Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οσα «πακέτα» κι αν υπόσχονται οι Ελληνες γνωρίζουν.

 

     Ορισμένοι πιστεύουν, καλόπιστα, ότι, αν προταθεί η άμεση αποχώρηση από την Ε.Ε., αυτή θα φοβίσει τον Ελληνικό Λαό, οποίος στις 5 Ιουλίου του 2015 με τα capital control και τις ατελείωτες ουρές στα ΑΤΜ ψήφισε ένα ηχηρό ΟΧΙ κατά της Ε.Ε., άσχετα αν μετά ο Τσίπρας με τους συν αυτώ εξαπατώντας και ασεβώντας έσπευσε να υπογράψει το 3ο μνημόνιο.

 

     Η Mark έκανε δημοσκόπηση για τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2019, προ κρίσης κορωνοϊού και οικονομίας, με κύριο θέμα τι πιστεύουν οι Ελληνες για την Ε.Ε. και το ευρώ.  Τη δημοσκόπηση αυτή  ανέθεσε και  δημοσίευσε η διαΝΕΟσις, εταιρεία του Δ.Δασκαλόπουλου, πρώην βιομηχάνου (ΔΕΛΤΑ, VIVARTIA) και νυν συλλέκτη και εστέτ (σ.σ. έχουν αισθητικές ανησυχίες οι ελίτ...). Μεταξύ των αποτελεσματων ενδιαφέρον έχει ότι μόνο το 27,3% πιστεύει ότι ωφελήθηκε η χώρα από την Ε.Ε., ενώ το 59,4% πιστεύει ότι μόνο η Ε.Ε. ωφελήθηκε. Το 54% , μάλιστα, πιστεύει ότι σε 10 χρόνια θα διαλυθεί η Ε.Ε.(!) Μήπως κάποιοι βιομήχανοι αντιδρούν στην Ε.Ε., επειδή η ελληνική βιομηχανία εξαφανίζεται ; Εστω κι έτσι, πάντως, καλώς αντιδρούν.

 

Οι Ελληνες συνεπώς γνωρίζουν τι εστί η Ε.Ε. Ευθύνη όσων πιστεύουν ότι Ελλάδα μέσα στην Ε.Ε και το ευρώ της έχει ζοφερό μέλλον  είναι να  πείσουν ότι η αποχώρηση είναι εφικτή αλλά και όρος επιβίωσης και προόδου.