ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ

«To πρόγραμμα έχει εκτροχιαστεί και δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτε από τους πιστωτές μας προτού το επαναφέρουμε σε τροχιά» δήλωσε, πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις, στους Financial Times ο εκπρόσωπος των τραπεζιτών που όρισαν ως νέο υπουργό Οικονομικών. Δήλωσε δηλ. πιστός στις «μεταρρυθμίσεις», που απαιτούν τραπεζίτες και Γερμανοί, με στόχο την κατάργηση του εργατικού δικαίου, δηλ. τον εργασιακό μεσαίωνα, και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των δημοσίων επιχειρήσεων, αφού θα έχουν απαξιωθεί.
Ξεπούλημα των πάντων
Έτσι πριν αλέκτωρα φωνήσαι οι προεκλογικές υποσχέσεις πήγαν περίπατο και η τρικομματική «αριστεροδεξιά» συγκυβέρνηση στις προγραμματικές δηλώσεις δια του πρωθυπουργού ορκίστηκε πίστη στο μνημόνιο και υπακοή στην τρόικα. Αιχμή το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, όπως η «αξιοποίηση» της παραλιακής ζώνης από το Φάληρο έως το Σούνιο, λιμανιών, αεροδρομίων, των κερδοφόρων δημοσίων επιχειρήσεων (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ κ.λπ.) και μάλιστα με στόχο «όχι τα έσοδα από την πώλησή τους, αλλά την προσέλκυση επενδύσεων»!!
Θέλουν να πουλήσουν σχεδόν τα πάντα, έστω κι αν δεν προβλέπεται στο μνημόνιο. Ακόμη και το νερό, που είναι μονοπωλιακό αγαθό συνδεδεμένο με τη δημόσια υγεία. Όπου ιδιωτικοποιήθηκε το νερό επιβλήθηκαν τεράστιες αυξήσεις στην τιμή, απέκλεισαν μεγάλο μέρος του πληθυσμού από την πρόσβαση σε υγιεινό νερό και εγκατέλειψαν τα δίκτυα ασυντήρητα. Πολλές χώρες, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, επανέφεραν τις εταιρείες υδάτων στο δημόσιο.
Οι μειώσεις των μισθών
Ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε καν στο θέμα της περαιτέρω μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, που ζητούν επιτακτικά ο φον Ράιχενμπαχ και η τρόικα, με πρόσχημα την ανταγωνιστικότητα, και που έχει προκαλέσει, πέραν της ανθρώπινης δυστυχίας, τεράστιες «μαύρες τρύπες» στα δημόσια έσοδα και στα ασφαλιστικά ταμεία καθώς και αύξηση της ανεργίας και των λουκέτων. Ο πρωθυπουργός δε θα το θεώρησε σοβαρό για ν’ ασχοληθεί.
Λαθρομετανάστευση και λαθρομετανάστες παρεπέμφθησαν σε «προσεχή κοινοβουλευτικό διάλογο», δηλ. στις ελληνικές καλένδες, προφανώς για να μην ενοχληθούν οι «εταίροι» και το Δουβλίνο ΙΙ, ενισχύοντας έτσι τη Χρυσή Αυγή. Τα υπόλοιπα από τα 9 σημεία των προγραμματικών είτε είναι ευχολόγια είτε απαιτούν τις δόσεις του θανατηφόρου μνημονίου.
Η μνημονιακή συγκυβέρνηση, παρά τα κάποια διαφαινόμενα θετικά στοιχεία για τα εθνικά θέματα, κυρίως από την πλευρά της ΝΔ, δε φαίνεται ότι θα μακροημερεύσει. Οι αντοχές του ελληνικού λαού στις απάνθρωπες μνημονιακές πολιτικές έχουν εξαντληθεί.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)