ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Πως πληρώσαμε το ομόλογο των 436 εκ. ευρώ;

Πού βρέθηκαν τα 436 εκατομμύρια ευρώ και πληρώσαμε το ομόλογο (που δεν είχε κουρευτεί) με λήξη 15/5/2012; Το Φεβρουάριο οι Παπαδήμος, Βενιζέλος, Σαμαράς, Καρατζαφέρης άρπαξαν άλλα 325 εκατομμύρια ευρώ από τους συνταξιούχους, κόβοντας συντάξεις (για 4η φορά), προνοιακά επιδόματα, φάρμακα κ.λπ. Αλλά αυτά τα χρήματα δε φτάνουν. Πού βρέθηκαν ξαφνικά τα υπόλοιπα, και μάλιστα τη στιγμή που οι ξένοι τοκογλύφοι παρακρατούσαν αυθαίρετα, παραβιάζοντας τη δική τους δανειακή σύμβαση, 1 δισ. από τα 5,2 δισ. ευρώ της δόσης, τα οποία προορίζονταν για αποπληρωμή ομολόγων που έχει η ΕΚΤ και τα οποία επίσης δεν υπήχθησαν στο κούρεμα;
Το ομόλογο αυτό είχε αγορασθεί στο 50% έως 60% της ονομαστικής αξίας του από ένα κερδοσκοπικό κεφάλαιο των υπερπόντιων βρετανικών νησιών Κέιμαν, του Αμερικανού Κένεθ Ντάρτ, που αποκόμισε τεράστιο κέρδος από τις σάρκες μας. Αυτά τα σαρκοβόρα αγοράζουν ομόλογα χωρών υπό χρεοκοπία με καθεστώς ξένου δικαίου, στο 20% έως 50% της ονομαστικής αξίας και μετά, αν δεν πληρωθούν στο άρτιο, διεκδικούν σε ξένα δικαστήρια υπέρογκες αποζημιώσεις. Αυτό έκαναν με την Αργεντινή, ζητώντας από τα αμερικανικά δικαστήρια το ποσό των 2 δισ. δολαρίων ως αποζημίωση για μη αποπληρωμή ομολόγων.
Ενώ μας βομβαρδίζουν καθημερινά με ψέματα ότι μετά τον Ιούνιο δε θα υπάρχουν μισθοί και συντάξεις, ο πανταχού παρών Παπαδήμος εισηγήθηκε να πληρωθεί αυτό το ομόλογο, που υπόκειται στο αγγλικό δίκαιο, για να μη θεωρηθεί τάχα ως χρεοκοπία. Σύμφωνα με διαρροές διαλόγων στον τύπο, που δε διαψεύστηκαν, οι Σαμαράς και Τσίπρας αποδέχθηκαν την «εισήγηση» Παπαδήμου, χωρίς να ρωτήσουν δημόσια πού βρέθηκαν τα χρήματα. «Διαφώνησε» αυτός που κούρεψε εν μιά νυκτί ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια, μικροομολογιούχους και τους άφησε με το 20% της περιουσίας τους, που θα μπορούν να το εισπράξουν μετά από 20-30 χρόνια!
Βενιζέλος: «Ο Παπαδήμος θέλει να πληρώσει το ομόλογο και εγώ του λέω να μην το πληρώσει.»
Τσίπρας: «Αυτό που λέτε δεν είναι μονομερής ενέργεια; Δε θα προκαλέσει πιστωτικό γεγονός;»


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)