Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενδονεοδημοκρατικές αντιδράσεις

 

Με τα δεδομένα των πρώτων 100 ημερών και, κυρίως, την επιχείρηση πλήρους μητσοτακοποίησης της κυβέρνησης και του κόμματος με εξονεοδημοκρατικά υλικά ήταν αναμενόμενες οι εσωτερικές αντιδράσεις. Και, αυτές, πέρα από δηλώσεις και δημοσιεύματα, εκδηλώθηκαν ήδη με «αποστασίες» στη μυστική ψηφοφορία για τη «σκευωρία» με την υπόθεση Novartis και μάλιστα παρόλο που (ή ίσως και γι’ αυτό!) ο Κυριάκος δεν έδειξε και ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι’αυτήν.

 

Είναι σίγουρο ότι η Καραμανλική πτέρυγα (το μεγαλύτερο μέρος των νεοδημοκρατών) και η Σαμαρική (η δεύτερη σε μέγεθος) δεν είναι ομογάλακτες της Μητσοτακικής. Δεν είναι «γερμανοί» ούτε ανήκουν στους μεταμοντερνιστές, αποδομιστές παγκοσμιοποιητικούς (Σημίτης, Γιωργάκης, Ντόρα, Τσίπρας και σία) Ομπάμα, Κλίντον, Μέρκελ... Και ούτε στους σκληρούς νεοφιλελεύθερους!

 

Οι αντιδράσεις αυτές θα φανούν σύντομα, άγνωστο όμως αν θα επιδιώξουν και κάποιου είδους «ανατροπή» του Κυριάκου. Αλλωστε αυτά θα εξαρτηθούν και από τις ενδοσυριζαίικες διενέξεις και την τύχη του εγχειρήματος νέου, τσιπραίικου κόμματος και, κυρίως, από τα προβλήματα στις ισορροπίες επιρροών των ξένων πατρόνων τους (από τους οποίους εξαρτώνται πλήρως και οι εξωπολιτικοί εγχώριοι «παράγοντες»).   Ιδωμεν...