Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόβλημα (και) με το ΚΚΕ ενόψει εκλογών

Το ΑΣΚΕ γραπτά και σε ομιλίες έχει εκφράσει την άποψη ότι το ΚΚΕ ελληνοποιείται βαθμιαία, δηλ. αναφέρεται, κύρια, στα προβλήματα της Ελληνικής Κοινωνίας και της Ελλάδας ως χώρας, παρά την εμμονή της προηγούμενης και τωρινής ηγεσίας του στην υπεράσπιση, πάση θυσία(;) του ευρώ, του πυρήνα της Ε.Ε. Αυτό ισχύει και για τα «εθνικά» λεγόμενα θέματα ιδίως για Θράκη, Αιγαίο, Κύπρο και (κάπως διστακτικά) στο λεγόμενο Σκοπιανό, τονίζοντας τα 2 τελευταία χρόνια την ανάγκη υπεράσπισης των συνόρων μας.

Αίσθηση, ως εκ τούτων, δημιούργησε και πολλές απορίες η ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας των βουλευτών του Θανάση Παφίλη, Λιάνας Κανέλλη και Σ. Τάσσου, διαμαρτυρόμενων για συνθήματα που ακούγονται μέσα στον ελληνικό στρατό, όπως «Η Μακεδονία είναι Ελληνική καθώς και η Κύπρος»!!!

Μοιραία, ως εκ τούτου, η ερώτηση αυτή συσχετίζεται με απόσπασμα ομιλίας του Θ. Παφίλη στο Γοργοπόταμο, αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, άκρως περίεργου: «[...] Το κόμμα μας επίσης λέει ότι ο λαός δεν πρέπει να έχει καμιά εμπιστοσύνη στις αστικές κυβερνήσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου. Το κόμμα μας θα ηγηθεί στην αυτοτελή οργάνωση της εργατικής λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει στην ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης, ως εισβολέα. Ο αγώνας αυτός να συνδεθεί με την πάλη για την κατάκτηση της εξουσίας, είτε η Ελλάδα είναι επιτιθέμενη είτε έχει δεχτεί εισβολή»!!!

Τι γίνεται εδώ; Εχουμε επανάληψη αυτών που έγιναν στο στρατό στη Μικρά Ασία το 1922, με τη γνωστή τραγωδία. Τότε υπήρχε, τουλάχιστον, η Σοβιετική Ενωση και ο Λένιν, που συμμαχούσαν, ευκαιριακά, με τον Κεμάλ. Τώρα;

Ισως, βέβαια, αυτά να λέγονται «έτσι για την τιμή των όπλων», το και πιθανότερο. Πάντως ας τα έχουμε υπόψη.