ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Κόσοβο πρόκριμμα για τα εθνικά μας θέματα

Τον περασμένο Ιούλιο, πριν τις εκλογές, είχε σπεύσει ο, και πάλι, σήμερα   υπουργός Εξωτερικών,  ένας από τους εκλεκτούς των ΗΠΑ, να επισκεφθεί επίσημα το Κοσοβο, όπου είχε δηλώσει ότι Ελλάδα θα υποστηρίξει την ένταξη του Κοσόβου στους ευρωατλαντικούς οργανισμούς και είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Σερβίας, αφού αυτό αποτελεί σημαντικό βήμα για την επίσημη αναγνώρισή του. Το ίδιο επανέλαβε στον Κοσοβάρο ομόλογό του και κατά την επίσκεψή του, μαζί με τον Τσίπρα, στις ΗΠΑ.

Το Κόσοβο, ως γνωστόν  αποσπάσθηκε βίαια από την Σερβία  μετά την επέμβαση εναντίον της των δυτικών, το 1999, με τους ειδεχθείς νατοϊκούς βομβαρδισμούς εναντίον αμάχων, νοσοκομείων, σχολείων, γεφυρών και άλλων σημαντικών μη στρατιωτικών υποδομών. Παράλληλα ενισχύθηκε με στρατιωτικό εξοπλισμό ο UCK, που πριν το 1998 εθεωρείτο από τις ΗΠΑ τρομοκρατική οργάνωση. Ομως τον Ιούνιο του 1998 αποκαθάρθηκε με την επίσκεψη στο Κόσοβο του αμερικανού απεσταλμένου Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και τη φωτογράφησή του με μαχητές... της ελευθερίας. Ο UCK, αφού έλαβε το χρίσμα,  κορύφωσε την εθνοκάθαρση του Κοσόβου με σφαγές, καταστροφές ναών, μοναστηριών, νεκροταφείων  και με άλλες ωμότητες κατά του σερβικού πληθυσμού. Κι όλα αυτά έγιναν με το πρόσχημα της προστασίας των μειονοτήτων. Τελικά, αφού αυτοανακήρυξε την ... ανεξαρτησία του το 2007, το Κόσοβο είναι και τυπικά δυτικό προτεκτοράτο και «φιλοξενεί» τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στα  Βαλκάνια (Camp Bondsteel) σε μια τεράστια έκταση,  που εκτείνεται ακόμη και στα Σκόπια.  Μάλιστα έχει ως νόμισμα, de facto, το... ευρώ. 

            Η αναγνώριση του Κοσόβου από τη χώρα μας  νομιμοποιεί την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο καθώς και την ανακήρυξη του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους, που έγιναν με το πρόσχημα  της προστασίας της τουρκοκυπριακής μειονότητας. Νεκρανασταίνει το αλήστου μνήμης σχέδιο Ανάν, που ευνοεί τον τουρκικό έλεγχο όλου του νησιού.

            Ευνοεί τις βλέψεις της Τουρκίας στη Θράκη που προωθεί μέσω του προξενείου της  την τουρκοποίηση όλης της μουσουλμανικής μειονότητας με στόχο την ... προστασία της.

Ανοίγει  την όρεξη της Αλβανίας για τους. «διωγμένους»  τσάμηδες και την Τσαμουργιά καθώς και των Σκοπίων για τους «διωγμένους Μακεδόνες του Αιγαίου».    

            Οι υπερατλαντικοί προστάτες ήθελαν προεκλογικά απτά δείγματα υποταγής με στόχο την υλοποίηση των δεσμεύσεων μετεκλογικά από τους Τσίπρα - Καμμένο, που τους προώθησαν γι’ αυτά τα γραμμάτια που, όπως φαίνεται πλέον, υπογράψανε με τους υπερατλαντικούς προστάτες τους, προκειμένου να εκλεγούν. Ελπίζουμε ότι λογαριάζουν χωρίς... τον ξενοδόχο.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)