ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κινητικότητα παρατηρείται την περίοδο αυτή σε όλα τα εθνικά μας θέματα. Ίσως κάποιοι γείτονες, με τους υπερατλαντικούς και τους ευρωπαίους προστάτες τους θεωρούν ότι η Ελλάδα θα φανεί ακόμη πιο υποχωρητική, λόγω της οικονομικής της αδυναμίας. Κάποιες κινήσεις του Α. Σαμαρά δείχνουν ότι δε θέλει ν’ ακολουθήσει την προδοτική πολιτική του Γιωργάκη. Κύκλοι του πρωθυπουργικού γραφείου διαρρέουν προς τους δημοσιογράφους ότι είναι δυσαρεστημένος με την απραξία του υπουργού του των Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλου. Ας αποφασίσει αν είναι αυτός ο πρωθυπουργός!
Στο Σκοπιανό επαναδραστηριοποιείται ο Νίμιτς και εμφανίζεται για πολλοστή φορά αισιόδοξος ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία. Στα Σκόπια, όμως, ο πρωθυπουργός Γκρουέφσκι βρίσκεται σε πόλεμο τόσο με τη σλαβική αντιπολίτευση (Τσερβενκόφσκι) όσο και με την αλβανική μειονότητα.
Ο επίτροπος της Ε.Ε. Φούλε λειτουργεί πάντα ανθελληνικά και σ’ αυτή τη φάση προσπαθεί να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τους Σκοπιανούς, χωρίς να έχει προηγηθεί συμφωνία για το όνομα, όπως προβλέπουν οι αποφάσεις.
Κατά την επίσκεψη Νίμιτς στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών παρέστη και ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ενέργεια που προδίδει έλλειψη εμπιστοσύνης προς το Δ. Αβραμόπουλο.
Η Αλβανία έχει περάσει πλέον από τις άτυπες στις επίσημες προκλήσεις. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ισχυρίζονται ότι η περιοχή μέχρι την Πρέβεζα είναι «Τσαμουριά» και πρέπει να περιληφθεί στη Μεγάλη Αλβανία που οραματίζονται.
Είναι προφανές ότι στην Αλβανία έχει πέσει πολύ τουρκικό χρήμα και υπάρχει συντονισμός των δύο χωρών με στόχο την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Αποτέλεσμα αυτού είναι η ακύρωση από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας της Συμφωνίας Ελλάδας-Αλβανίας για την ΑΟΖ.
Σε περίπτωση που η Αλβανία οξύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση δεν ξέρουμε ποια στάση θα κρατήσουν οι Αλβανοί που διαμένουν στην Ελλάδα. Βέβαια, η επιδείνωση των οικονομικών της Ελλάδας έχει οδηγήσει στον επαναπατρισμό πολλούς απ’ αυτούς, κυρίως όμως οικογένειες που ήρθαν να βγάλουν το μεροκάματό τους κι όχι τα παρασιτικά και εγκληματικά στοιχεία.
Ακολουθούν πιο εκτενείς αναφορές στη Θράκη και στην Κύπρο.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)