Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα Μαύρα σύννεφα απειλούν ανώμαλες εξελίξεις ;

Μέχρι τον τελευταίο μήνα η πραγματική αντίσταση στη λαίλαπα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ασκούνταν με τη γελοιοποίησή τους, με σαρκασμούς και γελοιογραφίες, αναμένοντας την πολιτική απομάκρυνσή τους με την εκλογική τιμωρία τους, που αναγκαστικά καθυστερούσε, μια που δε μεσολαβούσε προεδρική εκλογη που θα οδηγούσε σε πρόωρες εκλογές, όπλο που εκμεταλλεύτηκαν οι ομόσταβλοι (ΗΠΑ...) Γιωργάκης και Τσίπρας.

            Τώρα όμως αυτά δεν είναι αρκετά. Εφτασαν, μετά την οικονομική και κοινωνική επίθεση κατά του Ελληνικού Λαού, καπηλευόμενοι μάλιστα την (ψευτο) αριστεροσύνη τους(!) στην προδοσία της ολέθριας «συμφωνίας» των Πρεσπών, της «αμετάκλητης», όπως την μοστράρουν οι αφελείς...

            Και αυτή η προδοσία είναι μόνο η αρχή. Γι’ αυτό επέλεξαν αυτούς, που η προϊστορία τους τους έκανε τους πιο κατάλληλους εκτελεστές των απώτερων σχεδίων τους στην περιοχή, για να βάλουν τέλος στα...χρονίζοντα (όπως λένε...) εθνικά προβλήματα, δηλαδή «λύσεις» ανάλογες αυτών της πλήρους παράδοσης των πάντων.

            Έρχονται, όμως, εκλογές(!), πλησιάζει η Νέμεση και δημιουργούνται πελώρια διλήμματα, ακόμη και στους πάτρωνες των εδώ οργάνων τους. Το ένα μέρος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το μικρό (των...προηγούμενων του Τραμπ Ρεπουμπλικάνων), οι «πατριώτες», αποδεσμεύθηκαν και αφέθησαν στη μοίρα τους, για την οποία ουδείς ενδιαφέρεται. Το άλλο, όμως, η μεγάλη ελπίδα όλων των εχθρών της Ελλάδας, τι θα γίνει;

            Η μια λύση είναι να...μη γίνουν εκλογές, με χίλιες δυο δικαιολογίες! Εχει ήδη γίνει η προεργασία. Ελεγχος των κεφαλών της Δικαιοσύνης (μη ξεχνάμε ότι ο πρώτος πρωθυπουργός της χούντας ήταν  ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου !!), του Στρατού, της Αστυνομίας και του Λιμενικού  η κατάσταση βαίνει (νομίζουν)  προς έλεγχο, η Παιδεία και ο Πολιτισμός (θεωρούν ότι) έχει πλήρως υποταγεί, ο κρατικός μηχανισμός κατακλύζεται από «προειδοποιήσεις» για τους...κινδύνους που τους απειλούν από το... Μητσοτάκη, η Εκκλησία (πιστεύουν) είναι πιστός σύμμαχος και ο Ελληνικός Λαός θεωρούν ότι εύκολα, με λίγες παροχές, χειραγωγείται από τα πειθήνια ΜΜΕ.

            Μένει η κοινή γνώμη στο εξωτερικό. Αυτήν έχει αναλάβει ο ίδιος ο Τσίπρας να πληροφορήσει ότι η πλειονότητα των Ελλήνων είναι ακροδεξιά, φασίζουσα και με «λίγο μυαλό», άρα επικίνδυνη, όπως ο «κομμουνιστικός κίνδυνος» ήταν η δικαιολογία για το «γύψο» της χούντας!!!

            Σε κάτι τέτοιο μας προετοίμασε και η «Αυγή» γράφοντας (και εμπνέοντας μερικούς «αριστερούς» βουλευτές) ότι το και 1967 είχαν προκηρυχθεί εκλογές για το Μάιο και έγιναν μετά από 7 χρόνια...

            Η επιλογή αυτή, πάντως, μάλλον δεν είναι δυνατή, όπως και ανάλογες «σκέψεις», παραμονές εκλογών του Ιουνίου 1989, περί «πράσινων τανκς» , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να παίρνουμε τα μέτρα μας, ατομικά και συλλογικά.

            Η δεύτερη λύση είναι εκλογές με σκληρή (1961) ή ήπια (2000) νοθεία. Δεν αποκλείεται, οπότε ανακύπτουν...νέα προβλήματα. Θα δεχτούν ΗΠΑ και Γερμανία να χάσουν τον πιο πειθήνιο και (κατ’ αυτούς) αποτελεσματικό υπηρέτη, οπότε η ευτυχής (γι’αυτούς) «επίλυση» των «εκκρεμοτήτων» (κατ’αυτούς πάλι) σε Αλβανία, Θράκη, Αιγαίο και Κύπρο δεν προβλέπεται να είναι τόσο εύκολη, με δεδομένη πια την αφύπνιση και αντίσταση του Ελληνικού Λαού στον απειλούμενο αφανισμό του.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, πάντως, μας περιμένουν πρωτάκουστες και πρωτοφανείς εκδηλώσεις, αντιδημοκρατικές, αντιλαϊκές και ανθελληνικές, και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για την αντίδρασή μας.