ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Κι άλλοι «σοφοί» μας προέκυψαν

 

Η μέθοδος να παραπέμπονται οι ευθύνες των πολιτικών αποφάσεων, που προκαλούν σοβαρές κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις, σε εισηγήσεις επιτροπών «σοφών» είναι παγιωμένη στο σύστημα εξουσίας στη χώρα μας. Να θυμηθούμε τα πιο πρόσφατα.  Το 2012 επιτροπή «σοφών» για τη φοροδιαφυγή, το 2015 για το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου, το 2020 για το πρόγραμμα σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας της Κεραμέως, της συνδαιτημόνος της λέσχης Μπίντελμπεργκ, και φυσικά οι «σοφοί» της επιτροπής για τον εορτασμό του 1821, η πλειονότητα των οποίων είναι ανθέλληνες. Για να μην ξεχάσουμε και το αλήστου μνήμης σημιτικό δίδυμο Σπράου-Τήνιου, που διαπίστωνε, με θλίψη..., ότι «οι Ελληνες δεν πεθαίνουν...»

 

Το γερμανικό τέχνασμα του περιβόητου «ταμείου ανάκαμψης», για να αναστήσει, με απαίτηση των Γερμανών βιομηχάνων, τη χειμάζουσα λόγω Τραμπ και κορωνοϊού, γερμανική εξαγωγική μηχανή, δεν είναι βέβαιο αν θα πραγματοποιηθεί και πότε. Επιτελεί όμως, όπως πιστεύουν οι Γερμανοί, το στόχο της αναβολής διάλυσης της Ε.Ε. λόγω της λεόντειας σχέσης Βορρά-Νότου, δηλ. της υπερχρέωσης των χωρών του Νότου που μετατρέπεται  σε  υπερπλεονάσματα  των χωρών του Βορρά., καθώς και τη μείωση του αντιγερμανισμού, που έχει φουντώσει, ιδιαίτερα στην Ιταλία. Πάντως, αν ποτέ δοθούν τα ποσά αυτά του ταμείου, είναι βέβαιο ότι θα συνοδεύονται από μνημονιακους όρους, «μεταρρυθμίσεις», δηλ. ιδιωτικοποιήσεις, περιορισμό εργασιακών δικαιωμάτων κ.λπ., που εμείς τα έχουμε υποστεί οδυνηρά. Οι Γερμανοί απαιτούν να μην επενδυθούν τα ποσά αυτά σε παραγωγικούς τομείς, για να μη θιγούν, ούτε κατ’ ελάχιστο τα προϊόντα τους. Επ’ευκαιρία να πούμε ότι «μετά θάνατο» άλλος ένας θύτης, μετά το ΔΝΤ, ο πρώην επίτροπος Χοακίν Αλμούνια «διαπίστωσε» τα «λάθη» των καταστροφικών μνημονίων, αλλά δεν πρότεινε π.χ. να μειωθεί το δυσθεώρητο μνημονιακό χρέος και τα θηριώδη μνημονιακά πλεονάσματα του 3,5% και του 2,2%. Και οι πρώην δεν υπερβαίνουν τα γερμανικά όρια. Εδώ ως και ο διαβόητος  Σόιμπλε ισχυρίζεται ότι είναι οπαδός του Κέινς (!!!). Στα βιβλία του θα εμπνεύσθηκε, φαίνεται, τα μνημόνια...  

 

Η νέα επιτροπή «σοφών» διορίσθηκε από τον  Κ. Μητσοτάκη για την «αξιοποίηση του πακέτου» των 32+18 δις και τις «προτάσεις» της στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Οι «σοφοί» αυτοί είναι ένας και ένας διαλεγμένοι από το μνημονιακό και σημιτικό πάνθεον. Είναι «ειδικοί» στις «μεταρρυθμίσεις» και στην απαίτηση υπογραφής μνημονίων,  όπως μας πρόετρεπε ο νομπελίστας(!!)  Πισαρίδης  μαζί με δυό άλλα μέλη των «σοφών» (Δ. Βαγιανός, Κ. Μεγήρ),  για το 3ο το 2015 ακόμη και για 4ο το 2017. Είναι επομένως όλοι τους σεσημασμένοι στο τι θα προτείνουν. Η απάντηση στο ερώτημα γιατί τους διόρισε ο Μητσοτάκης είναι επομένως προφανής. Είναι όλοι τους σκληροί νεοφιλελεύθεροι και ο ίδιος θέλει να διαχειρισθεί μόνος του το «πακέτο», δηλ. το πού θα μοιρασθεί.

 

Οι «προτάσεις» για ανάπτυξή των «σοφών» είναι βέβαιο ότι θα υποστηρίξει τον παρασιτικό χαρακτήρα της ελληνικής οικονομίας, που οφείλεται στην υποταγή μας στην ΕΟΚ-Ε.Ε., στο ότι δεν έχουμε εθνικό νόμισμα, επιλογή της ξενόδουλης άρχουσας τάξης της χώρας, που χαρακτηρίζει «βαριά βιομηχανία» τον τουρισμό, ένα κλάδο υπηρεσιών τον πιο ευάλωτο σε κάθε είδους κρίσεις.

 

Η επιβιώση της χώρας προϋποθέτει  την προώθηση της βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης, ώστε  να συμβάλλει στη μείωση των εισαγωγών και την αύξηση των εξαγωγών μέσω μιας ουσιαστικής και δημοκρατικής ελληνικής παιδείας. που να παράγει πολίτες με βούληση να προκόψει ο τόπος  και οι ίδιοι, ώστε να παράγουμε ό,τι μέχρι τώρα μας είναι απαγορευμένο. Ολ’αυτά προυποθέτουν την αποχώρηση από τη μέγγενη της Ε.Ε. και φυσικά την απαλλάγή μας από το ξένο νόμισμα.

 

Μέσα στην Ε.Ε. και το ευρώ της  όσα δις κι αν ακούσθούν από εκεί «Φοβού τους Δαναούς...» 

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)