Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αδιανόητη ακόμη και η σκέψη για προσφυγή στη Χάγη

Μετά το φιάσκο του «συνεδρίου» της Μέρκελ, του veto(!) του Μητσοτάκη και «των ανοικτών διαύλων επικοινωνίας» με τον επιδρομέα(!) φθάσαμε ξαφνικά να «συζητάμε» την προσφυγή στη Χάγη, για να οριστεί τι πρέπει να δώσουμε στους Τούρκους!!!

Είχαν ακουστεί σποραδικά δειλές (αρχικά) φωνές περί Χάγης, για να βολιδοσκοπήσουν τις αντιδράσεις, και φαίνεται ότι έκριναν πως ωρίμασαν οι συνθήκες, μέσα στις αιωρούμενες προσδοκίες μερικών δεκάδων ευρώ(...;) για το μεγάλο άλμα «όλα για τη Χάγη» και «αμαρτίαν ουκ έχουμεν εμείς οι κυβερνώντες». Αλλωστε «οι δίαυλοι επικοινωνίας», παρά τις προκλήσεις, «είναι ανοικτές» για όποια συμφωνία και κατευνασμό για την κλίκα  του Ερντογάν.

Θυμίζουμε:

- Είχε συμφωνηθεί μεταξύ Ε.Ε. (και Ελλάδα-Κύπρο) και Τουρκίας ότι, για να ανοίξουν τα πρώτα ενταξιακά κεφάλαια, θα ανοίξουν τα λιμάνια της στα πλοία με Κυπριακή σημαία, πριν από το άνοιγμα των δεύτερων κεφαλαίων. Οταν έφτασε η ώρα για τα δεύτερα χωρίς να έχει, φυσικά, η προϋπόθεση εκπληρωθεί, ο Ερντογάν εδήλωσε : «Το ότι συνάπτουμε μια συμφωνία δε σημαίνει ότι πρέπει και την τηρούμε»

- Οταν αυτοπροσκλήθηκε ο Ερντογάν, πριν λίγο καιρό, και συνεδρίαζε με τον Πρόεδρο (και τα επιτελεία τους) και αναφέρθηκε η ανάγκη σεβασμού και εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου (και της θάλασσας φυσικά), ο Ερντογάν δήλωσε προκλητικά: «Εγώ δε γνωρίζω το Διεθνές Δίκαιο. Γνωρίζω όμως το Πολιτικό Δίκαιο»(!!!), δηλαδή το δίκαιο του ισχυρότερου στη ζούγκλα...

Και τότε και έκτοτε κανείς δεν τα εσχολίασε ή τα υπενθύμισε. Τι είδους συζήτηση έκαναν, λοιπόν, οι προηγούμενοι και ιδιαίτερα ο Α. Τσίπρας με τις πολύωρες συζητήσεις με τον, και κατά την ομολογία του ίδιου, απολύτως αναξιόπιστου Ερντογάν και της κλίκας του ; Μήπως σχεδίασαν μαζί όλα όσα ζούμε σήμερα και θα «ζήσουμε» (αν ζήσουμε...) αργότερα;  Πότε θα μας τα πει ο Αλέξης;

Και, τώρα, ο Κυριάκος μόνος του (έχει δηλώσει: «Δεν πρόκειται να δεχτώ συνδιαχειριστή στα

 

εξωτερικά θέματα κανένα», προς μεγάλη δυσφορία του Δένδια και της κας Αικατερίνης...) τι θα κάνει με τους ανοικτούς διαύλους του ;  Θυμίζουμε :

Οταν ο σεβαστός, τότε..., πρώην πρόεδρος Κ. Στεφανόπουλος ως «απλός πολίτης» με άρθρο πρότεινε να παραπεμφθούν όλα τα θέματά μας με την Τουρκία στη Χάγη και προκάλεσε τον πάνδημο (πλην των «πρόθυμων», που όμως αιδήμονες εσιώπησαν τότε) σάλο που ακολούθησε, ο Κυρ. Μητσοτάκης, απλός βουλευτής τότε, εσχολίασε: «είναι θετικό το ότι κάποιος ανακινεί θέματα που οι εν ενεργεία πολιτικοί δε θα τολμούσαν να θίξουν!».

Τώρα που είναι εν ενεργεία πολιτικός και μάλιστα πρωθυπουργός μας θα τολμήσει να τα θίξει; Κάτι τέτοιο έδειξε ότι ετοιμάζει. Συνεδρίασε με την ηγεσία(!) του ανοικτά ανθελληνικού και φανερά φιλότουρκου ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό Ινστιτούτο Αμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής), του επίσημου εκπροσώπου (χρηματοδοτούμενου και από το Ελληνικό Δημόσιο!!) της «5ης φάλαγγας εντός των τειχών», αφού πρώτα είχε συνεδριάσει η ηγεσία αυτή με τον Τούρκο πρέσβη και πήρε τις άμεσες και έμμεσες οδηγίες..!

Εννοείται πως στην παραπομπή αυτήν μας σύρουν όλοι οι «στρατηγικοί σύμμαχοι» και «εταίροι», την επικροτούν με ενθουσιασμό όλα τα εδώ όργανά τους και πως ήδη άρχισαν να «κελαηδούν» και όλα τα παπαγαλάκια τους με την γραφίδα και το μικρόφωνο στο χέρι. Και το χαρακτηριστικό αυτής της συγχορδίας είναι ότι κανείς δεν θέτει ως προϋπόθεση την υπογραφή, το σεβασμό και την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και της θαλάσσης και μάλιστα επί μακρό χρονικό διάστημα, με πρώτο βήμα την επέκταση των χωρικών υδάτων (και του αέρος) στα 12μίλια, κάτι που μόνο η Ελλάδα ανάμεσα στα 147 κράτη που το έχουν υπογράψει δεν έχει κάνει!! Και, φυσικά, να έχει εκλείψει κάθε απειλή, πρόκληση ή άλλη εχθρική ενέργεια και, πάλι φυσικά, ούτε ένας λαθραίος από τα τουρκικά παράλια και όλοι οι αποσταλέντες (πλην, βέβαια, των προσφύγων) να έχουν σταλεί πίσω, δια της ιδίας οδού.

Μόνο τότε ας λειτουργήσουν «οι δίαυλοι»,  και ας απογοητευτούν οι ποικίλοι πάτρωνες των εδώ ποικίλων ηγετίσκων.