθρεμπόριο είναι καθημερινά φαινόμενα. Τόσο πατριώτες όλοι τους.
Με το ευρώ όλοι αυτοί μπορούν να βγάζουν κεφάλαια ελεύθερα στο εξωτερικό, αντί να τα επενδύουν στην Ελλάδα, να ταξιδεύουν χωρίς έλεγχο συναλλάγματος, να εισπράττουν τις μίζες τους στο εξωτερικό και να αγοράζουν περιουσίες, ιδιαίτερα πολυτελείς κατοικίες, έργα τέχνης ακόμη και αρχαία για επίδειξη. Η διαφθορά, ο νεοπλουτισμός και η δουλικότητα είναι τα κυρίαρχα στοιχεία τους και, ιδιαίτερα για τις πολιτικές ελίτ, η διαφθορά είναι προϋπόθεση για να γίνουν αποδεκτές από τους προστάτες. Πόσοι απ’ αυτούς είναι άραγε στις λίστες με τις μίζες των γερμανικών, κυρίως, εταιρειών και είναι γνωστοί στις ξένες κυβερνήσεις; Και όλοι αυτοί έχουν το θράσος να μας απειλούν ότι, αν δεν υποταχθούμε στους προστάτες τους, θα χρεοκοπήσουμε!
Η άρχουσα τάξη ήθελε την εισαγωγή του ευρώ, για να ενισχύσει τη δική της προστασία και να αυξήσει τα πλούτη της, με τη θηριώδη ανακατανομή που προκαλεί προς όφελος δικό τους και των ξένων προστατών τους, αδιαφορώντας για τη καταστροφή της χώρας και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού.
Η νέα κατοχή, που έχει επιβληθεί απροκάλυπτα από την τρόικα, έχει αποκαλύψει τον πραγματικό ρόλο της ΕΕ, δηλ. ότι είναι όργανο του τραπεζικού και επιχειρηματικού κεφαλαίου. Όπως έχει αποκαλύψει και το ρόλο των πολιτικών της υπηρετών. Η οργή που συσσωρεύεται στον ελληνικό λαό και κατευθύνεται εναντίον αυτών που υποστηρίζουν τα μνημόνια τους έχει προκαλέσει φόβο για γενικότερη ανατροπή των στηριγμάτων τους. Αυτό δεν τους εμποδίζει να είναι θρασείς, να εκβιάζουν και να απειλούν, προκειμένου να εφαρμόσουν πιστά τις εντολές της τρόικας. Γίνεται όλο και πιο φανερό ότι αυτοί είναι μόνο εκτελεστικά όργανά της. Καμία απόφαση δεν παίρνουν χωρίς την άδειά της. Και δεν έχουν κανένα πρόβλημα εθνικής συνείδησης για να αποδέχονται ξένους να διοικούν τα υπουργεία και την κυβέρνηση.
Εφαρμόζουν πλέον στη χώρα και το λαό μας, ως πειραματόζωο, με πρόσχημα το χρέος, το σχέδιο της προστάτιδάς τους ΕΕ για τις κοινωνίες των 2/3, δηλ. του 1/3, στην πράξη όμως τα 9/10 να βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και μάλιστα χωρίς την προοπτική εργασιακής επανένταξης, δηλ. ούτε καν ως εφεδρική εργατική δύναμη, που θα κρατάει χαμηλό το κόστος εργασίας. Ουτοπικό αλλά αυτό εφαρμόζουν
Επομένως δεν τους ενοχλεί πλέον να αυτοδιαψεύδονται, να γελοιοποιούνται και να εκφράζουν δουλικά την υποταγή τους:
«Εγώ όμως είμαι υπέρ του να χάνει κανείς την κυριαρχία του. Πάντα ήμουν!», είπε στα γαλλικά ο «δε θα με κρίνει ο κάθε τσόγλανος».
«Να πάρουμε τον κ. Τόμσεν για να τον παρακαλέσουμε», είπε ο εμπνευστής της «μετα-αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας», που εφαρμόζει με τον ΓΑΠ και τον Παπαδήμο, δηλ. την οιονεί δικτατορία, όπου ένας εσμός δοσιλόγων και προδοτών παραδίδουν ανενδοίαστα τον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας σιδηροδέσμιους στις κατοχικές δυνάμεις της Ε.Ε. Ο ίδιος αδίστακτος έχει υπογράψει στο Μνημόνιο 2 ότι θα τροποποιηθεί το Σύνταγμα, ώστε οι ξένοι τοκογλύφοι να πληρώνονται κατά προτεραιότητα !! Ο νέος αρχηγός τους!
Έχουν υπαρξιακό πρόβλημα να διατηρήσουν πάση θυσία την ομπρέλα της ευρωζώνης προς όφελος δικό τους και των προστατών τους. Με το μόνο τρόπο που τους έχει απομείνει: με διλήμματα, απειλές και εκβιασμούς. Δε διανοούνται να κυβερνηθεί αυτός ο τόπος χωρίς προστάτες. Θαυμάστε δηλώσεις τους.
«Στρατηγική επιλογή η παραμονή στη ζώνη του ευρώ».
«Καταστροφική για την κοινωνία μια έξοδος από το ευρώ».
«Ή ευρώ ή μαύρη πείνα».
«Χάρη στην ευρωζώνη έχουμε τη δυνατότητα να κρατηθούμε στη ζωή».
«Χειρότερη από τη Μικρασιατική Καταστροφή η έξοδος από το ευρώ».
Η παραδοσιακή αριστερά και οι αντιμνημονιακοί ευρωπαϊστές
Όμως σύμμαχοί τους είναι και οι αντιμνημονιακοί ευρωπαϊστές (ΣΥΡΙΖΑ, Καμμένος, Κατσέλη κ.λπ.), που υποστηρίζουν την παραμονή στο ευρώ και την Ε.Ε. Αυτοί κάνουν μεγαλύτερη ζημιά, επειδή αποκρύπτουν το γεγονός ότι ευρώ και ΕΕ δε γίνονται χωρίς μνημόνια, συνεχή δανεισμό, διαρκή ύφεση και εξαθλίωση.
Το κόμμα Κουβέλη-Ρεπούση είναι πλέον μνημονιακό (συνέντευξη Κουβέλη Καθημερινή 11/3/2012, βλ. άλλο άρθρο).
Το ΚΚΕ, με τη στάση του, δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται να λυθούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Αντί καθαρών θέσεων, «τα μασάει» για ψηφοθηρία.
«Στις παρούσες συνθήκες όμως η έξοδος από το ευρώ θα ήταν καταστροφική» 30-5-2011 Α. Παπαρήγα στον ΑΝΤ1.
«Ξέρουν καλά ότι το ΚΚΕ λέει πως το «ευρώ ή δραχμή» είναι ψευτοδίλημμα και πως θέση του Κόμματος είναι αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους.» Ριζοσπάστης 13-2-2012.
Αλλά για το ΚΚΕ «λαϊκή εξουσία» είναι η εξουσία του ΚΚΕ, η οποία, με την πολιτική που ακολουθεί το ΚΚΕ, δε διαφαίνεται στους προσεχείς αιώνες, άρα μέχρι τότε δεν τίθεται ούτε θέμα αποχώρησης από την Ε.Ε. και το ευρώ της…
Η πλύση εγκεφάλου, που μακροχρόνια έχουν κάνει όλοι τους στην ελληνική κοινωνία, και η σύγχυση που έχουν προκαλέσει έχουν κάνει πολλούς, χωρίς να έχουν προσωπικό όφελος, να φοβούνται την επαναφορά του εθνικού νομίσματος και την αποχώρηση από την ΕΕ.
Φυσικά, δεν αποκλείεται η έξοδος της χώρας από το ευρώ να γίνει αν σταματήσουν να μας δανείζουν οι «εταίροι», αφού θα έχουν αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της χώρας, αφού θα έχουν διαλύσει την κοινωνία και τον παραγωγικό της ιστό. Όμως η διαρκής χειροτέρευση της κατάστασης, η αποκάλυψη των σχεδίων της ΕΕ, σε συνδυασμό με την κατάχρηση των εκβιασμών, των απειλών και του κλίματος ζόφου που καλλιεργούν, όταν πλέον όλα τους τα ιδεολογήματα έχουν καταρρεύσει, έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα, μερικά από τα οποία βλέπουμε ήδη από τώρα.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)