ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

«Δίκαιη ανάπτυξη». Μας δουλεύουν για πολλοστή φορά

Ο γνωστός για την «ειλικρίνειά» του Τσίπρας μετά το EUROGROUP του Ιουνίου έγραψε στο Twiter: «....Με ενότητα και αποφασιστικότητα προχωράμε μπροστά για τη δίκαιη ανάπτυξη και την επούλωση των πληγών της κρίσης». Μάλιστα !!!

Δίκαιη ανάπτυξη για τον κοινό νου σημαίνει ότι όλοι θα επωφεληθούν απ’ αυτήν και όχι μόνο οι ξένοι και οι ντόπιοι «χρυσοκάνθαροι». Αμ δε.

«Να έλθουν ξένες επενδύσεις» κραυγάζουν όλοι οι μνημονιακοί συνεταίροι στη Βουλή, τώρα που ξεπουλιόνται όσο-όσο τα πάντα. Η δημόσια περιουσία και οι δημόσιες επιχειρήσεις ξεπουλιόνται, μέσω του υπερταμείου των δανειστών, ενώ η ιδιωτική περιουσία βγαίνει στο σφυρί μέσω των «κόκκινων δανείων» και της μεγάλης απαξίωσης λόγω των υπέρογκων φόρων που μας έχουν επιβάλει οι δανειστές.

Ετσι πουλιούνται έναντι πινακίου φακής δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Πουλήσανε τον ΟΣΕ για 45 εκατομ.(!!) στους Ιταλούς. Τα αερόδρόμια στους Γερμανούς. Πουλάνε άμεσα το υπόλοιπο 5% του ΟΤΕ στους Γερμανούς, το 17% της ΔΕΗ, το ΔΕΣΦΑ, τα ΕΛΠΕ, το υπόλοιπο 30% του δημοσίου του Αεροδομίου Αθηνών και πάει λέγοντας. Κι αυτά τα ελάχιστα ποσά, που συγκεντρώνουν από το ξεπούλημα του δημοσίου, πηγαίνουν απ’ευθείας στους δανειστές.

Πολλοί, ανήμποροι να διατηρήσουν τα σπίτια τους υπό το βάρος των υπέρμετρων μνημονιακών βαρών και άλλων δαπανών (ΕΝΦΙΑ, τεκμήρια, κοινόχρηστα, κ.λ.π.) σχεδόν τα χαρίζουν. Ανατριχιαστικά είναι τα αποτελέσματα των τωρινών πωλήσεων κατοικιών (2017) από την ηλεκτρονική πλατφόρμα Μητρώο Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων  του Υπουργείου Οικονομικών. Μερικά παραδείγματα :

-Αττική Καλλιθέα διαμ. ισογ.  90 τ.μ. κατασκ. 1975 10.000€ (111€/τ.μ, αντ. αξία 1.100€/τ.μ ) 

-Αττική Ζωγράφου διαμ. 5ος 44 τ.μ. κατασκ. 1972 3.500€  (79,5€/τ.μ, αντ. αξία. 1.250 €/τ.μ ) 

- Αττική Ν. Σμύρνη διαμ. 2ος 57 τ.μ. κατασκ. 1974 16.500 € (289,5€/τ.μ, αντ. αξία. 1.700 €/τ.μ ) 

-Θεσσ/νική Κέντρο διαμ. 4ος 62 τ.μ. κατασκ. 1970 5.000€  (81 €/τ.μ, αντ. αξία 1.050 €/τ.μ )

Ο ΕΝΦΙΑ, οι μεταβιβάσεις, οι κληρονομιές, οι γονικές παροχές υπολογίζονται με τις αντικειμενικές αξίες,  όταν η αξία των ακινήτων έχει υποτιμηθεί κατά 90% στις περισσότερες περιπτώσεις.

Αυτή, λοιπόν,  είναι η «δίκαιη ανάπτυξή» τους, δηλ. το σχέδιο των νεοφιλελεύθερων ξένων ορνέων και των εγχώριων μνημονιακών κολαούζων τους, που είναι η ραγδαία υποτίμηση της εργασίας, της περιουσίας και των συντάξεων για να πάρουν τις περιουσίες κοψοχρονιά,  να δουλεύουμε με μισθούς πείνας σε συνθήκες γαλέρας και οι συνταξιούχοι να μην μπορούν να επιβιώσουν. Ετσι στους αριθμούς τους θα εμφανίζονται κάποια από τα αιματηρά κέρδη τους ως ανάπτυξη  και την οιονεί δουλεία ως μείωση της ανεργίας, που βασίζονται, όμως, σε μια καθημαγμένη κοινωνία και τη νέμονται οι ολίγοι, ξένοι και εγχώριοι.

 Τα τσιπραίικα success story δεν παραπλανούν, πλέον, κανένα. Αλλωστε αυτοί ξεπέρασαν σε ψέμματα το βοσκό του παραμυθιού. Μετά έρχεται ο λύκος...


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)