ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Απόπειρα προετοιμασίας κλίματος του νέου «σχεδίου Ανάν»

Οι ΗΠΑ και λοιποί επείγονται να διευθετήσουν κατά τις επιθυμίες τους τα εκκρεμή ζητήματα στην ευρύτερη περιοχή Βαλκανίων, Ανατολικής Ευρώπης (Ουκρανία) και Μέσης Ανατολής, που ευρίσκεται στα πρόθυρα θερμής διεθνούς σύρραξης. Για το σκοπό αυτό επιστρατεύουν τα όργανά τους στην περιοχή, για να προετοιμάσουν το έδαφος για τις επεμβάσεις τους, όπου αναμένουν ισχυρές αντιδράσεις της κοινής γνώμης που δεν είναι πάντοτε αρκούντως ευπειθής.

Αυτό συμβαίνει, τώρα, εν όψει των «διεθνών» πρωτοβουλιών για την «επίλυση» του κυπριακού προβλήματος (που εκείνοι ουσιαστικά δημιούργησαν), όπως εκδηλώθηκε με κείμενο και πρωτοβουλία προφανώς των «πρόθυμων»ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, ΔΗΜ.ΑΡ, Γεωργακικού ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Το κείμενο είναι προσεκτικά διατυπωμένο, ώστε να εκμαιευθούν υπογραφές βιαστικών αναγνωστών, αφελών ή ματαιόδοξων (να θεαθεί το όνομά τους!) πλάι στα ονόματα των παραπάνω κομματικών σχηματισμών με τη γνωστή θέση τους σε όλα τα εθνικά θέματα της Ελλάδας. Ομως ο στόχος κατάδηλος: Θωπευτική αντιμετώπιση της προκλητικής Τουρκίας, δημιουργία εντύπωσης άμεσης επίλυσης του Κυπριακού με κατεύθυνση Αμερικανοαγγλικοτουρκική.

Φυσικά η προσπάθεια είχε το αντίθετο αποτέλεσμα. Αποκάλυψε τους πρόθυμους να συμβάλλουν σε ό,τι ανθελληνικό σχέδιο και τέχνασμα επιχειρείται, παρόλο το φιάσκο του σχεδίου Ανάν, το 2004, το οποίο και τότε φανατικά υποστήριξαν. Καλό όμως είναι οι φίλοι του ΑΣΚΕ να γνωρίζουν και το κείμενο και τους υπογράφοντες, που παρατίθενται στην ιστοσελίδα μας, με τις υπογραμμίσεις δικές μας.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)