ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Θα ξεσαλώσουν τα κόμματα των μνημονίων και τα ΜΜΕ κατά την προεκλογική περίοδο, προκειμένου να πείσουν τους αντιμνημονιακούς ψηφοφόρους ότι εις μάτην θα ψηφίσουν αντιμνημονιακά, αφού η συμμόρφωση στα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις δε μπορεί με τίποτα να αποτραπεί, μια και αποτελούν, ακόμη και για τον κ. Κουβέλη(!), δεσμευτικές υποχρεώσεις για την όποια μετεκλογική κυβέρνηση. ’ρα ψηφίστε Ν.Δ. ή ΠΑΣΟΚ, γιατί, άλλωστε, για ό,τι κακό (πάλι καλά που το παραδέχονται…) συμβαίνει ευθύνεται η … Αριστερά!!!
Δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Πρώτα-πρώτα είναι παγκοίνως γνωστό, ακόμη και σε … συνταγματολόγους τύπου Βενιζέλου και Λοβέρδου, ότι καμιά συμφωνία που συνάφθηκε κάτω από αφόρητο εκβιασμό δε δεσμεύει τον εκβιασθέντα. Δεύτερο, ότι ο ίδιος ο Ο.Η.Ε., η πιο αυθεντική πηγή Διεθνούς Δικαίου, με τελική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης (στις 11 Δεκεμβρίου 2011), αναφέρεται εκτενώς σε 37 άρθρα στο πρόβλημα του χρέους υπερχρεωμένων χωρών, και μάλιστα κατά τρόπο επαχθή, και παρέχει πολλές δυνατότητες ελευθέρωσης απ’ αυτό.
Να υπενθυμίσουμε, επί τη ευκαιρία, στους «ένθερμους φίλους και συνέταιρους» Γερμανούς τι έλεγαν και τι έπραξαν και ποιο το τελικό αποτέλεσμα των αντιδράσεών τους κατά τη δεκαετία του 1920 στις επαχθείς, πράγματι, πολεμικές αποζημιώσεις μετά την ήττα τους το 1918 στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Αντιγράφουμε από το βιβλίο του Heinrich Winkler «Βαϊμάρη 1918-1933» : «Ο Σάιντεμαν, πρωθυπουργός του Ράιχ έθεσε τη ρητορική ερώτηση: -Πώς το χέρι που μας επέβαλε αυτά τα δεσμά δε θα ξεραθεί; Ο Πρώσος πρωθυπουργός εμπνεύστηκε το σύνθημα: -Καλύτερα νεκρός παρά σκλάβος!» και άλλα πολλά και τελικά, με την επέμβαση των ΗΠΑ, δεν πλήρωσαν τίποτα. Κι ακόμη πώς τολμά η Γερμανία να απαιτεί τυφλή εκπλήρωση των όρων των Μνημονίων, όταν η ίδια αρνείται (θα έρθει η ώρα τους…) να καταβάλει τα τεράστια ποσά των πολεμικών επανορθώσεων, τα κατοχικά δάνεια και τις αποζημιώσεις για τα χιλιάδες θύματα των αγριοτήτων τους;
Αυτά προς γνώσιν των προθύμων να πληρώνουμε τα πάντα εμείς κι εκείνοι να γεύονται τους καρπούς της Ελβετίας.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Επικίνδυνες κινήσεις »


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)