Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το νέο «κατόρθωμα» Μπαλτά-Τσίπρα, ο κ. Γιαν Φαμπρ, απέτυχε

            Το «εκλεκτό»  φρικιό του ΣΥΡΙΖΑ, αυτός ο θιασώτης του «ευρωπαϊκου διαφωτισμού», που μαζί με τον ομόσταβλό του στο Υπουργείο Παιδείας θέλουν να μας πείσουν ότι γίναμε έθνος και λαός το 1821(!!!), πιστός στα διεθνιστικά και ευρωπαϊκά του «οράματα», διόρισε στη θέση του Γ. Λούκου, που παύθηκε, νέο καλλιτεχνικό διευθυντή στο Ελληνικό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου το Βέλγο εικαστικό Γιαν Φαμπρ, που έγινε διάσημος για τις προκλητικότητές του.

Ο Μπαλτάς μετονόμασε το Ελληνικό Φεστιβάλ σε Διεθνές, προφανώς επειδή ακόμη και ο όρος «Ελληνικό» του προκαλεί δυσανεξία, όπως σε πολλούς ομοίους του ανθέλληνες στο ΣΥΡΙΖΑ. «Βασιζόμαστε στη συνεισφορά του Γ. Φαμπρ, για να γίνει το Φεστιβάλ Αθηνών Διεθνές», υπερθεμάτισε ο Τσίπρας!

 Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής, που περιστοιχίστηκε απο πλήθος δικών του συμβούλων, δήλωσε ότι φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ θα είναι... βέλγικό. Μέχρι και την Εθνική Βελγική ομάδα ποδοσφαίρου θα έφέρνε για «εικαστικό δρώμενο», ενώ  το  προαναφερθέν γυμνό «αριστούργημά» του θα το παρουσίαζε στην Επίδαυρο (!!!).

Σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας, που έχει αποκλεισθεί από τους  εγχώριους διεθνιστές-ευρωπαϊστές του ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε τον αφελληνισμό που επιχειρεί ο Μπαλτάς με την κάλυψη του Τσίπρα  και ζήτησε την παραίτηση του ίδιου και του Βέλγου προστατευόμενού του. Φαίνεται ότι εμείς οι Ελληνες, κατ’ αυτούς που μας κυβερνούν,  δεν έχουμε εκπολιτισθεί ούτε ...διαφωτισθεί ευρωπαϊκά, ώστε να είμαστε ικανοί να διοικούμε τις πολιτιστικές μας διοργανώσεις ούτε να παράγουμε έργα πολιτισμού. Στο Μουσείο Μπενάκη διορίσθηκε Γάλλος, στο Κέντρο Κινηματογράφου  Γερμανός, στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Γαλλίδα. Θέλουν παντού ξένες τρόικες και να εισπράττουν οι ξένοι από παντού. Μας θεωρούν προτεκτοράτο τους.

Ο Μπαλτάς  για όλες αυτές τις επικρίσεις βρήκε να πεί ότι «Ο αφελληνισμός (σ.σ. που τον κατηγορούν) συνίσταται στην ανάθεση της καλλιτεχνικής ευθύνης του Ελληνικού Φεστιβάλ (σ.σ. το μετονόμασε σε Διεθνές)   σε μία καλλιτεχνική προσωπικότητα του διαμετρήματος(!) του Γιαν Φαμπρ και στο πρόγραμμα που αυτός πρότεινε, μια πολιτιστική μεταρρύθμιση που εμπεριέχει και μια ουσιαστική παιδαγωγική διαδικασία»!!. Και παραμένει στη θέση του...

 Μάλιστα,  να μας «διαπαιδαγωγήσουν» , λοιπόν, οι ξένοι για να υπονομεύσουν και τον ελληνικό πολιτισμό μαζί με τη γλώσσα, την ιστορία, τη θρησκεία μας και τη συνοχή της κοινωνίας μας με τους μυρίους που πλημμυρίζουν τη χώρα και  που έχουν αναλάβει εργολαβικά όλοι οι ανθέλληνες του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς γι’αυτούς, οι αντιδράσεις στο καταστροφικό τους έργο αυξάνονται. Η παραίτηση Φαμπρ και ο διορισμός Ελληνα στη θέση του, άσχετα αν πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια νίκη που δείχνει ότι τα σχέδια τους δεν περνούν.