Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύνοδος στο Βερολίνο της Μέρκελ για τα Τουρκολιβυκά ερήμην του θύματος!

Η Ελλάδα είχε αρχίσει, μαθαίνουμε τώρα, συζητήσεις με τη Λιβύη για τον καθορισμό της ΑΟΖ (πολύ, πάντως, μετά τον Τάσσο Παπαδόπουλο της «μικρής» Κύπρου, που μόνη της καθόρισε την ΑΟΖ της), τις οποίες σταμάτησε ο Γιωργάκης ταυτόχρονα(;) με την υπαγωγή μας στο 1ο μνημόνιο και την είσοδό μας στο στόμα του λύκου (ΔΝΤ), μετά από τις κραυγές για Τιτανικό, γκρεμούς και έμμεσες απειλές για το ευρώ και την Ε.Ε., με τα γνωστά αποτελέσματα.

Η δικαιολογία (λένε τώρα ότι) είναι πως η Λιβύη δε δεχόταν ότι η Γαύδος, νότια της Κρήτης, δεν είχε υφαλοκρηπίδα, άρα και ΑΟΖ, και επομένως η ΑΟΖ μας θα άρχιζε από την Κρήτη, άρα θα έπαιρναν μεγαλύτερο κομμάτι οι Λίβυοι! (Παραδόξως τότε άρχισε η Τουρκία να ισχυρίζεται πως η Γαύδος είναι Τουρκική νήσος και όλοι ψέλλιζαν ότι ο Ερντογάν τρελάθηκε...). Ετσι πέρα από την Ελλάδα, τη χώρα που «κυβερνούσε» ο «αγαπημένος», ο wonderful man των ΗΠΑ, έχανε ΑΟΖ και η Ε.Ε. (δηλ. η Γερμανία!) της οποίας μέλος ήταν (και δυστυχώς είναι ακόμη) η Ελλάδα. Γιατί δεν έσπευσαν τότε να διαμαρτυρηθούν ΗΠΑ και Ε.Ε. για την πρόκληση, ποιος ορμήνεψε το λιβυκό καθεστώς και ποιος επέτρεψε στην Τουρκία να «παραλογίζεται» και την Ελλάδα να σιωπά ;

Και όταν ΗΠΑ και Ε.Ε. επιχείρησαν να «βάλουν τάξη» στο μετακανταφικό χάος που αυτές προκάλεσαν, και άρχισαν τα συνέδρια από το 2015, γιατί οι εκλεκτοί του Soros (και, φυσικά, ΗΠΑ και γερμανική Ε.Ε.) Τσίπρας και Κοτζιάς ζήτησαν να μην κληθεί η Ελλάδα σ’αυτά, παρά το ότι είχε θαλάσσια σύνορα υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ με τη Λιβύη ; (και ας μη σχολιάσουμε, τώρα, το πιθηκίσιο θράσος του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορεί τη Ν.Δ. για την απουσία της από τη σύναξη!)

Τώρα η Τουρκία αποθρασύνθηκε. Πέρα από τις προκλήσεις σε Θράκη, Ανατολικό Αιγαίο και Κύπρο, «εξαφανίζει» το ελληνικό νοτιοανατολικό Αιγαίο και τη μισή Κρήτη (Η Ντόρα δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί την Κρήτη...!), συνάπτει «μνημόνια» με τον «ανύπαρκτο» Σάρατζ και ετοιμάζεται για de facto «νομιμοποίηση» με κάποιο YAVOUZ. Και στη σύναξη των «ενδιαφερομένων» (τι δουλειά έχουν στη Βόρεια Αφρική οι γόνοι του Χίτλερ;  Θα στείλουν μήπως κανένα δυστυχή νέο Ρόμελ;)

Στο Βερολίνο(!) αρνούνται με σκαιότητα να κληθεί η Ελλάδα, η μόνη που πλήττεται άμεσα από τους Τουρκολιβυκούς παραλογισμούς.

Η Ελλάδα, έστω αυτή της μητσοτακικής Ν.Δ., δείχνει να ξυπνά και να αντιδρά, έστω και καθυστερημένα (η πολύ προσεχής εξέλιξη θα δείξει το αν το εννοεί πράγματι...). Ενεργοποιεί τριπλές και τετραπλές «συμμαχίες», συνάπτει τον EASTMED (χωρίς την Ιταλία ;) και απειλεί με veto σε όποια απόφαση στους κόλπους της Ε.Ε. Πώς όμως θα το εκδηλώσει, όταν ο διάδοχος του Κοτζιά και Κατρούγκαλου(!) δηλώνει πως «οι αποφάσεις-συμφωνίες του Βερολίνου είναι στη σωστή κατεύθυνση και ενδέχεται στο μέλλον να κληθεί και η Ελλάδα» (!!!);

Ετσι εκδηλώνεται η «εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου» και η αλληλεγγύη «των στρατηγικών συμμάχων» και των «Εταίρων» μας. Και ο Ερντογάν πανηγυρίζει, ο Πούτιν υπομειδιά, ενώ η Ελλάδα «διατηρεί ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας» με τους επιδρομείς, επανασυζητά τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, (ΜΟΕ) και «λαμπροστολίζεται» για το σφαγείο της Χάγης !!!