ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

«Αναρχοαυτόνομοι» ετεροκατευθυνόμενοι

 Οι συνεχείς προπηλακισμοί του πανεπιστημιακού καθηγητή Αγγέλου Συρίγου από διάφορες ομάδες νεαρών αποτελούν όνειδος τόσο για την κοινωνία όσο και για την Πολιτεία, που ανέχονται τέτοιου είδους συμπεριφορές χωρίς καμία ουσιαστικά αντίδραση. Η στάση αυτή είναι ασφαλώς ένα σύμπτωμα κοινωνικής παρακμής, αλλά τα πράγματα μπορεί να είναι ακόμη χειρότερα.

     Ως αιτία των διώξεων του κ. Συρίγου αναφέρεται συνήθως από τον ελεγχόμενο τύπο μια παρατήρηση που έκανε ο πανεπιστημιακός σε έναν αφισοκολλητή φοιτητή να μη ρυπαίνει αδιακρίτως το χώρο του Πανεπιστημίου. Αλλά και αν ακόμη δεχθεί κανείς ότι από τους εκατοντάδες διδάσκοντες στα Πανεπιστήμια κανένας άλλος δεν θεώρησε προηγουμένως καθήκον του να δείξει το ίδιο ενδιαφέρον για την ευπρέπεια του πανεπιστημιακού χώρου (πράγμα που δε θα ήταν καθόλου τιμητικό για τους πανεπιστημιακούς), και πάλι δεν εξηγείται πειστικά η μανία με την οποία προπηλακίζεται ο κ. Συρίγος ακόμη και σε χώρους εκτός Πανεπιστημίου, ακόμη και σε άλλες πόλεις, όπως συνέβη πριν από λίγο καιρό στα Γιάννενα. Γι' αυτό, εύλογα θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι  άλλη είναι η πραγματική αιτία του συστηματικού κατατρεγμού του.

       Πράγματι, την πρώτη προσωπική επίθεση κατά του κ. Συρίγου την έκανε ο Πρόεδρος της Κύπρου Αναστασιάδης (ή Ανανστασιάδης, όπως τον έχουν μετονομάσει όσοι δεν ξεχνούν την επαίσχυντη στάση του στο δημοψήφισμα της Κύπρου). Ενοχλημένος από τις απόψεις του κ. Συρίγου για την πολιτική που ακολουθούσε στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, έφτασε ο Αναστασιάδης να υποστηρίξει ουσιαστικά ότι για τις διαπραγματεύσεις έχουν λόγο μόνο οι Κύπριοι!

Εντελώς συμπτωματικά (;), λίγο μετά από αυτή την προσωπική επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του ίδιου του Προέδρου της, άρχισε η καταδίωξη και  στοχοποίηση του κ. Συρίγου... Ότι οι θέσεις του για τα εθνικά θέματα και όχι τόσο το ενδιαφέρον του για την ευπρέπεια του πανεπιστημιακού χώρου είναι η πραγματική αιτία των επιθέσεων που δέχεται υποδηλώνεται και από μία σχετική προκήρυξη που έχουν αναρτήσει οι λεγόμενοι αναρχοαυτόνομοι στην ιστοσελίδα τους Indymedia. Εκεί, καταφέρονται κατά του «φασίστα, εθνικιστή και ιδρυτικού μέλους του εθνικιστικού δικτύου '21 Συρίγου». Η συμμετοχή του κ. Συρίγου σε μια προσπάθεια συντονισμού της δράσης διάφορων πατριωτικών ομάδων και η μετέπειτα στάση του στα εθνικά θέματα είναι δηλαδή η πραγματική αιτία των προπηλακισμών.

        Η υπόθεση αυτή επιβεβαιώνεται και από άλλες ενδείξεις. Η κυβέρνηση, της οποίας τα περισσότερα μέλη έχουν εθνομηδενιστικές αντιλήψεις, αφήνει να γίνονται προκλητικά έκνομες πράξεις, χωρίς να παρεμβαίνει. Ούτε και οι αρμόδιες δικαστικές αρχές έκριναν μέχρι τελευταία ότι συνέτρεχε κανένας λόγος να ασκήσουν τη δικαιοδοσία τους. (Γνωρίζουν ότι για την προαγωγή τους στις ανώτερες βαθμίδες της ιεραρχίας κρίνονται από τους πολιτικούς...).  

        Αν η υπόθεση αυτή είναι ορθή, φαίνεται ότι πράγματι, στην υπόθεση του πανεπιστημιακού Συρίγου τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από ό,τι φαίνονται εκ πρώτης όψεως. Μικρές ομάδες νεαρών χρησιμοποιούνται από συγκεκριμένες πρεσβείες και πολιτικά γκρουπούσκουλα που αυτές κατευθύνουν ως ομάδες κρούσης, για να τρομοκρατούν όσους έχουν διαφορετική άποψη για τα εθνικά θέματα από αυτή που θέλουν να επιβάλλουν τα διάφορα κέντρα. Αυτές οι ομάδες κρούσης – τάγματα εφόδου της Νέας Τάξης Πραγμάτων, ουσιαστικά – περιβάλλονται με ιδεολογικό μανδύα και αποκαλούνται «αντιεξουσιαστές» ή «αναρχοαυτόνομοι», αλλά στην πραγματικότητα κατευθύνονται από άλλους, που τους εξασφαλίζουν για τις υπηρεσίες τους το ακαταδίωκτο και πιθανότατα και κάποιες άλλες παροχές...    

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)