Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

Ο Στουρνάρας, είναι ουσιαστικά ο άνθρωπος της τρόικας στην κυβέρνηση και επιβάλλει στους άλλους υπουργούς, ακόμη και στο Σαμαρά, ό,τι αυτή τον διατάζει, όπως πρόσφατα τη ματαίωση της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, που είχε προαναγγείλει μετά βαΐων και κλάδων ο πρωθυπουργός. Το υπουργείο του κυρίου αυτού άρχισε πάλι τη γνωστή συνταγή των διαρροών για τα νέα χαράτσια που σχεδιάζει η τρόικα.
Η τρόικα θέλει να φορολογήσει όλη την ακίνητη περιουσία, για να γίνει η κατοχή της δυσβάστακτο βάρος για τους Έλληνες, ν’ απαξιωθεί, για να τους υποχρεώσει να την πουλάνε όσο-όσο. Να την πουλάνε, για να πληρώνουν τα χρέη τους στην εφορία. Ακόμη και στα χέρσα χωράφια διαρρέουν ότι θα βάλουν δυσθεώρητα χαράτσια και ποιος ξέρει πού αλλού. Ποιος όμως θ’ αγοράσει όλα αυτά τα απαξιωμένα ακίνητα;
Το κακοπαιγμένο έργο είναι γνωστό. Οι δύο θλιβεροί κυβερνητικοί εταίροι θα έχουν αντιρρήσεις
και «κόκκινες γραμμές», που θα «υποχρεώσουν» το Στουρνάρα, αντί να φορολογήσει π.χ. 13 ευρώ το στρέμμα, να «υποχωρήσει» στα 11 ευρώ! Κατά τα άλλα, προέχει γι’ αυτούς η «συνοχή» της κυβέρνησης, γιατί, αν δε μετείχαν σ’ αυτή, θα έψαχναν την ψήφο τους.
Είναι αμφίβολο πια αν μπορούν να πληρώνουν τα αλλεπάλληλα χαράτσια οι περισσότεροι Έλληνες, παρά τις συνεχείς απειλές για κατασχέσεις και φυλακίσεις. Η επιβίωση του ελληνικού λαού προέχει, για να μπορέσει να σταθεί και πάλι όρθιος.