ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Η πραγματική ενημέρωση προϋπόθεση ελευθερίας και δημοκρατίας, όμως παραμένει, δυστυχώς, ζητούμενο

Τα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, θεωρούνται η 4η εξουσία σε όλες τις σύγχρονες κοινωνίες, με επίσημα διακηρυγμένη λειτουργία τον έλεγχο των άλλων εξουσιών, ως «εκπρόσωπος» της λεγόμενης κοινής γνώμης, την οποία υποτίθεται εκφράζει καθημερινά, και με δημιουργούς της τους δημοσιογράφους. Προϋπόθεση όμως υγιούς, ελεύθερα διαμορφούμενης κοινής γνώμης είναι η κατά το δυνατόν πλήρης ενημέρωση. Πρώτιστη λειτουργία των ΜΜΕ επομένως είναι αυτή, η ανεξάρτητη ενημέρωση, με βάση την οποία οι Ελληνες πολίτες θα διαμορφώνουν γνώμη και (θεωρητικά έστω) θα αποφασίζουν για ό,τι θα καθορίζει τη μοίρα τους.

Φυσικά κάτι τέτοιο δε συμβαίνει, ούτε κατά διάνοια, στη χώρα μας, όπου καμμία από τις εξουσίες δεν επιλέγεται να υπηρετήσει την ελληνική κοινωνία. Μοναδικό μέλημά τους να υπηρετήσουν, με δόλωμα τη δοτή εξουσία ή μερίδιό της, πιστά τους «προστάτες», δηλαδή τους ιδιοκτήτες (ευτυχώς δεν είναι μόνο ένας και σπάνια ομονοούν...) του προτεκτοράτου (protect= «προστατεύω») - Ελλάς, μοναδικό φαινόμενο με πολλούς αφέντες. Προϋπόθεση της επιτυχίας αυτής της εξάρτησης, επικυριαρχίας ή και κυριαρχίας είναι η  συσκότισή της, κάτι που αποτελεί «καθήκον» όλων τους. Γι’ αυτό επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους, όλοι τους ότι «όλοι οι πολιτικοί μας θέλουν το καλό της πατρίδας»(!), ότι «όλα θα πήγαιναν καλά, αν ομονοούσαν μεταξύ τους», ότι «δεν διαπραγματεύονται καλά οι... άλλοι» ή ότι «τα μέτρα είναι δυσάρεστα, αλλά η αδήριτος ανάγκη τα επιβάλλει, αλλιώς πάμε στο γκρεμό ή στο χάος» κ.λπ.!! Και το ακόμη χειρότερο, αν η κατάσταση διαφαίνεται ότι μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη, πρέπει να οδηγήσουν τους πολίτες σε απογοήτευση, παραίτηση και συμφιλίωση με το κακό που τους έρχεται.

Τα ΜΜΕ επί το έργον τους

Το έργο αυτό αποτελεί το κύριο καθήκον των (μεγάλων, κυρίως) ΜΜΕ, που το επιτελούν συνεχώς με προπαγάνδιση, είτε με μαύρη (βραχύχρονης ή και αμφίβολης «επιτυχίας») είτε «γκρίζα» («ναι μεν, αλλά...) είτε «λευκή» (επίθεση στην κακή κατάσταση, μέτρο ή θέμα και με κάποιες λέξεις, ιδίως στο τέλος, που έντεχνα την υπονομεύουν), την πλέον επικίνδυνη. Και τα μέσα αυτών των «δράσεων»(!) είναι τα δημοσιεύματα που επιλέγονται, τα σχόλια και οι επιλεκτικές (κατά την περίσταση) συνεντεύξεις, όπου οι «δημοσιογράφοι» δίνουν τα ρέστα τους, ιδιαίτερα αν αναφέρονται η Ε.Ε. και το (ταμπού για όλους) Ευρώ.

Αρκεί ένα μόνο παράδειγμα (σχετικής επιτυχίας) των παραπάνω, που αφορά σε ένα νέο επεκτεινόμενο, λόγω και της επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής ικανότητας του εκδότη και διευθυντού του, με τηλεοπτικές επιτυχίες του και σε μη δικά του Μέσα, εκδοτικό και ραδιοφωνικό Μέσο, που φημίζεται για την πολυφωνία και την «ουδετερότητά» του.

Σε τελευταία συνέντευξή του με τον Αλέξη Τσίπρα, πριν από την ψήφιση του 4ου Μνημονίου (που ο εν λόγω δημοσιογράφος σημειωτέον δε «δέχεται» την ονομασία «4ο Μνημόνιο», αλλά απλώς συμπλήρωμα του 3ου), μετά από κάποιους «διαξιφισμούς»(...) επέτρεψε άνευ σχολιασμού(!) ή, έστω, διευκρινιστικών παρεμβάσεων στο συνεντευξιαζόμενο να περάσει άκοπα τις νέες θέσεις του, απαράδεκτες έως εξοργιστικές. Π.χ ο Α.Τ. υποστήριξε ότι η κατάσταση στη χώρα δεν είναι τόσο κακή όπως υποστηρίζουν οι αντίπαλοί του και ως απόδειξη ανέφερε ότι ήσαν πολυάριθμοι αυτοί που έφυγαν από την Αθήνα το Πάσχα(!) και ότι γενικά οι πολίτες επιδεικνύουν, αν όχι στήριξη στην κυβέρνηση, σίγουρα πάντως κατανόηση!! Και μετά από λίγο για να απαλύνει την οργή για την επερχόμενη καταστροφή και τα φληναφήματα περί των «αντιμέτρων» πέταξε την απειλή(!) ότι, αν δεν επιτευχθεί η «ελάφρυνση του χρέους», δε θα ισχύσουν και δε θα εφαρμοστούν τα αδιανόητα που θα ψήφιζε! Ο δε δημοσιογράφος, αντί να ρωτήσει από ποιον δε θα εφαρμοστούν και, τουλάχιστον, αν η προειδοποίηση αυτή θα συμπεριλαμβάνεται στις 941 σελίδες του νέου Μνημονίου, έκλεισε τη συνέντευξη με την κατακλείδα «κρατώ τη δέσμευσή σας ότι δε θα εφαρμοστούν, αν κ.λπ». Τη «δέσμευση» του Τσίπρα!

Και την επόμενη της συνέντευξης αυτής, δημοσιογράφος του ιδίου σταθμού, ο πιο σφοδρός επικριτής του νέου Μνημονίου, έκλεισε την επίθεσή του με το επιφώνημα, «ευτυχώς το καλό είναι ότι έχουμε επιτέλους συμφωνία»!!!         Ωραίο...

Προσθήκη της τελευταίας στιγμής: Ο παραπάνω εκδότης-δημοσιογράφος, ο εγκυρότερος εκφραστής του βαθέος συστήματος παρουσίασε  την «απόπειρα δολοφονίας» - τρακατρούκα του κ. Παπαδήμου, χωρίς να διατυπώσει κανένα από τα εύλογα ερωτήματα και «απορίες»!!!.

 Εχουμε μεγάλο πρόβλημα  Ενημέρωσης  στη χώρα μας και, όταν το συνειδητοποιήσουμε, θα βρούμε τρόπο, ο καθένας μας, να αντιδράσουμε, να σκεφτούμε και να αποφασίσουμε...


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)