ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Παρατηρήσεις για το Εναλλακτικό Σχέδιο

Το λεγόμενο Plan B που πρότεινε ο Καμμένος για το Μακεδονικό περιλαμβάνει (όσο είναι δυνατό να το εξακριβώσει κανείς, γιατί η δημοσιοποίησή του ήταν περιορισμένη...) δύο σκέλη: τη διαμόρφωση περιφερειακών συμμαχιών που θα εντάσσονται οργανικά στο ΝΑΤΟ και την παραχώρηση πρόσθετων βάσεων στον Αμερικανικό στρατό.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στο πρώτο σκέλος ήταν άμεση και έντονη, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και βίαιη, αφενός γιατί υπονόμευε ιδεολογικές αρχές του κόμματος(!) και θα του δημιουργούσε σοβαρά εσωτερικά προβλήματα, και αφετέρου γιατί η αποδοχή του θα σήμαινε έμμεση παραδοχή της αποτυχίας της Συμφωνίας των Πρεσπών (η οποία υποστήριζαν ότι) ήταν η καλύτερη δυνατή.

        Για την παραχώρηση πρόσθετων βάσεων στις Η.Π.Α. όμως δεν εκδηλώθηκε καμία αντίδρασή του, γιατί ο Καμμένος δικαιολόγησε την πρότασή του με το επιχείρημα ότι αυτές έχουν ήδη δοθεί. Το επιχείρημά του πρέπει να είναι βάσιμο, γιατί δεν διαψεύσθηκε από κανέναν. Επομένως, είναι μία ακόμα ισχυρή απόδειξη της ξενόδουλης και αντιδημοκρατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παραχωρεί εδάφη της ελληνικής επικράτειας σε μία ξένη δύναμη, χωρίς να αποκομίζει, έστω, η χώρα κανένα συγκεκριμένο όφελος. Και, μάλιστα, αυτή η παραχώρηση δεν εισάγεται για έγκριση στη Βουλή, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα!

Το  Plan B δεν είναι, φυσικά, του Καμμένου, αλλά των Αμερικανών, που βλέπουν ότι μπορούν να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους για την περιοχή των Βαλκανίων, χωρίς να φαίνεται ότι αγνοούν τόσο προκλητικά τη βούληση των λαών των δύο χωρών.

Με το  εναλλακτικό αυτό σχέδιο μπορεί να συνδυάζεται και η θέση της Νέας Δημοκρατίας. «Δε θα ψηφίσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή» δηλώνει κατηγορηματικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά δε διαβεβαιώνει ότι θα την ακυρώσει. Ετσι, τα Σκόπια θα εντάσσονταν στο ΝΑΤΟ και θ' άρχιζαν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, και δε θα γίνονταν τυπικά αποδεκτές από την Ελλάδα και οι αρνητικές πρόνοιες της άθλιας Συμφωνίας των Πρεσπών.

            Φαίνεται ότι οι Η.Π.Α. μετά την απροσδόκητη απόρριψη της Συμφωνίας από τους Σκοπιανούς και την αδιαμφισβήτητη αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, κατέστρωσαν ένα Plan B, το οποίο εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, χωρίς να χρειάζεται να επιβάλουν εκβιαστικά λύσεις που δε γίνονται δεκτές από τους λαούς της περιοχής. Του εναλλακτικού αυτού σχεδίου των Αμερικανών θα έλαβαν, σε γενικές γραμμές, γνώση πολιτικοί της ελληνικής Δεξιάς, οι οποίοι το προωθούσαν με διάφορους τρόπους, γιατί δε θα τους έφερνε σε αντίθεση με τις ξένες δυνάμεις και θα διέσωζε το πατριωτικό τους προσωπείο.

            Ομως, τώρα, μετά την εξαγορά των αναγκαίων οκτώ, το σχέδιο μπαίνει στο συρτάρι και θα επανέλθει, αν τυχόν για κάποιο λόγο το «έπος» Κοτζιά, Τσίπρα, Ζάεφ και Soros(!) ματαιωθεί.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)