ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Η γλώσσα μας υπό διωγμόν

 

Η Ελληνική γλώσσα εθεωρείτο ως η γλώσσα των Θεών. Δυστυχώς, τα τελευταία, όμως χρόνια η ξενομανία μας έχει κυριεύσει και όλοι φαίνονται ως σαν να αμιλλώνται πώς να την καταστρέψουν, με σημαιοφόρο την ελληνική, υποτίθεται, τηλεόραση, ακουστικά και τηλεοπτικά με εμπροσθοφυλακή τα δημόσια(!) κανάλια. Το τι λέγεται και τι γράφεται δε λέγεται, χωρίς κανείς, σχεδόν, να αντιδρά. Οπου να’ναι και οι «δικαιωματιστές» θα μας πουν ότι καθένας έχει το δικαίωμα, να την χρησιμοποιεί (αν την χρησιμοποιεί) όπως εκείνος θέλει, όμως όταν χρησιμοποιεί ξένη γλώσσα ούτε που του περνάει από το μυαλό να την κάνει ό,τι θέλει.

 

Το περίεργο(!) είναι ότι ο γραπτός λόγος στα βιβλία και τον Τύπο είναι άψογος. Δεν μπορεί και στην τηλεόραση να έχουν ένα διορθωτή, τουλάχιστον στην Δημόσια; Κανείς δεν ενδιαφέρεται; Πού είναι οι ενώσεις των φιλολόγων, πού είναι η Ακαδημία Αθηνών. Για το Υπουργείο Παιδείας δεν γίνεται λόγος. Οι μαζώξεις διάφορων Μπίλντεμπεργκ να είναι καλά...   Οι «δάσκαλοι» γενικά προσπαθούν, αλλά οι μαθητές (και οι γονείς!) αδιαφορούν για τα Ελληνικά και πανηγυρίζουν για τα «proficiency» και τα «Sorbonne» (και καλώς, βέβαια, αλλά...). Και η «επάρκεια» (στα ελληνικά) απαιτείται μόνο για τους αιτούντες Ελληνική ιθαγένεια και όχι, τουλάχιστο, για τους εκφωνητές και σχολιαστές, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά, όπου εκεί γίνεται «της Αικατερίνης»!

 

Υπήρξε κάποτε νόμος που επέβαλλε οι επιγραφές όλων των καταστημάτων να είναι στα Ελληνικά και από κάτω, αν θέλουν οι καταστηματάρχες να φανούν «προοδευτικοί» (κάτι σαν Τσίπρες ή Γιωργάκηδες!), ας βάλουν ξενόγλωσσες, μικρότερου μεγέθους. Τι γίνεται μ’αυτόν τον νόμο;

 

Και, τελικά, πότε θα ξυπνήσουμε ;

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)