ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΝΕΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ

Δημοσιεύθηκε το νομοσχέδιο για τον κώδικα της φορολογίας εισοδήματος, που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο, και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρεται να έχει συνταχθεί από ξένους τροϊκανούς συμβούλους στα αγγλικά και μεταφραστεί στα ελληνικά. Φαίνεται πλέον ότι ούτε νομοσχέδια δε μας επιτρέπει η ξένη κατοχή να συντάσσουμε. Άλλωστε στο Υπουργείο Οικονομικών προΐσταται ο «Έλληνας» εκπρόσωπος της τρόικας στην κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικό δείγμα εξευτελισμού και δουλοπρέπειας να περιμένουν υπουργοί στον προθάλαμο του Υπουργείου Οικονομικών να συναντηθούν με τους τροϊκανούς υπαλλήλους και το Στουρνάρα!
Με το νομοσχέδιο προστίθενται νέοι φόροι στους πιο αδύνατους, που τα εισοδήματά τους έχουν συρρικνωθεί και έχουν ήδη υπερφορολογηθεί. Οι μεγάλοι φοροφυγάδες μένουν στο απυρόβλητο, όπως πάντα. Κατά τ’ άλλα ο μονίμως ψευδόμενος και αυτοδιαψευδόμενος πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι δε θα επιβληθούν νέα μέτρα.
Ειδικότερα το νομοσχέδιο, ανεξάρτητα αν τελικά ψηφισθεί ως έχει ή όχι, προβλέπει μεταξύ άλλων:
-Αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους μέσω της κατάργησης της έκπτωσης 1,5%. Ο υπουργός οικονομικών θα προσδιορίζει τη μηνιαία παρακράτηση κατά το δοκούν. Η επιστροφή των παρακρατηθέντων φόρων θα γίνεται ... κάποτε.
-Αυξάνεται από 20% στο 25% ο συντελεστής φορολογίας των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης στο κλιμάκιο της αποζημίωσης από 100.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ. Οι υπόλοιποι συντελεστές παραμένουν ως έχουν. Δηλ. φορολογεί ξανά ήδη φορολογημένα εισοδήματα μισθωτών.
-Αυξάνεται από 55% στο 80% η προκαταβολή φόρου για τις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρίες. Για να κλείσουν μια ώρα αρχύτερα όσες δεν έχουν κλείσει ήδη.
-Οι μισθωτοί που αμείβονται με «μπλοκάκι» θα φορολογούνται με την κλίμακα των ελεύθερων επαγγελματιών και όχι των μισθωτών. Θα φορολογούνται ως μισθωτοί στην περίπτωση που οι ετήσιες επαγγελματικές δαπάνες τους (περιλαμβάνονται και οι ασφαλιστικές εισφορές) υπερβαίνουν τις 9.250 ευρώ. Έτσι όσοι μισθωτοί με «μπλοκάκι» πληρώνουν υψηλές ασφαλιστικές εισφορές (π.χ. ΤΣΜΕΔΕ) θα πληρώνουν μεγαλύτερο φόρο. Αρπάζουν από παντού.
-Κάθε παροχή σε είδος που δίνεται σε εργαζόμενο και υπερβαίνει το ποσό των 300 ευρώ ανά φορολογικό έτος συνυπολογίζεται στο φορολογητέο εισόδημα και φορολογείται μαζί με τα υπόλοιπα εισοδήματα. Δηλ. αν μια επιχείρηση μοιράσει στους εργαζόμενους αρνιά και τσουρέκια το Πάσχα, γαλοπούλες και κουραμπιέδες τα Χριστούγεννα, αυτά θα φορολογούνται.
-Φορολογούν το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ, εφόσον το άθροισμα των λοιπών εισοδημάτων του ανέργου υπερβαίνει ετησίως τις 10.000 ευρώ. Δηλ. μειώνουν έτσι το επίδομα ανεργίας, ώστε μετά να ζητήσει η τρόικα την πλήρη κατάργησή του.
Έχουν ήδη περικόψει από 400.000 δικαιούχους το επίδομα τέκνων και πολυτέκνων, θεωρώντας ως εισόδημα το συνολικό και όχι το φορολογητέο, για να μην κάνουν οι Έλληνες παιδιά, μήπως και εξαφανισθεί αυτός ο «ατίθασος» λαός.
Ο σκοπός των μέτρων που επιβάλλουν οι κατοχικοί με το νομοσχέδιο αυτό, όπως και τα άλλα χαράτσια στην περιουσία, την κατανάλωση (καύσιμα, ΦΠΑ κ.λπ.) που ισχύουν ή σχεδιάζονται, σε συνδυασμό με την αύξηση των τιμών, όπως στο ηλεκτρικό, τη διάλυση της Υγείας, της Παιδείας και της Πρόνοιας, είναι η εξαθλίωση και ο εξευτελισμός του ελληνικού λαού, για να μην αντιδρά, η απαξίωση της περιουσίας του και η εκποίησή της σε εξευτελιστικές τιμές. Στόχος ο γεωπολιτικός έλεγχος της χώρας και η αρπαγή του ενεργειακού μας πλούτου, αν δεν τους σταματήσουμε.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)