ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Η κυβερνητική πολιτική, εσωτερική και εξωτερική, της Ν.Δ.

 

Η αρχική επιτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, που συμειωτέον δεν είχε ακόμη εξελιχθεί σε πανδημία, οδήγησε σε χαλάρωση, κυρίως λόγω της αγωνίας για την τύχη του τουρισμού (η μεγάλη «βιομηχανία» της χώρας…!) και, επόμενο, στην αναζωπύρωση της πανδημίας, πλέον. Η επιτυχία έγινε παταγώδης αποτυχία, βοηθούσης όλης, σχεδόν, της Αντιπολίτευσης, ανοικτά ή υπογείως…

 

Το ίδιο συνέβη και με τον εμβολιασμό, μόνο που εδώ δεν υπήρξε χαλάρωση της προσπάθειας, αφέθηκε όμως «ελεύθερη» η επέλαση της ανοησίας, των ανεύθυνων επιδείξεων και αναζητήσεων δημοσιότητας με πάσης φύσεως εντυπωσιακές «επιστημονικές», διαφοροποιήσεις. Και, ίσως το κυριότερο, η πλήρης πολιτικοποίηση, πλέον, του ζητήματος, μπροστά στο… φόβο νέας κυβερνητικής επιτυχίας (!) ολόκληρης, σχεδόν της αντιπολίτευσης, κάτι που δεν συνέβη πουθενά αλλού στον πλανήτη μας! Εννοείται, βέβαια, ότι σ’αυτό το κατάντημα σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι ανοησίες με τις λίστες Πέτσα, που πέραν των άλλων, ήσαν και άστοχες, αφού πολλά ευνοούμενα ΜΜΕ ήσαν εκφραστές του αντιεμβολιαστικού αγώνα! Εννοείται, επίσης, ότι σημαντικό ρόλο στην πραγματική υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, όπου απαιτείται και όχι βέβαια στην «σαχλαμάρα», όπως προσφυώς ονομάστηκε, της εκούσιας υποχρεωτικότητας του ΣΥΡΙΖΑ!!

 

Ευχόμαστε, πάντως, όλα να πάνε καλά, με συνειδητή προσπάθεια όλων. Πρόκειται για την υγεία μας και υπάρχουν άφθονα πεδία πολιτικής αντιπαράθεσης. Οχι όμως για ...θανάτους.

 

Υψηλό ποσοστό θανάτων

 

Πράγματι ο αριθμός των θανάτων (και όχι μόνο των μεγάλης ηλικίας ή των υποκείμενων σε άλλα νοσήματα) είναι υπερβολικά υψηλός αναλογικά προς τον πληθυσμό. Ολοι όμως γνωρίζουν το πραγματικό αίτιο και δεν το ομολογούσαν, γιατί τίποτα ουσιαστικά δεν έγινε, διαχρονικά…

 

Δεν ευθύνεται το είδος της νοσηλείας των διασωληνωμένων, φυσικά. Εκεί γίνεται, πανθομολογούμενα, ό,τι είναι δυνατό, τουλάχιστο στις δημόσιες δομές. Σε όλα όμως τα νοσοκομεία και κλινικές οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις κάνουν πάρτι, συνεχώς ανανεούμενες και ενδυναμωνόμενες. Και, βέβαια, δεν μπορούν να ληφθούν μέτρα κατ’αυτής της κατάρας, όταν οι δομές αυτές κατακλύζονται από ασθενείς.

 

Την κύρια ευθύνη, λοιπόν, την έχουν όλες οι προηγούμενες, κυρίως, κυβερνήσεις. Και μην ξεχνάμε ότι οι ιδιωτικές δομές, στοχεύουν στο κέρδος(…) με όσο το δυνατόν λιγότερα έξοδα, εκτός της βιτρίνας. Και πάντως προς τιμήν του, ο αμφιλεγόμενος νέος υπουργός υγείας, που πρώτος παραδέχθηκε το πρόβλημα, υποσχέθηκε ότι, μετά το πέρας της πανδημίας,  αυτό θα είναι το κύριο μέλημά του    Μακάρι.

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)