ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ του ΑΣΚΕ μετα τις εκλογές

 

Το αποτέλεσμα των εκλογών. 27/1/2015

 

Το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου 2015 είναι, σε πρώτη έστω ανάγνωση, ελπιδοφόρο. Τιμωρήθηκαν οι πρωταίτιοι της καταστροφής, ηττήθηκαν οι συνεχιστές τους, μειώθηκαν οι ψήφοι στήριξης του αίσχους της «Χ.Α.», έφυγαν από τη Βουλή πολλοί πολιτικά και προσωπικά ανάξιοι και, το κυριότερο, αναδύθηκε μια αριστερή πρόταση εξουσίας με την προσθήκη μιας, μικρής, δύναμης συνέπειας και εθνικού προσδιορισμού.

 

Όμως, πρέπει να επισημανθεί ότι αυτά εντάσσονται πιθανόν στο πλαίσιο των αντιθέσεων ΗΠΑ Γερμανίας… Επαναλαμβάνεται το πολιτικό παίγνιο (sic) του 2009, όταν ανατέθηκε στο ΓΑΠ, με προσάναμμα την Ελλάδα, να βάλει φωτιά στην Ευρωζώνη, με τα γνωστά (στο πετσί μας) αποτελέσματα της σαδιστικής αντεπίθεσης της Γερμανίας εναντίον μας. Η νέα επιλογή, ικανότερη ασφαλώς αυτής του 2009, ωθήθηκε για να συνεχισθεί κατ’ αναλογία το ίδιο σχέδιο επίθεσης (μακάρι), αλλά (δυστυχώς) και για τη «διευθέτηση» των εθνικών ζητημάτων.

 

Ομως αυτός ο υπερατλαντικός (και βρετανικός) σχεδιασμός είναι υψηλού ρίσκου για τους εμπνευστές του. Μεγάλο (τουλάχιστο) μέρος των υποτιθέμενων από την εδώ πλευρά «εκτελεστών» του σχεδίου είναι πολύ διαφορετικό από αυτό του 2009 και, κατά ισχυρή πιθανότητα, με δικό τους, αντιθετικό σχεδιασμό, που γνωρίζουν καλά ότι τίποτα δεν μπορεί να κατορθωθεί μέσα στην Ε.Ε. και το Ευρώ της και γενικότερα με όποιους λεόντειους εταιρισμούς. Και έτσι τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, υπέρ του Ελληνικού λαού!

 

Το ευχόμαστε και το ελπίζουμε, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, γιατί αλλιώς (...) το πισωγύρισμα θα είναι πολλών δεκαετιών...

 

 Ερχεται και η τρόικα.  11/3/2015

 

« ...να κατρακυλήσεις πιο βαθιά

 

στου Κακού τη σκάλα,..»

 

Δυστυχώς κάθε μέρα επιβεβαιώνεται ότι μέσα στην Ε.Ε. και το ευρώ δεν υπάρχει ούτε ο «έντιμος συμβιβασμός» του κ. Βαρουφάκη και των δημοσκόπων, ούτε καν συμβιβασμός. Μόνο ταπείνωση και υποταγή στη γερμανική κυριαρχία, δηλ. στην κατοχή με τα μνημόνια. Κάθε μέρα. Ούτε και τους πιο ανώδυνους νόμους δεν τους επιτρέπουν, πλέον, να ψηφίζουν (!!!) Το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης»  θα είναι  μόνο αντικείμενο των ιστορικών του μέλλοντος.

 

 Αυτό είναι το τίμημα, για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό της πρόσδεσης της πολιτικής ελίτ με τα συμφέροντα χωρών ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού. Της κυβερνητικής  με τα κακείθεν, που μας ζητούν να στηρίξουμε τη Γερμανία και την ευρωζώνη για τα δικά τους γεωπολιτικά συμφέροντα, όχι για τα ελληνικά. Αλλωστε, ο κ. Βαρουφάκης ως θεωρητικός υποστηρίζει: «Να μην καταρρεύσει το ευρώ, είναι η απάντησή μου <...> η κατάρρευση του ευρώ θα επιφέρει μεγάλα δεινά για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ήπειρο<...> Εν συντομία, η Ευρώπη θα μπει σε πολιτικές και οικονομικές περιπέτειες».  Δεν έγινε, συνεπώς, τυχαία υπουργός. Εκφράζει απολύτως τις αμερικανικές θέσεις, γι’αυτό άλλωστε επισύρει τη μήνιν της Γερμανίας.  Οσο η κυβέρνηση υποχωρεί τόσο «βρυχάται» επικοινωνιακά. «Κατάσχεση γερμανικών περιουσιών για το Δίστομο» «Σύσταση επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις». «Εκλογές ή δημοψήφισμα», λες και θα τους επέτρεπαν να θέσουν είτε το ευρώ υπό την αίρεση του ελληνικού λαού, είτε αυτός να εκφρασθεί με συντριπτική πλειοψηφία αντιγερμανικά. Ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Νέο μνημόνιο, (συγγνώμη, «συμβόλαιο για την ανάπτυξη») με νέο δάνειο, γερμανικής έμπνευσης,  βρίσκεται  επί θύραις προς ανακούφιση των τέως συνεταίρων Σαμαρά-Βενιζέλου, που περιμένουν πώς και πώς τη δικαίωση (!) των δικών τους μνημονιακών αμαρτημάτων, του «Ποταμιού» που βλέπει στροφή του Τσίπρα στο «ρεαλισμό», και του ΚΚΕ, που τώρα... θυμήθηκε να κάνει αντιπολίτευση.

 

Το ερώτημα είναι πόσο θα κρύβεται  ο ΣΥΡΙΖΑ των κ.κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη,  ότι δηλ. είναι δυνατόν να εφαρμόσει οποιαδήποτε προοδευτική ή αναπτυξιακή πολιτική εντός Ε.Ε. και ευρώ. Οχι πολύ.

 

Μακάρι !  «...για τ' ανέβασμα ξανά που σε καλεί
θα αιστανθείς να σου φυτρώσουν, ω χαρά!
Τα φτερά,

 

τα φτερά τα πρωτινά σου τα μεγάλα!»

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)